Brunch-æg med tomater, bønner og Queso Fresco

I dag vil jeg præsentere jer for den tredje nyhed fra Karolines Køkken: Queso Fresco, der er en mexicansk ost med en mild og mælket smag og cremet konsistens. I tidligere blogindlæg har jeg delt opskrifter med Halloumi, den cypriotisk grillost, der af gode grunde kaldes ”osten bacon, og Paneer, en skøn fast ost fra de indiske køkken, der gør sig særligt fremragende i gryderetter.

Læs mere: Squash-rösti med halloumi

Fælles for måltidsoste er, at de bidrager til den gode smag, og så er de et oplagt indslag i det kødfri køkken, da de fylder i maven og indeholder mættende protein. Hvis I gerne vil blive bedre til at indføre kødfrie dage, er der masser af inspiration at hente på Karolines Køkken’s hjemmeside, hvor Nadia fra Foodfanatic, Mads fra Gastromand og jeg blandt andet deler vores bedste vegetariske retter med de nye oste.

BRUNCH-ÆG MED TOMATER, BØNNER & QUESO FRESCO

 
Lille brunch-ret til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 10 min / i alt 20 min

Ingredienser

BRUNCH-ÆG

  • 500 g cherrytomater
  • 2 spsk. smør
  • 1 dåse butterbeans
  • 150 g Queso Fresco
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld frisk timian
  • salt & friskkværnet peber
  • 2 tsk. honning
  • 4 æg

DU SKAL OGSÅ BRUGE

  • 4 små ildfaste fade eller pander

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader, og sæt de fire ildfaste fade eller pander i ovnen, så de bliver varme.  

Steg cherrytomaterne i smør på en pande, til de begynder at tage farve. Dræn butterbeans fra dåsen, og skyl dem i en sigte. Tilsæt bønner og Queso Fresco smuldret i mindre stykker til panden, og lad det stege med. Pres hvidløg over panden, og drys med timianblade. Kværn godt med salt og peber over, og lad det hele stege i cirka 5 minutter, til bønner og ost bliver gyldent. Dryp honning over, vend rundt, og tag panden af varmen. 

Tag de varme fade eller pander ud af ovnen, og fordel blandingen med bønner, tomater og ost heri. Slå et æg ud i hver form, og sæt så formene tilbage i ovnen i cirka 5 minutter, til æggehviderne er faste, men blommerne stadig flydende. Pynt med frisk timian, og servér straks.

TIP: Hvis du skal lave brunch-æg til mange mennesker, kan du stege tomater, bønner og æg i god tid, inden gæsterne ankommer. Fordel blandingen i formene sammen med æg, og bag dem lige inden servering.

Find flere opskrifter i samme kategori


Måske I også så med, da jeg gik live direkte fra Karolines køkken for nogle uger siden? Her delte jeg en opskrift på squash-rösti med halloumi, og I kan se et hurtigt sammenklip af den sammen med Mads’ og Nadias livestories her under:I dag skal det som sagt handle om Queso Fresco. Ligesom paneer og halloumi kan den mexicanske ost også sagtens stege, men det, der adskiller den fra de andre verdensoste, er, at den også er helt vidunderlig au naturel – eksempelvis smuldret over tacos, som i opskriften på Crispy tacos. Med sin milde og mælkede smag er osten helt fænomenal som modspil til spicy mad, og det er nok netop derfor, at den er en klassiker i det mexicanske køkken.

Læs mere: Dhal på gule ærter med nye kartofler & paneer


I dag vælger jeg at bruge Queso Fresco på en lidt anderledes måde i en herlig brunchret med æg, bønner og smagfulde tomater. Her smuldrer jeg osten og lader den stege med på panden, og det gør den gylden og let sprød i kanterne, imens den stadig beholder sin cremede konsistens. Jeg forestiller mig, at brunch-æggene vil være et oplagt indslag til en brunchmenu sammen med ristet brød, frugt, små glas med yoghurt og granola og måske et lille stykke kage. Men jeg vil altså også gerne slå et slag for, at retten sagtens kan serveres til aftensmad. Slå eventuelt spejlæggene ud i samme store pande i stedet for at portionsanrette, og så har du en nem og kødfri ret på bordet på nul komma fem.
 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar