Christinas New York // Oplevelser & shopping

I dag og de næste to onsdage får vi fornemt besøg af Christina. Hun flyttede til New York City for snart 2 år siden, og fik lyst til at dele sit nye hjem med os, efter at have læst de andre rejseguides, I kan finde her på bloggen. 

Christina bruger sin tid i “The Big Apple” på at arbejde på et PR-bureau og drive sin blog The Fasion Eclectic, som jeg virkelig vil anbefale jer at kigge forbi. Den er sprængfyldt med smukke billeder og inspiration til seje outfits, og man får lyst til at besøge NYC ASAP! 

Heldigvis får jeg selv muligheden for at opleve New York City for første gang denne sommer, og derfor glæder jeg mig ekstra meget til at følge med i Christinas guide. 1000 tak til dig, Christina, for at du har lyst til at dele din by med os.

Er der andre derude, som har et særligt forhold til en rejsedestination, og kunne I tænke jer at stikke en guide sammen i samarbejde med mig, er I velkomne til at tage kontakt. Jeg synes, det er så herligt, at bloggen her kan være et forum, hvor vi kan dele ud og hjælpe hinanden. 

Klem,
EmmaHej allesammen,
Mit navn er Christina, og jeg skriver til jer fra byen, der aldrig sover, New York City. Her flyttede jeg til for snart to år siden, for at følge karriere- og storbylivsdrømme. Jeg arbejder med sociale medier hos et af Manhattans førende PR-bureauer, og så kører jeg min mode- og livsstilsblog ved siden af, som bestemt bæger præg af New York som baggrund. Når jeg ikke kører med 180km i timen på arbejdet, elsker jeg at opleve denne skønne by, og har derfor også samlet en del yndlingssteder og tips til byen. Jeg glæder mig til at dele mine oplevelser med jer, og jeg håber I vil blive inspireret til en storbyferie, om I har været her før eller ej.
Jeg tænker, at vi starter ud med shopping og oplevelser, for det er nu min yndlingsbeskæftigelse. Der er uendelige ting at opleve og steder at besøge, så lad os komme i gang.

Parker
Central Park
Central Park kunne næsten komme under turistattraktioner, da denne er at finde i alle verdens rejsebøger. Denne kæmpe oase, som deler Upper West og Upper East op, byder på masser af vandrestier, cykelstier, boldbaner, hyggelige plæner som indbyder til picnic og afslapning, en zoo, en offentlig pool, søer at løbe rundt om, søer at sejle på, en lækker restaurant og hyggelige caféer. Her nyder jeg at drikke en kaffe to-go og læse en bog, mødes med venner til picnic, eller gå/cykle en tur før arbejde. Central Park er et sted, hvor jeg finder ro fra travlhed og os, og jeg elsker især at tilbringe mine søndage her.
The High Line
Jeg arbejder lige ved High Line, som er en park lavet på gamle togspor hævet nogle meter over vejen. Denne går fra 34th Street & 12th Avenue ned til 12th Street i Meatpacking District. Her blomstrer det med grønt og liv fra alle boderne, hvor der bliver solgt let mad, is, kaffe osv. Der kan godt blive ret pakket over sommeren, så hvis man besøger NYC i denne periode vil jeg anbefale at gå på High Line enten om morgenen eller sent på eftermiddagen.
Riverside Park
Denne park ligger langs Hudson River på Upper West Side, og blomstrer lige nu med flotte hvide og lyserøde træer. Her elsker jeg at gå en tur efter aftensmad med min kæreste i den ene hånd og en Fro-Yo i den anden.
Dumbo Waterfront Park
Har man lyst til afslapning med verdens (én af dem ihvertfald) bedste udsigt over Manhattan, så er Dumbo stedet. Her ligger en lille park lige ud til vandet med udsigt til både Brooklyn Bridge (som man jo kan gå over efter en god omgang afslapning, eller omvendt) og den flotteste skyline. Et lille tip er at besøge One Girl Cookie, hvis man bliver snack- og kaffetørstig!Shopping
SoHo
Her finder man alt highstreet på Broadway, og high-end rundt i de små gader omkring Broadway. Man kan tænke lidt på det ligesom Strøget i København med de små gader omkring. SoHo byder også på lækre spisesteder, som jeg vil komme ind på i næste uges indlæg.
The Apartment by the Line
Jeg vil lige nævne denne butik/lejlighed, som ligger på 76 Green Street i SoHo. Det et helt vildt hyggeligt sted, som indbyder til at drikke en kop kaffe i stuen og kigge på tøj i klædeskabet og produkter i soveværelset/badeværelset. 99% af lejlighedens indhold er til salg og priserne varierer fra $20-100.000. Jeg bliver altid helt vildt inspireret af at være her, og medarbejderne er simpelthen så søde.
5th Avenue
Jeg er vild med at shoppe på 5th Avenue (og Madison Avenue), fordi det bare er et super flot område. Der ligger så mange lækre butikker i alle prisklasser. Man vil opleve, at de dyre butikker bliver flere og flere, jo længere man bevæger sig op på Upper East side. Når man så har shoppet færdig (is there such thing?), kan man jo passende slappe af i Central park, som starter på 59th street.
Primark (Staten Island)
På Staten Island er lige åbnet en kæmpe stor Primark, som er en britisk discountbutik med alt hvad hjertet begære. Der er alt lige fra tøj og make-up til møbler og små dimsedutter til hjemmet (som vi jo alle ved, at vi har brug for). Tager man en shoppingtur hertil, skal man helt sikkert sætte mange timer af til denne ene butik, men jeg bliver gang på gang overrasket over, hvor billigt det er.
Outletshopping
Der ligger mange outlets rundt om New York City bl.a. Woodbury Commen, som ligger en smule upstate, samt Jersey Shore Premium outlets som ligger i New Jersey. Her er ofte rigtig mange penge at spare på highend mode.


Turistattraktioner
Freedom Tower
Hvis jeg skulle vælge ét sted at se New York City oppefra, ville jeg vælge Freedom Tower. Dette er også det nyeste udsigtspunkt på Manhattan. Det er en helt unik oplevelse lige fra elevatorturen op, præsentationen før man ser udsigten og så selvfølgelig udsigten. Min runner-up til Freedom Tower er Top of the Rock, fordi man får lov til at gå udenfor, men også fordi man får en flot udsigt til Central Park den ene vej og den anden vej til Freedom Tower og Empire State Building.
Chelsea Market/Gansevoort Market
Chelsea Market ligger (sjovt nok) i Chelsea-området i Manhattan, og som minder om Københavns Torvehallerne. Chelsea Market byder på masser af restauranter i forskellige prisklasser, kaffebarer, butikker og små boder. Chelsea Market er super travl ved frokosttid, så jeg vil anbefale at undgå dette tidspunkt hvis muligt. I Chelsea Market kan jeg anbefale Chalait, som serverer lækre Matcha-drikke,
Staten Island Ferry
En god måde at se Statue of Liberty er at tage Staten Island Færgen (som er gratis, win!), hvor man også får en flot udsigt til Lower Manhattan. Derudover er det en super ikonisk færgetur, som bl.a. er med i Sex & the City. (Som jeg sagde under shopping, kan man udnytte denne tur med en shoppingtur til Primark på Staten Island)
Guggenheim
Denne ikonske attraktion er et must! Enten hvis man bare vil gå en tur forbi og snappe et foto af den flotte bygning, eller hvis man vil opleve de mange forskellige udstillinger. Jeg ser konstant Guggenheim på Instagram, så jeg kan forsikre, at hvis man ikke er den store kunstnørd, så kan man klikke løs med kameraet i stedet.
Brooklyn Bridge
Som jeg nævnte tidligere er det en super god idé at kombinere lidt sightseeing i Dumbo med gåturen på Brooklyn Bridge. Brooklyn Bridge er super pakket, så snart vejret er godt, så hvis man vil have broen nogenlunde for sig selv, skal man komme tidligt (og så kan man jo også snuppe en solopgang, når nu man er der tidligt).
Williamsburg
Jeg elsker at tage til Williamsburg og opleve den mere nede-på-jorden stemning. Williamsburg minder mig om København, så måske er det også derfor jeg føler mig hjemme derude. Denne bydel er en del af Brooklyn og ligger med en flot udsigt til Manhattan. Den byder på hipstervibe med små butikker, masser af vintage, kaffebarer, blomsterbutikker og hyggelige parker. Jeg tager tit til Williamsburg for at få en lækker brunch eller frokost, hvilket aldrig fejler.


Dem ingen kender
Gospel
Det spørgsmål jeg får oftest fra besøgende handler om Gospel. Så lad os lige vende dette! Hvis man gerne vil have en uforglemmelig gospeloplevelse, vil jeg anbefale at tage en tur til Brooklyn Tabernacle. Dette er en stor kirke, som byder på en kæmpe musikoplevelse og en præst, som gang på gang taler om emner, som har ramt mig personligt. Folk er super imødekommende, og der er tidspunkter, hvor man alle skal hilse på hinanden og endda holde hinanden i hånden under sange. Jeg er ikke specielt troende, men jeg går altid derfra med en fantastisk fornemmelse.
Obs: Tag pænt tøj på, kom i god tid (der er lang kø til at komme ind, selvom der nok skal være plads), og bliv der under hele gudstjenesten, som varer 2 timer. Præsten siger, at man kan gå efter koret har optrådt, men dette er ikke særlig velset.
Gansevoort Market
Gansevoort Market ligger en gade væk fra Chelsea Market (som jeg nævnte under turistattraktioner) og er mere mad-fokuseret (har dog stadig en blomsterbutik). Her kan man få alverdens madoplevelser, og jeg nyder især at få min morgenkaffe fra en lille fransk kaffebar, som ligger lige i indgangen. Jeg vil anbefale at tage hertil, fordi det er knap så opdaget som Chelsea Market.
Gallery hopping i Chelsea
Har man en indre kunstnørd gemt i sig, er Chelsea et slaraffenland af små gallerier. Især gaderne omkring 10th Avenue byder på mange forskellige gallerier og lige så mange forskellige kunstarter. Alle er gratis!

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Fantastisk timing med denne her rejseserie! Jeg skal også til NYC for første gang til sommer. Glæder mig næsten endnu mere nu! 🙂

  2. Hvor lyder Christinas karriere altså super interessant! Hvis det på nogen måde kunne lade sig gøre, ville jeg synes, at det var utrolig nice at høre lidt om den. Sådan hendes uddannelse, arbejdspladser, og hvordan man så lige lander et job på et af Manhattens førende PR-bureauer. For en kommunikationsstuderende som mig lyder det jo som drømmen.

  3. Emma, jeg elsker simpelthen disse indlæg! Det er så dejligt at høre om menneskers oplevelser af forskellige destinationer i verden (omend man godt kan blive en anelse misundelig midt i eksamensræset, hæh!)

Skriv en kommentar