Fiskefrikadeller

Disse fiskefrikadeller er virkelig verdens bedste! De er perfekt sprøde, saftige og smagfulde.

De smager både skønt til aftensmad eller kolde til frokost dagen efter. Prøv eksempelvis at servere fiskefrikadellerne med en hjemmelavet remoulade og lækkert rugbrød.

Min opskrift på hjemmelavet fiskefars er utrolig nem at lave. Den giver en fars, der er nem at forme og stege, uden at dellerne falder sammen.

Opskriften kan let varieres, alt efter hvordan du bedst kan lide dine hjemmelavede fiskefrikadeller. Find mine tips og anbefalinger under opskriften.

Fiskefrikadeller den bedste opskrift

Fiskefrikadeller

 

Bedøm denne ret

Fiskefrikadeller til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 15 min / i alt 25 min

Ingredienser

  • 600 g torsk
  • 1 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • ½ dl mælk
  • 1 tsk. flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. smør

Fremgangsmåde

Kom fisk, æg, mel, mælk, salt og peber i en foodprocessor, og kør, til alt er blandet til en fars.

Stil fiskefarsen til side i køleskabet. Lad den gerne hvile en times tid inden stegning.

Opvarm smør og olivenolie på en pande. Fugt en spiseske med olie, og form frikadeller med skeen i din ene håndflade. Steg fiskefrikadellerne ved middelvarme i cirka 5 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne i overfladen og føles faste ved et let tryk.

Find flere opskrifter i samme kategori

Fiskefrikadeller af torsk

Den bedste opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller er ganske enkelt at lave selv helt fra bunden. I dag køber mange færdig fiskefars, der blot skal formes og steges. Men det er både billigere og mere lækkert at lave farsen helt fra bunden. Og hvis du har en foodprocessor eller blender, er tager det vitterligt kun et øjeblik. Med ganske få basis ingredienser kan du lave fantastiske klassiske fiskefrikadeller, som alle elsker. Bløde og lækre inden i og sprøde udenpå.

 

TIP: Prøv også en vegetarisk frikadelle med squash.

 

 

Hjemmelavede fiskefrikadeller

Noget af det eneste, jeg savner ved at bo på havnen i Århus, er kun at være et stenkast væk fra byens bedste fiskehandler. Her er vi ofte gået forbi om lørdagen efter en weekendgåtur, når maven har rumlet efter lune fiskefrikadeller.

Nu kommer jeg sjældent forbi havnen, men det er heldigvis er det super simpelt at lave sin egen fiskefars. Og så er fordelen jo, at man selv kan styre de tilsatte ingredienser og smage farsen til med lige de krydderier, man bedst kan lide. Og jeg synes faktisk, mine hjemmelavede fiskefrikadeller er lige dén tand bedre end fiskehandlerens.

 

TIP: Du kan bruge min opskrift på fiskefrikadeller til at lave fiskeboller til boller i karry

 

Ingredienser til fiskefrikadeller

Ingredienslisten til opskriften på hjemmelavede fiskefrikadeller er simpel og kort. Den giver lækre deller, der er nemme at forme og som ikke falder sammen på panden.

 

Type af fisk til fiskefars:

For helt klassiske fiskefrikadeller anbefaler jeg, at du bruger torsk. Det kan dog sagtens erstattes med en anden lys fisk såsom sej eller kulmule. Du kan også lave lækre laksefrikadeller ved at erstatte halvdelen af fisken med laks. Ellers vil jeg anbefale dig at prøve denne opskrift på laksefrikadeller, der formes som store fiskebøffer.

Andre ingredienser til fiskefars

Æg: Æg tilsættes, da det får farsen til at hænge sammen. Samtidig gør det, at dee sætter sig efter stegning og ikke bliver alt for snaskede i midten.

Mel: For klassiske fiskefrikadeller vil jeg anbefale almindelig hvedemel. Du kan dog også sagtens bruge fuldkornshvedemel. For glutenfrie fiskefrikadeller vil jeg anbefale, at du bruger rismel eller kartoffelmel (brug her blot 1,5 spsk.)

Mælk: Du kan bruge alle typer af mælk til opskriften. Vælg sød mælk, hvis de skal smage, som mormor lavede dem, men alt går an. Hvis du vil gøre opskriften mælkefri, kan du bruge soja eller havremælk eller en ekstra æggehvide i stedet.

Salt og peber: Du kan ikke smage den rå fiskefars til. Derfor kan det kan være en god idé at “teststege” en lille frikadelle af farsen. Smag, om der mangler salt og peber, inden du steger hele portionen.

Smør og/eller olie til stegning: Jeg anbefaler, at du steger i en blanding af smør og olivenolie. Du kan bruge enten/eller, men kombinationen giver de bedre, sprøde og flot gyldne deller.

 

De bedste hjemmelavede fiskefrikadeller

 

Smagsvariationer til fiskefars

Det er enormt nemt at lave forskellige smagsvariationer af fiskefarsen. Tilsæt forskellige krydderier, fx hvis du vil lave en thai fiskefrikadelle. Du kan eksperimentere med forskellige typer af fisk eller at tilsætte skaldyr som rejer eller krebsehaler. Du kan også let tilsætte revet gulerod eller hakket spinat, hvis du vil gøre opskriften en smule grønnere.

Husk også, at du kan variere, hvor groft du hakker farsen. Hvis du foretrækker grove fiskefrikadeller, kan det være en god idé først at hakke fisken på køkkenmaskine, og dernæst røre det sammen med de resterende ingredienser i en skål. På den måde sikrer du, at du ikke kommer til at hakke din fars for meget.

 

Tips og anbefalinger til de bedste fiskefrikadeller

Her finder du svar på de hyppigste spørgsmål til, hvordan man laver de bedste fiskefrikadeller. Hvis du har yderligere spørgsmål, er de naturligvis meget velkomne i kommentarfeltet.

Kan man lave fiskefars uden en foodprocessor?

Du kan sagtens lave farsen uden en køkkenmaskine. Imodsætningen til kød, er fisk nemt at hakke med en køkkenkniv. Hak det blot helt fint på et stort skærebræt, inden du rører det sammen med de resterne ingredienser i en skål.

Hvilken sovs til fiskefrikadeller?

En hjemmelavet remoulade er jo nærmest et must til dellerne. Derudover kan jeg anbefale dig at prøve en hjemmelavet aioli eller en cremet fetadip (sød kartoffelfritterne smager også godt til!). En tartarsauce, der ofte serveres til fish’n’chips er også utrolig lækker dertil.

Traditionelt serverer man ofte en smørsovs, som blot består af smeltet smør, evt. rørt op med lidt hakket persille.

Hvor længe skal fiskedellerne stege?

Det kan være svært at vurdere, hvornår fiskefrikadellerne har stegt nok. Den nemmeste måde at vurdere det på, er at de skal føles faste. Dvs. at du ikke umiddelbart kan mose dem flade ved et let tryk. Alternativt er det altid en god idé lige at skære en delle over og tjekke. De skal være saftige men stadig faste indeni.

Hvis dine fiskefrikadeller stadig er rå inden i, er det bedste at skrue helt ned for varmen og lad dem stå og stege langsomt. På den måde sikrer du, at de ikke brænder på i overfladen, inden de er færdigtilberedt.

Hvad spiser man til fiskefrikadeller?

I mit barndomshjem fik vi altid smørsovs med persille og kogte kartofler til fiskefrikadeller. Sådan serverer jeg dem dog ikke selv. Herhjemme har de typisk selskab af en god hjemmelavet remoulade og bagte ovnkartofler. Ofte serveret med en frisk grøn salat eller en spidskålssalat.

Nedenfor har jeg samlet mere inspiration til lidt mere moderne tilbehør til fiskefrikadeller.

tilbehør til fiskefrikadeller

Tilbehør til fiskefrikadeller

Alle opskrifterne nedenfor vil med garanti bringe lykke, når de serveres til hjemmelavede fiskefrikadeller. Det er bud på lidt mere moderne tilbehør, der stadig passer godt til de klassiske deller.

 

Shop the post

- reklamelinks

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Når man så har en torskefisk, med skind og det hele, – skal man så starte med at lave en filet af den????

Skriv en kommentar