Fiskefilet

Det er utrolig nemt at lave en hjemmelavet fiskefilet. Og det smager 100 gange bedre, end dem, du kan købe på frost!

Fiskefiletterne er et must til julefrokosten, men de kan og bør nydes året rundt. Servér dem gerne med en god, hjemmelavet remoulade.

fiskefilet

Fiskefilet med fuldkorn

 
til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 5 min / i alt 15 min

Ingredienser

  • 4 rødspættefileter
  • 3 spsk. fuldkornsmel
  • 1 æg
  • 1 dl rasp, gerne speltrasp
  • salt & friskkværnet peber
  • 2 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Klargør tre dybe tallerkener med følgende: en med mel, en med sammenpisket æg og en med med en blanding af rasp, salt og peber.

Vend først rødspættefileter i tallerkenen med mel, herefter i sammenpisket æg og til sidst i rapsblandingen.

Steg de panerede fisk på en pande i rigeligt smør og olie, til de er flot gyldne.

Servér eksempelvis dine fiskefiletter med ristet rugbrød og hjemmelavet remoulade, pyntet med citronskiver og persille.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hjemmelavet fiskefilet

fiskefilet fuldkorn 

 

Hjemmelavet fiskefilet med fuldkorn

Fiskefilet med en sprød, gylden panering smager så lukus-lækkert! For mig er det en ret fuld med barndomsnostalgi, serveret med rugbrød, et dryp citronsaft og remoulade.

Hjemmelavede fiskefileter stegt i smør er noget helt andet, end de friturestegte af slagsen, man får serveret de fleste steder. Her vendes rødspættefileterne i mel, salt og peber, dernæst i æg og tilsidst i rasp. Og så steges de smukt gyldne og perfekt sprøde i en blanding af smør og olie.

Jeg laver mine fiskefiletter med fuldkornsmel og speltrasp. Både fordi, det lige skruer sundhedsværdien en my op, men også fordi, jeg synes, det giver en god, lidt grovere konsistens. Smagen, den er helt den samme, så tro bestemt ikke, at opskriften resulterer i kedelig helsekost 😉

Fiskefilet med hjemmelavet remoulade

Nu hvor du alligevel vil give dig i kast med at lave dine egne fiskefileter fra bunden, må du også forsøge dig med en hjemmelavet remoulade.

Som det oftest er med hjemmelavet mad, smager det bare en bedre end den købte version. Og det gælder altså både fiskefilet og remoulade! Og rugbrød for den sags skyld 😉

Min opskrift på hjemmelavet remoulade til din fiskefilet, finder du lige her. Længden på ingredienslisten, kan måske virke lidt uoverskueligt Men frygt ikke! Så snart du har alt i køleskabet, tager det vitterligt ikke mere en 5-10 minutter at bikse sammen.

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar