Opskrift på braiserede spoleben
Braiserede spolebener fantastisk gæstemad! Det bedste ved måltidet er, at det (i forhold til, hvor fantastisk det smager) virkelig er nemt at tilberede. Her kan alle være med, også selvom du ikke er den store kok, for opskriften byder hverken på stegetermometre, flambering, intervalstegning eller noget i dén dur.
TIP: Spoleben kan du få hos din slagter. Ring dog gerne i forvejen, for de skal somme tider bestilles et par dage før.
Hvordan braiserer man spoleben?
Hvis du er nervøs for at stege bøffer, så de bliver veltilberedte, og ikke rigtig tør begive dig ud i en stor steg, er braisering et fantastisk alternativ, når man får kødglade gæster. Her er der nemlig mørhedsgaranti, og resultatet bliver efter min mening SÅ meget mere lækkert og velsmagende.
Ved braisering bruner man først kødet, hvorefter man lader det simre i væske (vin, boullion eller endda æblemost) i flere timer. Typisk vil man bruge fjerkræ eller kød med bindevæv, eksempelvis bov, kæber, spoleben eller skanke som her, og det ender oftere med at blive langt billigere gæstemad med disse udskæringer.
Til sidst koges braiseringsvæsken ind til en tyk og næsten karamelagtig glace tilsat lidt smør. Glacen løfter lige smagen endnu en tand, så kødet ender med at smage helt fantastisk. Forestil jer at stille gaflen i, og hvordan man så let som ingenting kan rive kødet fra hinanden. HAPS!
Braiserede spoleben med syltede rødløg
Denne ret smager helt vidunderligt med de smukke, pink(!) syltede rødløg. De syrlige løg bare lige dét ekstra for smagen, og så er de tilmed piv-nemme at lave selv.
Jeg har næsten altid et glas syltede rødløg i køleskabet lavet efter opskriften i Herlig & ærlig mad. Traditionelt bruges sukker og lagereddike til opskriften, men jeg har givet den et lille Emma-twist ved at bruge honning og æblecidereddike.
Find flere opskrifter på skøn gæstemad
Hvis du er på udkig efter mere inspiration til skøn gæstemad, kan jeg varmt anbefale følgende opskrifter: