Foccacia med oliven, feta og rødløg

Dette foccacia med oliven, feta og rødløg er både et af de smukkeste og lækreste madbrød, jeg kender til. Toppet med smuldret feta, sorte oliven, skiver af rødløg og rosmarin. Det er en kombination, der både smager fantastisk sammen med det luftige og saftige foccacia brød. Og så ser det bare så pænt ud, når det anrettes i brødets overflade.

Foccacia med oliven og feta

Foccacia med oliven og feta

 

Bedøm denne ret

Madbrød til 4-8 personer
forberedelse 10 MIN ARBEJDSTID + 1 T 10 MIN HÆVETID / tilberedning 20 min / i alt 1 T 40 MIN

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl lunken vand
  • 10 g salt
  • 1 dl olivenolie
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 400 g Tipo 00 hvedemel (alternativt almindelig hvedemel)
  • 2 små rødløg
  • 1 håndfuld rosmarin (kan undlades)
  • 100 g fetaost
  • 1 glas sorte oliven uden sten
  • 1 tsk. flagesalt

Fremgangsmåde

Opløs gær i vandet i en skål. Tilsæt salt og 0,5 dl olivenolie, og rør rundt. Rør dernæst fuldkornsmel i skålen. Tilsæt gradvist hvedemel, og ælt den godt, til dejen bliver ensartet, smidig men let klistret (brug gerne en røremaskine). Læg et klæde over skålen, og lad dejen hæve i 40 minutter.

Beklæd en form med bagepapir, og dryp 0,25 dl (ca. 1,5 spsk) i bunden af fadet. Fordel dernæst dejen i formen, og tryk den let ud i hjørnerne. Lad dernæst dejen hæve i yderligere 30 minutter.

Forvarm en ovn til 220 grader varmluft.

Dryp 0,25 dl (ca. 1,5 spsk) over brødet. Stik dine fingre ned i overfladen af brødet, så du “prikker huller” i overfladen. Det får luften i dejen til at komme op til overfladen, og fordeler olivenolien ned i brødet.

Pil rødløg, og skær dem i skiver på langs, og anret dem over brødet. Fordel også smuldret feta, oliven og rosmarin over brødet. Tryk det let ned i brødet, og drys med flagesalt.

Bag foccaciabrødet i ovnen i cirka 20 minutter, til det er flot hævet og gyldent.

Find flere opskrifter i samme kategori

Foccacia med oliven og feta

Foccacia med oliven og feta og rødløg

Foccacia med oliven, feta og rødløg

Opskrift på foccacia brød med toppings

Til denne opskrift på foccacia med oliven, feta og rødløg har jeg brugt min basis opskrift på foccaciabrød. En opskrift, der giver det perfekte foccaciabrød, hvis I spørger mig. Det bliver luftigt, blød og saftigt indeni og gyldent sprødt og let olieret uden på. Og brødet smager kun endnu mere fantastisk, når det bliver toppet med diverse lækkerier.

Jeg holder af at servere det lækre foccacia med oliven til et tapasbord med ost, pølse og pesto. Får du gæster, er det en nem menu, men det smukke madbrød med toppings vil stensikkert imponere – både i udseende og smag.

 

TIP: Prøv også min opskrift på hjemmebagt pitabrød

 

Foccacia med oliven, feta, rødløg og rosmarin

Du kan toppe dit foccaciabrød med alverdens lækkerier, alt efter hvad du lige har i køleskabet. Forskellige oste, pølse, krydderurter, hvidløg, rodfrugter, squash, tomater… Ja, jeg kunne blive ved! Det er bare at slå kreativiteten løs og eksperimentere med forskellige kombinationer, du forestiller dig vil hitte.

En af mine favoritkombinationer, som jeg vender tilbage til er denne. Her laves foccaciabrød med oliven, feta, rødløg, rosmarin. Rødløgene bliver let gyldne og bløde, rosmarin og oliven giver en fantastisk smag, og fetaosten karamellisere let i overfladen. Det smager simpelthen så dejligt, og jeg kunne snildt nyde foccaciabrødet som et måltid med en grøn salat og måske lidt hummus og være mere end veltilpas.

 

TIP: De lækre foccacia ville smage dejligt til den italienske forret vitello tonnato

 

Foccacia madbrød med oliven og feta og rødløg

 

Tips til min opskrift på foccaciabrød med toppings

  • Prøv at tilsætte surdej til opskriften, for at give brødet en god smag og øge holdbarheden Du kan også vælge at lade dejen koldhæve, hvilket jeg beskriver længere nede i blogpostet.
  • Du kan enten ælte foccaciadej i hånden eller på en røremaskine. Det gør arbejdet noget nemmere, men dejen kan altså sagtens æltes ved håndkræft.
  • Husk, a Dejen skal være rimelig klistret, for brødet må endelig ikke blive tørt. 
  • Du kan nemt lave koldhævet foccacia ved at lade dejen hæve natten over i køleskabet. Her skal du bruge blot 5 g gær, og så lade skålen med dejen hæve i køleskabet. Dagen efter fordeles dejen i et fad, og du kan følge opskriften.
  • Foccaciabrød er et godt brød at fryse. Du kan enten fryse brødet helt eller skære det i sandwichstykker. Lad brødet tø op på køkkenbordet, og lun det så i ovnen eller på en brødrister. 

 

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar