Butterdejspakker med laks

De har butterdejspakker med laks er en enormt lækker forret. Stykker af butterdej fyldes med smørreost, laks og røget laks, inden de fine pakker bages knasende sprøde og luftige i ovnen.

Jeg serverer de fine butterdejspakker som hapser inden middagen, som en forret med lidt grøn salat eller som et indslag til en sommerlig buffet.

butterdejspakker med laks

Butterdejspakker med laks

 

Bedøm denne ret

Forret til 4-6 personer
forberedelse 10 min /

Ingredienser

  • 1 pakke butterdej
  • 150 g flødeost
  • Friskkværnet peber
  • 150 g røget laks
  • 1 bundt asparges
  • 1 æg

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Skær butterdejen ud i 8 kvadratiske firkanter. Smør hver firkant med flødeost. Drys let med salt og peber, og placér stykker af røget laks over. Skyl asparges, og knæk de hårde ender af. Fordel aspargesene på butterdejen fra hjørne til hjørne. Fold de frie hjørner over fyldet, og tryk dejen sammen, så den forbliver samlet.

Fordel pakkerne på en bageplade med bagepapir. Pisk ægget sammen, og pensl butterdejspakkerne med sammenpisket æg. Sæt dernæst bagepladen i ovnen i 15 minutter, indtil pakkerne er flot gyldne og sprøde.

Find flere opskrifter i samme kategori

 

Butterdejspakker med laks Butterdejspakker med røget laks og flødeost

 

Opskrift på butterdejspakker med laks

Disse butterdejspakker med laks kombinerer tre ingredienser, der bare altid spiller sammen. Røget laks, asparges og flødeost.

Den salte, røgede laks, friske, grønne asparges og syrlige, fede flødeost klæder hinanden så godt. Hvad end det er i en tærte, i en wrap eller i disse små sprøde butterdejspakker. Her samles kombinationen i små portioner med butterdej, der bages sprød og luftig, så så pakkerne bliver uimodståelig lækre og delikate på samme tid.

 

TIP: Prøv også butterdej i disse flotte butterdejsreder med koldrøget laks eller eksperimentér med filodej i disse filodejsskåle med laksemousse.

 

laksepakker med butterdej asparges og laks

 

Butterdej med røget laks og asparges

Jeg har serveret de fine butterdejspakker med røget laks og asparges til forret til anledninger igennem foråret og sommeren. Allerede til årets påskefrokost, kom de på bordet, hvor jeg var så heldig at finde årets første asparges i supermarkedet.

Siden er pakkerne blevet serveret som en lille hapser inden en sommermiddag, når vi har haft gæster. De er nemlig utrolig nemme at forbede, og det kan vitterligt klares på maks ti minutter. Jeg klargør dem ofte, inden gæsterne ankommer, og så er de lige til at smide i ovnen og servere, når det banker på døren.

 

TIP: Andre gode forretter er bruschetta,  rugbrødschips med laksemousse eller en lækker ørredmousse

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar