Chokoladeboller

Disse søde, luftige og bløde chokoladeboller er simpelthen så stjernegode. Det er sådan et stykke bagværk, der bare smager af ren hygge og forkælelse, og som alle kan lide. De er perfekte til (børne)fødselsdage, til eftermiddagskaffen eller madkurven.

Chokoladebollerne bages i en bradepande, så de vokser sammen. På den måde får de en gylden overflade og høje, lyse og bløde sider. De indbyder til, at man hiver “tråde” af smørblød, luftig bolledej af, inden bollen nydes – enten bare som de er eller med iskoldt smør.

Chokoladeboller

 

Bedøm denne ret

Boller til 12 personer
forberedelse 15 min + 1 t 15 min / tilberedning 15 min / i alt 1 t 4 min

Ingredienser

  • 2,5 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 25 g sukker
  • 5 g salt
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel
  • 50 g blødt smør
  • 100 g chokoladeknapper

TIL PENSLING

  • 1 æg

Fremgangsmåde

Kom kold mælk i en skål og opløs gær heri. Tilsæt sukker, æg, salt og kardemomme , og rør det sammen, til der ikke er nogen klumper.
Tilsæt mel gradvist, og ælt dejen godt. Dejen skal føles smidig og glat og skal let slippe skålen eller bordet. Den må ikke klistret.
Tilsæt blødt smør i mindre stykker, og ælt det godt ind i dejen, indtil den er flot blank. Tilsæt til sidst chokoladeknapper, og ælt dejen kortvarigt, til de er vendt ind i dejen.

Læg dejen i en skål, og dæk den med et fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 45 minutter.

Beklæd et ovnfast fad eller lille bradepande på ca 23×33 cm med bagepapir.

Del dejen i 12 lige store stykker på cirka 80-85 gram. Rul bollerne til kugler og spænd dem op, så overfladen bliver flot. Placér bollerne i bradepanden med lidt mellemrum. Lad dem dernæst efterhæve i 30 minutter, imens du forvarmer ovnen til 200 grader på almindelig ovnfunktion.

Bag chokoladebollerne i ovnen i cirka 15 minutter, til de er flot gyldne. Lad dem køle lidt af i formen, inden du flytter dem over på en på en bagerist eller serverer dem lune.

Find flere opskrifter i samme kategori

dej til bolledej

boller med chokoladeknapper

boller med chokoladeknapper

 

Den bedste opskrift på chokoladeboller

Jeg har eksperimentet med en del opskrifter på chokoladeboller efterhånden, men endelig har jeg den perfekte opskrift til jer. De er luftige og bløde med en sprød, gylden overflade. Bollen er perfekt sød med en dejlig smag af smør og masser chokoladeknapper – helt uden at den bliver tung.

 

TIP: Prøv også min opskrift på varme hveder eller græskarboller

 

De gode chokoladeboller kommer stensikkert til at være et fast indslag til børnefødselsdage fremover herhjemme. Men det er bestemt ikke kun børn, som nyder de gode boller. I sidste weekend bagte jeg en stor portion til at tage med ud i vores nye, gamle hus, som vi går og renoverer. Der var de et hit hos det arbejdende folk og en velfortjent pause. For hvornår kan man ikke lige spise en blød bolle med chokolade og smør?! Ja, jeg spørger bare.

 

chokoladeboller

 

Tips til bløde chokoladeboller

  • Brug chokoladeknapper frem for hakket chokolade. Det giver et pænere resultat, da der ved hakket chokolade kommer “smuldr” i dejen, der kan smelte og farve den lyse dej.
  • Dejen skal æltes rigtig godt og længe. Derfor bruger jeg kold mælk til opskriften, for dejen vil blive varmet op ved æltning. Det er dog vigtigt, at dejen ikke bliver så lun, at chokoladen smelter. Hvis du føler, det er tilfældet, kan du lade dejen står i 10 minutter, inden du tilsætter chokoladeknapper. 
  • Brug hvedemel af høj kvalitet – gerne med højt proteinindhold på omkring 11%, så du får en stærk dej, der er nem at arbejde med
  • Du kan nemt undlade chokoladen og bruge opskriften som teboller eller bamseboller. Prøv også at tilsætte rosiner for at lave rosinboller.

 

den bedste opskrift på bløde chokoladeboller

bløde bamseboller med chokoladeboller

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar