Chicken tikka masala

Chicken tikka masala er en fantastisk smagfuld ret – en af de mest populære opskrifter fra det indiske kylling.

Til tikka masala marineres kylling i en blanding af yoghurt, limefrugt og masser af krydderier, hvilket gør kødet utrolig mørt og saftigt. Når det sidenhen ristes i ovnen, kommer alle krydderierne rigtig til din ret, og retten fuldendes, når det smagfulde kyllingekød i en cremet sauce med mandler og fløde.

Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 20 min / tilberedning 30 min / i alt 50 min

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst- eller inderfilet

MARINADE

  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 2 dl græsk yoghurt
  • saft af 1 limefrugt
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 3 tsk. garam masala
  • 2 tsk. salt

SAUCE

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • smør til stegning
  • 50 g mandler
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 3 dl hønsebouillon
  • 1 tsk. gurkemeje
  • ½ dl piskefløde

TILBEHØR

  • 4 dl ris
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Fremgangsmåde

MARINADE

Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Bland alle ingredienser til marinaden sammen.

Skær kyllingekødet i strimler. Vend kyllingestrimlerne i marinaden. Lad dem trække i mindst 1 time i køleskabet eller gerne op til 1 døgn.

TILBEHØR

Kog ris efter anvisningen på pakken.

TILBEREDNING

Tænd ovnen på 250°. Læg kyllingestrimler og marinade i et ovnfast fad. Steg det i ovnen i ca. 15 minutter, til kyllingekødet er gennemstegt og toppen gylden.

SAUCE

Pil og hak løg fint. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Steg det hele i smør i en gryde, til løgene bliver klare. Hak mandler fint, og tilsæt dem sammen med tomatpuré, bouillon og gurkemeje. Lad saucen koge op og derefter simre i 5 minutter, inden den marinerede kylling vendes i. Varm retten godt igennem, og tilsæt fløden. Lad retten simre videre i et par minutter.

SERVERING

Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft. Skyl og hak persille fint. Servér chicken tikka masala med ris og et drys mandler og persille.

Find flere opskrifter i samme kategori

kylling tikka masala

Autentisk opskrift på chicken tikka masala

Chicken tikka masala er en indisk klassiker… Eller nyklassiker er det vist nærmere, for retten stammer vist nok nærmest nationalretten i Storbrittanien.

Retten smager fantastisk med krydderier fra det indiske køkken. Men den er samtidig ikke så stærk som andre indiske retter, og så indeholder den almindelige, tilgængelige ingredienser, der gør, at den til oplagt hverdagsmad i de fleste familiekøkkener.

Tikka masala med kylling

Til tikka masala marineres kødet i en marinade af yoghurt og massevis af krydderier. Syren fra yoghurten er med til at gøre kødet ekstra mørt, samtidig med at det tager smag fra de mange krydderier.

Oftest bruger man kyllingekød som i denne opskrift, men jeg vil også anbefale jer at prøve min vegetariske version med aubergine og kikærter. Eller en utrolig dejlig version med super mørt lammekød. Du kan også vælge at lave små kødboller af kyllingekødet som i denne opskrift.

Tikka masala sauce med fløde og mandler

Efter kødet er stegt i ovnen, vendes det i en mild, cremet og alligevel krydret sauce, der får en fantastisk smag og konsistens fra finthakkede mandler og en lille sjat fløde. Det afbalancerer den stærke smag, og gør tikka masala til et familievenlig måltid, der kan nydes af både store og små.

Flere indisk inspirerede opskrifter

Jeg elsker indisk mad og lunende curries. Prøv nogle af mine favoritopskrifter her:

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar