Brownie muffins med hindbærskum

De her lækre brownie muffins er den lækreste søde servering – perfekt med i madkurven eller til dessert. Det er muffins, der passer til mange forskellige anledninger – alt fra kassens time til dessert nytårs aften.

Muffinsene består af den lækreste browniekage. En kompakt, saftig, svampet brownie med fantastisk chokoladesmag. Toppet med en luftig, frisk og sød hindbærskum som prikken over i’et.

Brownie muffins

BROWNIE MUFFINS MED HINDBÆRMOUSSE

 

Bedøm denne ret

Muffins, 12-18 stk

Ingredienser

CHOKOLADEMUFFINS

  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade, 70 %
  • 100 g hvedemel 
  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • 1 nip salt

HINDBÆRSKUM

  • 3 blade husblas
  • ½ vaniljestang
  • ½ dl sukker
  • 200 g frosne hindbær
  • 2,5 dl piskefløde

VALGFRI PYNT

  • Lidt frysetørret hindbær og/eller tørrede rosenblade til pynt

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150°. Smelt forsigtigt smør og chokolade i en gryde. Pisk mel, æg, sukker og salt sammen med en elpisker i en skål til en luftig, lys æggemasse. Vend forsigtigt chokoladeblandingen i æggemassen, til farven er ensartet.

Hæld dejen i muffinforme, så det dækker 2/3 af formen. Bag dem i ovnen i 15 minutter. Lad browniemuffins køle helt af – gerne natten over i køleskabet.

Gør også gerne din hindbærskum klar, og stil den på køl, så den blot skal piskes.

Hindbær mousse

Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.

Skil vaniljekorn fra vaniljesangen, og kom både korn og stang i en grydde med hindbær og sukker. Bring gryden i kog, og lad den simre i 5 minutter.

Fisk vaniljestangen op af gryden. Pres væsken fra husblassen, og tilsæt den til gryden, så den smelter.

Si grydens indhold over en skål, så kernerne fra hindbærerne bliver siet fra. Lad hindbærsaften køle af til stuetemperatur.

Pisk fløden til luftig skum. Rør gradvist flødeskum i hindbærmassen, til du får en luftig hindbærskum. Sæt skålen på køl, indtil kagen skal serveres.

Pisk hindbærskummen glat og luftig med en elpisker. Fordel den over browniemuffins ved hjælp af en sprøjtepose.

Pynt evt. med en smule frysetørret hindbær eller lignende inden servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Brownie muffins

 

Opskrift på brownie muffins

Disse brownie muffins er et kæmpe hit. Sådan en opskrift, der er god at have i ærmet, fordi den passer perfekte til så mange anledninger. Jeg har både serveret muffinsene til dessert, anrettet fint med bær og lidt vaniljeis. Og så har de også været med på tur, som en sød snack nydt til termokandekaffen i skoven.

De lækre muffins består af den bedste brownie, jeg kender til: Kompakt og saftig, med en sprød top og intens chokoladesmag. Det er en utrolig nem kage at bikse sammen, og resultatet kan ikke undgå at bringe lykke. Især ikke, når de toppes med en luftig, lyserød hindbærskum.

 

PRØV OGSÅ: Mine lækre gulerodsmuffins med ostecreme eller hjemmelavede flødeboller

 

Brownie muffins med hindbærskum

 

Hindbærskum

Den lækre hindbærskum smager så herligt på toppen af brownie muffins. Som et friskt, cremet og luftigt modspil til den chokoladeintense, kompakte browniekonsistens.

Skummen laves af hindbær, der koges op med sukker, vanilje og husblas. De små kerner sies fra, og dernæst vendes blandingen i flødeskum. Hindbærskummen skal så sætte sig på køl, inden den piskes op igen, så konsistensen bliver så tilpas fast, at man kan sprøjte den ud muffinsene. Her kan du både bruge en rund tyl, som jeg har gjort på disse billeder, men det ser også fint og festligt ud med en stjernetyl a la klassiske cupcakes.

 

TIP: Brug gerne andre bær end hindbær. Du kan eksempelvis lave en blåbær- eller jordbærskum til dine brownie muffins.

 

Hvis du fordeler hindbærskum på dine brownie muffins og stiller dem på køl igen, vil skummen sætte sig lidt. Det er en fordel, hvis du skal have muffinsene med på farten. Jeg vil dog også sige, at hindbærskummen altså ikke er et must. Browniesene smager også SKØNT uden, så hvis du skal fragte (og stable) mange muffins, skal du ikke være bange for at undlade skummen.

 

PRØV OGSÅ: Mine opskrifter på sundere muffins som gulerodsmuffins med havregryn og dadler eller muffins med banan og peanutbutter.

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar