Christinas New York // Praktiske spørgsmål


Hej igen igen,
Det er mig, Christina, og jeg vil dele afsluttende blogpost om byen, der aldrig sover, New York City. I dag skal det handle om alle de praktiske spørgsmål, som jeg ofte bliver stillet.

Er New York City en billig by?
Nej. Jeg kan huske, da jeg var i New York for første gang. Dette var i 3.g for nu omkring 8 år siden. Alting var så billigt, vi tog taxaer alle vegne, shoppede helt vildt og sparede masser af penge. Og dette er lidt den tro, vi danskere stadig er i. Desværre er det ikke sådan mere, da (1) byen bare er blevet endnu mere populær, og (2) fordi kursen lige nu ligger i DKK 7 for $1. Man kan dog stadig spare penge på amerikanske mærker, især på sneakers og beautyprodukter.
Transport
Det er super nemt at komme rundt i byen. Hvis man ikke har tænkt sig at gå til alting, men derimod gerne vil tage subway to eller flere gange om dagen, vil jeg anbefale at købe et 7-dags MetroCard. Det koster $32, og duer både til subway og bybus.
Sikkerhed
Der er meget snak om, at New York er en by med lav sikkerhed, men mit bedste råd er bare at være fornuftig. Lad være med at gå alene rundt om natten, lad være med at ligne en million i ”fattigere” områder, hav styr på hvor du er, hvis du bevæger dig ud i yderområderne, og hold styr på dine ting i subwayen. Der sker helt sikkert mange crimes her, men i de to år jeg har boet her, har jeg aldrig været udsat for noget. 
Inspiration til New York City
Jeg følger en del personer, som bor her i New York. Hvis man gerne vil have masser af tips til spisesteder, oplevelser osv, har jeg nedenunder lavet en lille liste af gode profiler at tjekke ud på Instagram:

@viktoria.dahlberg

@alyssainthecity

@taza

@crissibeth

@nyclovesnyc

@breadbutternyc


1000 tak til Christina for den fine, fine guide. Jeg glæder mig nu om muligt endnu mere til at besøge byen næste måned. 

Er der andre derude, som har et særligt forhold til en rejsedestination, og kunne I tænke jer at stikke en guide sammen i samarbejde med mig, er I velkomne til at tage kontakt. Jeg synes, det er så herligt, at bloggen her kan være et forum, hvor vi kan dele ud og hjælpe hinanden. 

xx Emma

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar