ANNONCE

Clafoutis med kirsebær

En clafoutis er en fransk kage, der ofte laves med kirsebær. Det er en ganske simpel men utrolig dejlig sød sommerservering, der er både hurtig og nem at bage.

En clafoutis med kirsebær laves af en tynd kagedej, der mest af alt minder om en pandekagedej. Denne overhældes lækre solmodne kirsebær, inden den bages i ovnen, til den er luftig, svampet i midten og karamelliseret gyldenbrun på toppen.

Clafoutis med kirsebær

Clafoutis med kirsebær

 

Bedøm denne ret

Kage til 8 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 30 min / i alt 40 min

Ingredienser

BÆR

  • 500 g kirsebær

Clafoutis

  • 100 g sukker
  • 4 æg
  • 2 æggeblommer
  • 2 dl fløde
  • 3 dl sødmælk
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 nip salt

TIL FORMEN

  • 1 tærteform eller springform på ca. 25 cm
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. sukker

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovnfunktion.

Smør formen med smør, og drys med sukker. Ryst formen, så sukkeret fordeler sig i hele formen.

Pisk sukker og æg sammen til en luftig æggesnaps. Tilsæt æggeblommer, mælk og fløde, og pisk igen, til det er blandet. Tilsæt dernæst hvedemel, vaniljesukker og et nip salt, og pisk, til du får en flydende, ensartet dej.

Halvér kirsebærene, og fjern stenene. Kom de halvekirsebær i formen, hæld dejen over. Sæt dernæst din clafoutis i ovnen i cirka 30 minutter, til den er hævet og flot gylden i overfladen.

Lad kagen køle af og sætte sig. Servér den enten lun eller kold. Gerne med lidt letpisket flødeskum eller cremefraiche.

Find flere opskrifter i samme kategori

Ingredienser til Clafoutis med kirsebær

kirsebær

 

Opskrift på fransk clafoutis

Clafoutis udtales “[klafuti]” på fransk. Det er en traditionel kage fra det franske landkøkken, der er både rustik og delikat på samme tid. Sådan en kage, der emmer af overskud på den dér “nå ja, den bikses jeg bare lige sammen med venstre hånd” måde.

… Og det kan faktisk lade sig at gøre! Jeg har personligt bagt clafoutis et par gange med min lille dreng hoften, og det vidner om, hvor simpel opskriften i sandhed her, for bagning og baby er ikke ting, der normalt nemt kombineres.

Opskriften på fransk clafoutis minder ikke om nogen klassisk dansk kage, jeg kender til. Det smager mest af alt om en tyk pandekage, en kage-agtig creme brûlée eller bær med bagt kagecreme. Sommerlet, sød og frisk på samme tid, med smukke saftige bær, en god smag af vanilje og en let karameliseret overflade.

 

TIP: Prøv også min opskrift på jordbærtærte, min rabarbertærte med marcipan eller min nemme rabarbarcrumble

 

Fransk clafoutis med kirsebær

 

Clafoutis med kirsebær

En clafoutis med kirsebær er, hvordan du oftest vil få kagen serveret i Frankrig. Det er dog nemt at variere opskriften, for clafoutis kan laves med alverdens lækkerier, frugter og bær. Jeg kan anbefale brombær og blåbær, der giver lidt samme resultat som med kirsebær. Men kagen smager også vidunderligt med frugter æble, pære og blomme, eller med stykker af råsyltet rabarber.

 

TIP: Prøv også min opskrift på blondies med rabarber og hvid chokolade, hjemmelavede flødeboller eller småkager med spiselige blomster

 

 

Danske kirsebær

I Frankrig laves clafoutis ofte med en særlig sort af en små sorte kirsebær. Jeg bager dog kagen med danske kirsebær, og det smager mindst lige så lækkert!

Jeg var heldig at finde de smukkeste danske kirsebær i Lidl, og de måtte straks bruges i den dejlige kage. De var perfekt saftige og søde og deres smukke røde farve pyntede i kagens overflade under det tynde lag af flormelis. Butikkerne får leveret friske frugter og grøntsager hver dag, så Lidl sikrer altid den bedst mulige kvalitet og friskhed.

Hvis du har lyst til at gøre mig kunsten efter, er der netop nu danske kirsebær i Lidl. Udvalget af danske råvarer er særligt stort i deres butikker sommermånederne, og jeg kan også anbefale jer at kigge efter danske ærter og agurker, som også kom med mig hjem.

 

TIP: Prøv også min opskrift på chia alamande med friske kirsebær

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar