Falafel vaffel

Falafel rimer på vaffel, og det kan næsten ikke være et tilfælde. De her sprøde, lækre falafelvafler smager i hvert fald som var de et match made in heaven.

Vaflerne laves af en dej af kikærter og æg, smagt til som klassiske falafler med tahin, hvidløg, spidskommen og persille. Resultatet er herlige madvafler, der kan toppes med alverdens lækkerier.

falafel vaffel

Falafel vaffel

 

Bedøm denne ret

Aftensmad til 2 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 15 min på køl / i alt 20 min

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter (240 g kogte kikærter)
  • 3 æg
  • 2 spsk. tahin
  • 1 håndfuld persille
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. natron
  • 0,5 tsk. flagesalt

Fremgangsmåde

Blend alle ingredienserne sammen i en blender, med en minihakker eller stavblender.
Smør vaffeljernet med olie og sørg for, at det er helt varmt.
Hæld dejen i vaffeljernet og pas på med at åbne, før vaflen er gennemstegt. De skal være i jernet længere tid end en almindelig vaffel.
Der bliver ca. 5 vafler alt efter størrelsen på dit vaffeljern. Jeg serverede vaflerne med tahindressing, feta, salat og granatæblekerner.

Find flere opskrifter i samme kategori

falafel vaffel af kikærter

falafelvaffel med tahindressing, granatæblekerner og salat

Opskrift på falafel vaffel

Falafel vaffel er jo simpelthen det sejeste navn til en opskrift. Måske jeg er nemt underholdt, men jeg kan ikke lade være nem at gå og gentage det for mig selv, når jeg bikser denne nemme opskrift sammen.

Smagen på de sprøde falafelvafler er et lige så stort hit som deres navn. Jeg elsker at lave hjemmelavede autentiske falafler, og min opskrift er (hvis jeg selv skal sige det) verdens bedste. Men det kan også være lidt af et projekt på en hverdagsaften, særligt fordi man skal huske at sætte kikærterne i blød dagen forinden.

Derfor er denne opskrift på falafel vaffel genial, når lysten til falafler melder sig mere akut. Og det gør den altså rimelig ofte herhjemme. Så er det heldigt, at man på nul-komma-fem kan bikse denne nemme opskrift sammen.

 

 

Topping til falafelvafler

Toppings til falafelvafler kan varieres i det uendelige, alt efter hvad du er i humør til og har på lager. Jeg topper dem som ofte med salat og gerne forskellige bagte grøntsager såsom peberfrugt, bagt blomkål og aubergine. Derudover er en dip som hummus, en mere moderne, nordisk ærtehummus, haydari eller baba ganoush også vidunderligt.

På billederne her serverede vi vores falafelvafler med tahindressing, salat, smuldret feta og granatæblekerner. En virkelig lækker kombination, der er hurtig at bikse sammen.

En anden favorit herhjemme er at toppe dem ligesom denne opskrift på madvafler med hummus, halloumi og avocado.

 

TIP: Prøv også mine rugvafler som er et andet lækkert bud på madvafler.

 

Opskrifter på madvafler

Opskriften på falafel vaffel opstod, da jeg har købt et nyt vaffeljern, og derfor er gået i gang med at “vaffelizere” alt med spørgsmålet “will it waffle?!” 😉

Det er utroligt, hvor mange lækkerier man kan fremtrylle i et vaffeljern. Man kan naturligvis lave klassiske søde vafler, og også vafler af den sundere søde slags, men det er også oplagt at lave lækre madvafler. Prøv eksempelvis min opskrift på vaffel toast. Eller brug dit vaffeljern til at snige flere grøntsager indenbords, som jeg gør i denne opskrift på grøntsagsvafler med spidskål eller i disse rødbedevafler.

 

vafler af kikærter

Shop the post

- reklamelinks

16 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Så skal du prøve at lave kanelsnegle i vaffeljern. Himmelsk! Bare smid ubagte kanelsnegle ind og vaffel dem

  2. Det lyder jo vildt lækkert!!Det må jeg seriøst prøve.
    Hvor har du købt dit vaffeljern, som kan lave den slags vafler du har lavet?
    Hav en dejlig dag 🙂

  3. Har linket til dette indlæg på min blog i dag, da jeg også har testet falafler i vaffeljernet – håber det er okay 🙂

  4. Hej
    Det er VIRKELIG en god ide det her.
    Jeg skal have gæster på mandag og tror faktisk, jeg vil lave disse, men kan du give lidt inspiration til, hvad man kan servere til udover det du har skrevet her?
    VH Signe

    1. Hej Signe 🙂
      Det ville være lækkert med en yoghurtdressing eller tzatiki og en lækker, fyldig salat 🙂

Skriv en kommentar