
Ingredienser
Fish
- 800 g torskefilet
- 1 æg
- 150 g mandler
- salt og friskkværnet peber
- skal af 1 usprøjtet citron
Rodfrugtfritter
- 1 kg blandede rodfrugter (f.eks. rødbeder, persillerødder og gulerødder)
- 2 spsk. olivenolie
- salt
Tartarsauce
- 1 dl god mayonnaise
- 1 dl græsk yoghurt
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld purløg
- 3 spsk. cornichoner
- 2 spsk. kapers
- skal og saft af ½ citron
- 2 tsk. dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Rodfrugtfritter
Tænd ovnen på 175°. Skræl rodfrugterne, og skær dem i stave. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt. Bag fritterne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre og sprøde.
Fish
Dup torsken tør, og skær den i aflange stykker. Pisk ægget let sammen i en dyb tallerken. Blend mandlerne til fint mel i en minihakker, og vend det sammen med salt, peber og fintrevet citronskal i en anden dyb tallerken. Vend først fiskestykkerne i æg og dernæst i mandelmelet. Læg dem på bagepladen, og steg dem i ovnen i ca. 15 minutter.
Tartarsauce
Rør mayonnaise og yoghurt sammen. Skyl og hak persille og purløg. Tilsæt finthakkede cornichoner og kapers, citronsaft, fintrevet citronskal og dijonsennep. Rør godt, og smag til med salt og peber.
Servér som tilbehør til torskestykker og rodfrugtfritter.

Sund udgave af Fish’n’chips
Fish’n’chips laves normalt med en ordentlig omgang friture. Her har jeg dog undgået den gyldne gryde. I min udgave dropper jeg nemlig frituren, og så panerer jeg torsken med hakkede mandler, inden de ryger et smut i ovnen.
Resultatet er sprødt og smagfuldt, og fisken er helt perfekt til at dryppe i en omgang hjemmelavet tartar-sauce.
TIP: Prøv også denne opskrift på torsk i fad med fennikel, citron og feta
Fish’n’chips med rodfrugtfritter
Jeg holder af at servere rodfrugtfritter til retten, for lidt ekstra farve på tallerkenen, men helt klassiske kartoffelbåde, skal man heller ikke kimse af. Lige meget hvilke rødder, du bruger, smager de herligt dyppet i en hjemmelavet tartarsauce.
Saucen er nem at røre sammen, og den er altså et must, når menuen står på fish’n’chip!
Flere opskrifter med fisk
Salatskål med laksemousse af varmrøget laks
Salade niçoise med ristede kartofler
Dampet rødspætte med sødkartoffelmos