Bruschetta med gedeost og sprød skinke

Disse bruschetta med gedeost og sprød skinke er den lækreste lille hapser. De gør sig fremragende serveret før en middag eller som en del af en større tapasservering. Simpelt og italiensk inspireret, men alligevel med et lille twist.

Bruschetta laves af ristede brød, der toppes med alverdens lækkerier. Her kommer jeg gedeost på toppen, inden brødene kommer i ovnen, så osten bliver gylden, smeltet og sprød. Over de små gedeostbruschetta anrettes skiver af italiensk skinke, der er stegt knasende sprød i ovnen. Tilføj et dryp balsamico eddike, og du har en skøn, simpel servering til din antipesto.

Bruschetta med gedeost

Bruschetta med gedeost

 

Bedøm denne ret

Forret til 6-8 personer

Ingredienser

  • 1 flüte / baguette
  • 1 gederulle (180 g)
  • 70 g parmaskinke eller anden tynd, lufttørret skinke
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader.

Skær flüte i skiver, placér dem på en bageplade med bagepapir. Skær gedeost i skiver, og fordel dem på brødene. Sæt dernæst bagepladen i ovnen i cirka 5-8 minutter, til brødene er sprøde og osten flot gylden.

Placér skinken på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 3-5 minutter ved 200 grader, til skinken er sprød. Knæk den sprøde skinke i mindre stykker, og anret dem over gedeosten.

Dryp med smule balsamicoglace, kværn lidt sort peber over, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Bruschetta med gedeost og sprød skinke

 

Opskrift på bruschetta med gedeost

Disse bruschetta med gedeost er virkelig en sand klassiker i min familie. Mine forældre har serveret dem i årevis. Til en lille aperitif inden middagen, allerhelst sammen med et glas champagne eller andet boblende. Og ofte sammen med andre variationer af bruschetta såsom klassikeren med tomat eller bruschetta med svampe.

Jeg jubler altid højt (i kor med mine søstre), når de små gedeostbruschetta er på menuen. De smager nemlig helt vinderligt med kombinationen af ristet brød, gylden smeltet gedeost, sprød skinke, lid syrligt-sød balsamico. Sådan en lille servering, der bare altid hitter.

 

TIP: Andre populære opskrifter på forretter er lakseroulade med spinat, rugbrødschips med laksemousse og vitello tonnato

 

gedeostbruschetta

 

Gedeost til bruschetta

Desværre er jeg blevet kærester med en mand, som ikke bryder sig af gedeost… Eller det er naturligvis, som man ser det. Godt nok er gedeost sjældent på menuen herhjemme, men når det er, ja, så får jeg det hele for mig selv 😉 Jeg elsker nemlig gedeost, selvom jeg godt ved, at det er en spise, der virkelig skiller vandene.

Til disse små bruschetta med gedeost kan jeg anbefale dig at bruge en såkaldt “Gederulle”. Dem man oftest finder fra mærket Soignon. Det er en modnet gedeost med hvidskimmel, der er formet som en rulle og derfor kan skæres ud i fine skiver.

Gederullen smager dog ret meget af… ja, ged. Den har en karakteristisk gedesmag, som jeg dog synes, bliver lidt mildere og utrolig delikat, når den bages i ovnen. Her bliver osten sprød og gylden i overfladen og let smeltet og blød indeni.

Hvis du ikke bryder dig om den karakteristiske smag af ged, vil jeg anbefale dig at erstatte gedeost med brie til denne opskrift. Det fungerer lidt på samme måde og smager også utrolig skønt.

 

TIP: Prøv også min forret med rødebede og gedeost, en tærte med gedeost og karamelliserede rødløg og en skøn auberginesalat med gedeost.

 

Bruschetta med gedeost og sprød skinke

Gedeostbruschetta med sprød italiensk skinke

Når det kommer til den sprøde skinke, som bruges som topping over gedeosten, vil jeg anbefale dig at bruge en italiensk luftøret skinke i tynde skiver. Eksempelvis prosciutto eller parmaskinke.

Skinken placéres på en bageplade bekædt med bagepapir, og derfter bages den i ovnen, til skinken krøller let sammen og bliver knasende sprød. Derefter kan den knækkes i stykker, så man få små “skinke-chips”. Der kan anrettes og nærmest stikkes ned i den bløde gedeost. Det bliver både smukt og utrolig lækkert.

TIP: Prøv også de italienske klassikere som spaghetti bolognese, risotto og en god lasagne.

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar