Fiskefilet

Det er utrolig nemt at lave en hjemmelavet fiskefilet. Og det smager 100 gange bedre, end dem, du kan købe på frost!

Fiskefiletterne er et must til julefrokosten, men de kan og bør nydes året rundt. Servér dem gerne med hjemmelavet rugbrød og en god, hjemmelavet remoulade.

c

Fiskefilet

 

Bedøm denne ret

til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 5 min / i alt 15 min

Ingredienser

  • 4 rødspættefileter
  • 3 spsk. fuldkornsmel eller hvedemel
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • salt & friskkværnet peber
  • 2 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Klargør tre dybe tallerkener med følgende: en med mel, en med sammenpisket æg og en med med en blanding af rasp, salt og peber.

Vend først rødspættefileter i tallerkenen med mel, herefter i sammenpisket æg og til sidst i rapsblandingen.

Steg de panerede fisk på en pande i rigeligt smør og olie, til de er flot gyldne.

Servér eksempelvis dine fiskefiletter med ristet rugbrød og hjemmelavet remoulade, pyntet med citronskiver og persille.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hjemmelavet fiskefilet

fiskefilet fuldkorn 

Opskrift på hjemmelavet fiskefilet

Fiskefilet med en sprød, gylden panering smager så lukus-lækkert! For mig er det en ret fuld med barndomsnostalgi, serveret med rugbrød, et dryp citronsaft og remoulade.

Hjemmelavede fiskefileter stegt i smør er noget helt andet, end de friturestegte af slagsen, man får serveret de fleste steder. Her vendes rødspættefileterne i mel, salt og peber, dernæst i æg og tilsidst i rasp. Og så steges de smukt gyldne og perfekt sprøde i en blanding af smør og olie.

Jeg laver mine fiskefiletter med fuldkornsmel og rasp. Du kan sagtens vælge at bruge helt almindeligt hvedemel, men jeg synes, at fuldkornsmelet giver paneringen en virkslig god smag og at det er lækkert med en mere grov konsistens. Og så skruer det jo også lidt sundhedsværdien en my op 🙂

 

Hjemmelavet fiskefilet med remoulade

Nu hvor du alligevel vil give dig i kast med at lave dine egne fiskefileter fra bunden, må du også forsøge dig med en hjemmelavet remoulade.

Som det oftest er med hjemmelavet mad, smager det bare en bedre end den købte version. Og det gælder altså både fiskefilet og remoulade! Det samme med rugbrød for deen sag skyld!

Min opskrift på hjemmelavet remoulade til din fiskefilet, finder du lige her. Længden på ingredienslisten, kan måske virke lidt uoverskueligt Men frygt ikke! Så snart du har alt i køleskabet, tager det vitterligt ikke mere en 5-10 minutter at bikse sammen.

 

Hvilken fisk til fiskefilet?

Du kan bruge flere forskellige typer fisk til din panerede fiskefilet. Jeg foretrækker rødspætte, men sej og skrubbe er også lækkert.

Rødspættefiletter fåes i forskellige størrelser, og du kan både finde dem ferske og frosne. Alt kan bruges – det kommer helt an på, hvad du foretrækker og kan få fingrene i.

 

laks og rejer

Fisk til påskefrokost og julefrokost

Fisk er et must på bordet til påskefrokost og julefrokost. Her vil de lækre hjemmelavede fiskefileter smage fantastisk. Sæt også meget gerne mine hjemmelavede fiskefrikadeller på menuen, eller lav smukke smørrebrød med laks og rejer.

For mere inspiration til frokosten til højtiderne, vil jeg varmt anbefale dig at læse dette blogindlæg med inspiration til smørrebrød. Her har jeg samlet en masse skønne opskrifter med idéer til, hvordan du kan lave lækre og delikate smørrebrød.

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar