Bruschetta med svampe og parmesan

Bruschetta med svampe og parmesan er virkelig lækker variation af den klassiske italienske bruschetta. Her toppes små, sprøde stykker af ristet brød med en blanding af svampe med parmesanost og rosmarin.

De små sprøde brødhapsere er en fantastisk lille servering inden en middag eller som en del af en større tapasservering (eller “antipasti”, som de siger i Italien). Du kender sikkert klassikeren bruschetta toppet med tomat, men denne udgave med svampe er virkelig også dejlig. Særligt i efteråret, når tomater ikke længere er i sæson, men lysten til italiensk sommerstemning stadig er stor.

svampe bruschetta

Bruschetta med svampe og parmesan

Bedøm denne ret

Forret til 4-6 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 10 min / i alt 15 min

Ingredienser

Brød

  • 1 flüte / baguette
  • 2 spsk. olivenolie

Svampe

  • 250 g svampe, champignon, kantarel, kejserhatte eller lignende
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld rosmarin + lidt til pynt
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 50 g parmesan + lidt til pynt

Fremgangsmåde

Brød

Skær flüte i skiver, og rist dem enten på grillen eller i ovnen ved 200 grader i cirka 3 minutter. De skal blive sprøde men ikke helt tørre.

Svampe

Ren og skær svampene i skiver. Opvarm en pande, og tilføj svampene her til. Kværn salt og peber over panden, og lad svampene steg et par minutter, inden du hælder olivenolie over og vender rundt.

Pil og pres hvidløg, og hak rosmarin fint. Tilføj det til panden, og vend rundt. Lad det hele stege, til svampene bliver flot gyldne.

Hæld balsamicoeddike over panden, og vend rundt. Riv parmesan fint, og vend det sammen med svampene på panden, så osten smelter.

Tag panden af varmen, og fordel svampene over de ristede brød. Pynt med lidt rosmarin og friskrevet parmesanost, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

bruschetta med svampe parmesan og rosmarin

bruschetta med svampe og rosmarin

Opskrift på bruschetta med svampe

Disse skønne bruschetta med svampe serverede jeg som en del af en forret for gæster sammen med bruschetta med tomater og bruschetta med gedeost. Tre forskellige små hapsere, der tilsammen udgjorde en skøn forret inden middagen. Variationer af brødene anrettede jeg på et stort bræt, og det så simpelthen så fint ud, med de forskellige toppings. Så kunne hver gæst smage lidt forskelligt – eller bare holde sig til den variant, der tiltalte dem mest.

Varianten af bruschetta med svampe var uden tvivl storhittet. En lidt anderledes bruschetta, end hvad man måske har prøvet før, men så utrolig lækker. Lidt som en svampetoast i en sprød, italiensk udgave.

 

TIP: Prøv også min opskrift på svamperagout eller polentapizza med pesto og svampe

 

 

Ristede svampe med parmesan

Til toppingen af de lækre bruschetta med svampe ristes svampe på panden sammen med hvidløg og rosmarin. Svampene skal blive flot gyldne og let sprøde, inden der tilsidst dryppes en smule balsamico over. Det giver en god smag og en virkelig flot farve til svampene. Her efter vendes der også friskrevet parmesan i panden. Der smelter, og straks gør toppingen dén tand mere lækker, end var det blot ristede svampe.

Det er vigtigt, at du tager panden af varmen og anretter de ristede svampe over brødene umiddelbart efter, du har vendt parmesan i panden. Osten skal smelte og kun blive ganske let gylden, og lader du panden stå for længe, risikere du, at osten brænder fast.

 

TIP: Andre gode opskrifter på forretter er lakseroulade med spinat, rugbrødschips med laksemousse og vitello tonnato

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar