Bruschetta med tomat

Så simpelt – så godt! Små sprøde bruschetta toppet med hvidløg, olivenolie, solmodne tomater og basilikum. Kerneingredienser i det italienske køkken, der beviser, hvor dejlig en smagsoplevelse, man kan fremtrylle, hvis blot råvarerne spiller.

Denne opskrift er den mest traditionelle udgave af italiensk bruschetta. Her ristes brød, inden det gnides med hvidløg, dryppes med olivenolie og toppes en herlig blanding af tomater og basilikum. Så nemt at lave og så utroligt fyldt med velsmag.

bruschetta med tomat

Bruschetta med tomat

 

Bedøm denne ret

Forret til 4-6 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 5 min / i alt 15 min

Ingredienser

BRØD

  • 1 flüte / baguette
  • 1 fed hvidløg

TOMAT

  • 250 g tomater
  • 1 lille håndfuld basilikumblade
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamicoeddike (kan undlades)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

TOMAT

Skær tomaterne i tern, og hak basilikumsbladene fint. Kom det i en skål sammen med olivenolie, balsamicoeddike, salt og peber, og rør rundt. Lad de hakkede tomater stå, imens du rister brødet.

Skær flüte i skiver, og rist dem enten på grillen eller i ovnen ved 200 grader i cirka 3 minutter. De skal blive sprøde men ikke helt tørre.

Pil hvidløg, og gnid det i overfladen af de ristede brødskiver. På den måde får dine bruschetta en god, frisk hvidløgssmag.

Fordel de hakkede tomater over de ristede brød. Hæld resten af væsken fra skålen over brødene med en ske.

Servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på italienske bruschetta

For mig smager de lækre bruschetta af sommer i Italien. Eller grillaftener på terassen hos mine forældre, hvor bruschetta er en hyppig servering inden en sommermiddag. Det er den dejligste lille hapser, der vækker appetitten, og de fine brød gør sig derfor fremragende som forret.

Bruschetta serveres i Italien typisk som en “antipasto” inden middagen. Antipasto betyder netop “inden middagen”, og her er bruschetta uden tvivl en af de mest hyppige serveringer. Gerne sammen med lidt italiensk ost og/eller skinke, og måske godt foccaciabrød og olivenolie at dyppe i.

Som en let middag synes jeg dog også sagtens, man kan servere antipasto som et tapasmåltid. Med små retter som polentafritter, ost, pølse, pesto, langtidsbagte tomater og gerne en grøn salat som denne fennikelsalat med rucola og parmesan. Og naturligvis nogle lækre bruschetta! Du kan lave flere forskellige varianter, alt efter hvad der er i sæson, men om sommeren er denne klassiske udgave med tomat altså et sikkert hit.

Andre skønne opskrift på bruschetta er denne med gedeost og sprød skinke eller sammen denne med ristede svampe og parmesan. Jeg serverer ofte de forskellige varianter sammen og laver et dekorativt bræt med smukke bruschetta, så gæsterne kan smage lidt forskelligt eller vælge deres favorit.

 

TIP: Prøv også mine opskrifter på italienske klassikere som spaghetti bolognese, risotto og en god lasagne.

 

Bruschetta med tomat

 

Hvordan laver man bruschetta med tomat?

Bruschetta er ganske simpelt at lave. Det består først og fremmest af flüte eller brød, der skæres i skiver og ristes, til det er gyldnet og sprødt. Det er en god måde at bruge en kedelig rest brød, for det fungerer faktisk bedst med daggammelt brød.

Til denne klassiske variant med tomat, gnides brødet med hvidløg. Du bruger altså nærmest det sprøde, ristede brød som et lille “rivejern” til det friske hvidløgsfed, så det får en dejlig frisk hvidløgssmag.

Dernæst overhældes brødet med en smule olivenolie. I Italien bruges olien ofte, ligesom vi bruger smør. Tænk derfor gerne over at bruge en jomfru olivenolie af høj kvalitet, der også smager dejligt.

Sidst men ikke mindst toppes brødene med en blanding af tomater, skåret i tern og vendt med basilikum, olivenolie, salt og peber. Jeg tilføjer også en smule balsamicoeddike, da jeg synes, det giver en god smag og fremhæver tomaternes sødme. Men det kan sagtens undlades og er bestemt ikke et must.

 

TIP: Andre gode retter til tapas er aubergine pizza og aubergineruller

 

ristede brød med tomat og basilikum

 

Tip til de bedste bruschetta

  • For de bedste bruschetta med tomat, vil jeg anbefale dig at bruge solmodne, søde og saftige tomater. Dette er en simpel spise, så det er vigtigt, at du bruger gode råvarer for det bedste resultat. 
  • Prøv at dryppe lidt grøn pesto over dine bruschetta eller smør det på brødene inden, du anretter tomaterne over.
  • Du kan tilføje mozzarellaost til dine bruschetta med tomat. Tilføj det enten til tomatblandingen i små tern (eller brug små mozzarella kugler), eller riv det i mindre stykker over dine bruschetta.
  • Prøv at anrette små stykker italiensk skinke såsom parmaskinke over bruschettaerne.  

 

 

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar