
Ingredienser
Blomkålssuppe
- 500 g kartofler
- 1 stort blomkål
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 25 g smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- ca. 1 l kyllingebouillon
- 1 spsk. citronsaft
Valnødde-dukkah
- 150 g valnøddekerner
- 50 g sesamfrø
- 1 spsk. hel koriander
- 1 spsk. hel spidskommen
- 2 tsk. flagesalt
Dild-olie
- 2 bundter dild 1 dl olivenolie
- 1 dl olivenolie
Fremgangsmåde
Blomkålssuppe
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Skær blomkålen i mindre stykker. Pil og hak løget. Pil og pres hvidløg. Svits det hele i smør i en gryde, til løgene bliver klare, men lad det ikke tage farve. Krydr godt med salt og peber, og hæld bouillon over, så det dækker. Bring gryden i kog, og lad den simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre.
Valnødde-dukkah
Rist valnødder på en tør pande, til de bliver let gyldne. Tilsæt sesamfrø, koriander, spidskommen og salt, og lad det riste, indtil krydderierne begynder at dufte. Hæld det hele i en foodprocessor, og kør, til det får konsistens som groft salt.
Dild-olie
Blend dild og olie sammen i blender eller foodprocessor.
Til servering
Blend suppen med en stavblender, og smag til med citronsaft. Dryp dild-olie over suppen inden servering, og drys med valnødde-dukkah.
Blomkålssuppe med et twist
Blomkålssuppe er jo en velkendt klassiker, men her har den fået et moderne twist.
Suppen er en herlig cremet og lunende sag af blomkål og kartofler, men det er toppingen, der gør den ekstra særligt. Jeg laver en smuk, grøn olie af dild og god jomfru olivenolie, og et skefuld af den, giver suppen et frisk forårs-kick.
Derudover får suppen også et drys dukkah, der er en nødde- og krydderiblanding, jeg her laver af valnøddekerner og sesamfrø. Det tilføjer ekstra knas men også skønne vibes fra mellemøsten på grund af de aromatiske krydderier.
Suppetoppings
Ofte kræver det ikke meget at forvandle en små-kedelig hverdagsret til noget, der er et festmåltid værdigt. Lidt friske krydderurter, en håndfuld ristede nødder, eller et drys frisk citronskal, er alt, der skal til, for at løfte smagsoplevelsen til nye højder.
Bacontern eller croutoner er jo altid et hit til suppe, men jeg synes, det er skægt at eksperimentere med nye smagskombinationer, ligesom i denne opskrift med sprødstegte tern af halloumi og granatæblekerner over en gulerodssuppe.
Vild med min blomkålssuppe? Find flere opskrifter på suppe her:
Krydret gulerodssuppe med sprød halloumi
Jordskokkesuppe med bacon-bønnedrys
Green curry med kylling & asparges
Uh, det ser lækkert ud. Jeg kan godt lide at toppe med ristede græskarkerner, grønkålschips eller bønner af en slags. Og krydderurter – altid krydderurter 😛
ALTID krydderurter, hæhæ 🙂