Brunchæg med tomater og bønner

Disse brunchæg med tomater, bønner og feta er den lækreste lille servering. Når man får gæster til brunch, weekendmorgenmad eller en tidlig frokost, er det en både nem og fantastisk ret at sætte på menuen. Retten kan let laves til mange, enten som små individuelle serveringer eller i et større fad eller på en pande.

I opskriften på brunchæg tilbereder jeg æg, tomater og bønner sammen i små pander eller ovnfaste fade. Der smuldres lidt feta over, inden de kommer i ovnen, så osten bliver gylden og let karamelliseret. Så utrolig lækkert!

Brunchæg med tomater og bønner

BRUNCHÆG MED TOMATER, BØNNER & FETA

 

Bedøm denne ret

Lille brunch-ret til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 10 min / i alt 20 min

Ingredienser

BRUNCH-ÆG

  • 500 g cherrytomater
  • 2 spsk. smør
  • 1 dåse butterbeans
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld frisk timian
  • salt & friskkværnet peber
  • 2 tsk. honning
  • 4 æg
  • 150 g feta

DU SKAL OGSÅ BRUGE

  • 4 små ildfaste fade eller pander (alternativt ét større ildfast fad eller en pande, der kan tåle at komme i ovnen)

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader.

Steg cherrytomaterne i smør på en pande, til de begynder at tage farve.

Dræn butterbeans fra dåsen, og skyl dem i en sigte. Tilsæt bønner til panden, og lad det stege med. Pres hvidløg over panden, og drys med timianblade. Kværn godt med salt og peber over, og lad det hele stege i cirka 5 minutter, til bønnerne begynder at blive let gyldne. Dryp honning over, vend rundt, og tag panden af varmen.

Fordel pandens indhold i fire små ovnfastefade eller pander. Du kan også tilberede retten i ét større ildfast fad eller en pande, der kan tåle af komme i ovnen.

Smuldr feta ost over retten, og slå æg ud ned i tomat-bønne-blandingen. Sæt så formene i ovnen i cirka 5-10 minutter, til æggehviderne er faste, men blommerne stadig flydende. Pynt med frisk timian, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

brunchæg med bønner og tomater

 

Nem opskrift på brunchæg med bønner og tomater.

Disse brunchæg er en herlig servering, perfekt til langsomme weekendmorgener, eller når man får gæster til brunch. På sådan nogle dage holder jeg af at samle at bord med flere forskellige små retter. Både søde og salte lækkerier, der stilles frem som en lækker brunchmenu. Gerne med hjemmebagt rugbrød og surdejsboller. Yoghurt med granola og frugt i små glas, og sødt bagværk som kardemommesnurrer.

Som et salt indslag er disse brunchæg lige sagen. Både fordi, de smager enormt lækkert og ser smukt ud på bordet, men også fordi, retten er enormt nem at lave. Og hvis du vil gøre det endnu nemmere for dig selv, kan du forberede det meste af retten i forvejen. Her kan du stege æg og tomater i forvejen, og fordele det i de fade (eller bare et enkelt fad), du vil servere retten i. Det kan gøres aftenen før eller timer inden, retten skal på brunchbordet. Når så brunchgæsterne ankommer, skal du blot smuldre feta over og slå æg ud i retten, inden den kommer i ovnen. Kort tid efter er retten klar til servering – dét er da nemt!

 

TIP: Jeg vil også lige slå et slag for, at retten sagtens kan serveres til aftensmad. Slå eventuelt æggene ud i samme store pande i stedet for at portionsanrette, og så har du en nem og kødfri ret på bordet på nul komma fem.

 

Sådan laver du brunchæg

Til denne opskrift steger jeg først bønner og tomater på en pande i smør. Det krydres med hvidløg, timian, salt og peber, og steges til det er gyldent og smagfuldt. Tomaterne få en fantastisk smag, når de steges, og det samme gælder bønnerne, der tager smag af krydderierne og bliver let sprøde.

Inden retten kommer i ovnen, smuldrer jeg feta over og slå æg ud heri. Efter en tur i ovnen, bliver fetaosten gylden, karamelliseret og let sprød i kanterne, imens den stadig beholder sin cremede konsistens. Og æggene bliver tilberedt, så hviderne er faste men æggeblommerne flydende og lækre.

 

Ingredienser til brunchæg

Til retten bruger jeg følgende ingredienser, hvor du kan lave følgende variationsmuligheder:

  • Tomater: Jeg bruger cherrytomater til opskriften, men du kan sagtens bruge andre sorter som alternativ. Skær dem blot i grove tern. Du kan også tilsætte andre grøntsager såsom squash og fennikel.
  • Bønner: Jeg bruger de lidt større butterbeans til retten. Du kan sagtens erstatte dem med andre bønner eller bælgfrugter, fx kikærter, sorte bønner, cannellini bønner.
  • Smør: Jeg steger i smør, fordi jeg synes, det giver en skøn smag. Du kan bruge olivenolie som alternativ.
  • Krydderier: Jeg bruger hvidløg, timian, salt og peber. Erstat endelig timian med andre friske eller tørrede krydderier såsom rosmarin, persille, basilikum.
  • Honning: Som et ekstra twist tilføjer jeg en smule honning. Det gør retten ekstra lækker og karamelliseret. Du kan bruge ahornsirup som alternativ.
  • Æg: Udover æg er det også lækkert at tilføje lidt bacon, serranoskinke eller chorizo til retten.
  • Feta: Som alternativ til feta kan du bruge parmesan eller mozzarella.

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar