Forret med kammuslinger og ristet gulerod

Denne smukke forret med kammuslinger og ristet gulerod smager og ser imponerende ud – men den er utrolig nem at fremtrylle.

Smagskombinationen af delikate kammuslinger, brunet smør, sprøde parmesanchips og cremet gulerødspuré er ganske magisk. Perfekt til at forkæle dine gæster til nytår eller andre særlige anledninger.

Forret med kammuslinger

Forret med kammuslinger og ristet gulerod

 

Bedøm denne ret

Forret til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 30 min / i alt 45 min

Ingredienser

GULERODSPURÈ OG RISTEDE GULERØDDER

  • 1/2 kg gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1-2 tsk. balsamicoglace
  • 3 spsk. fløde

Parmesanchips

  • 100 g parmesan

KAMMUSLINGER & DRESSING

  • 40 g smør
  • 4 store salvieblade
  • 12 kammuslinger
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. ahornsirup

ENDVIDERE

  • 1 radicchio salat

Fremgangsmåde

GULERODSPURÈ OG RISTET GULEROD

Tænd ovnen på 175 grader.

Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Fordel skiverne på en bageplade med bagepapir, og vend dem i olivenolie, salt og peber.

Bag gulerødderne i 25-35 minutter, til de er gyldne og let sprøde i kanterne.

PARMESANCHIPS

Riv parmesanosten fint på et rivejern. Læg små bunker af 1 spsk. revet parmesan på en bageplade med rigeligt mellemrum. Sæt bagepladen i ovnen i 5 minutter, til osten er smeltet til sprøde og let gyldne chips. Lad parmesanchipsene køle af, inden de fjernes fra bagepapiret.

GULERODSPURÉ FORTSAT

Tag 1/3 af gulerodsskiverne fra til pynt. Blend de resterende 2/3 gulerodsskiver til en cremet puré sammen med balsamicoeddike og fløde. Smag til med salt, peber og eddike.

KAMMUSLINGER OG DRESSING

Tør kammuslingerne med køkkenrulle.

Smelt smørret på en pande. Tilsæt hele salvieblade, og steg dem sprøde i smørret. Tag de sprøde salveiblade af panden, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Tilsæt kammuslingerne til den varme pande med smør. Kværn godt med salt og peber over, og steg muslingerne 2 minutter på hver side, til de har en flot og sprød stegeskorpe. Tag kammuslingerne af panden.

Hæld det resterende smør fra panden over i en skål. Pisk det sammen med balsamicoeddike, ahornsirup og lidt salt og peber til en dressing.

ANRETNING

Lun gerne tallerkenerne lidt i ovnen.

Smør en skefuld puré ud på hver tallerken. Anret kammuslinger og skiver af ristet gulerod over. Dryp med dressingen, og pynt med salvieblade, parmesanchips og lidt hakket radicchiosalat.

Servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

ristede gulerødder

Smuk og delikat forret med kammuslinger

En forret med kammuslinger er sådan en luksuriøs og delikat måde at starte et måltid. Muslingerne har en utrolig dejlig smag, og tilberedes de korrekt, bliver de saftige og møre med en sprød og smagfuld stegeskorpe.

Til denne servering kombinerer jeg kammuslingerne med både forskellige smage og konsistenser, der virkelig smager og syner helt fantastisk.

 

Til hver forret med kammuslinger, finder man følgende elementer på tallerkenen: 

  • Gulerodspuré af ristede gulerødder
  • Ristede kammuslinger, stegt i smør med salvie
  • Skiver af ristet gulerod
  • Sprødstegt salvieblad
  • Parmesanchips
  • Frisk og syrlig radicchio salat
  • Dressing af brunet smør

Det lyder måske lidt overvældende, hvis du ikke har større erfaring i køkkenet, men bare rolig! Forretten er utrolig nem at tilberede, og hvert af de forskellige elementer tager ikke særlig længe at bikse sammen.

 

Forret med kammuslinger

Sådan tilbereder man kammuslinger

Kunsten til lækre og veltilberedte kammuslinger er at få en god stegeskorpe, uden at muslingerne tilberedes for meget og dermed bliver seje. Dette sikrer du ved at opvarme fedtstoft (oftest smør) på en varm pande og stege muslingerne kort tid ved høj varme på hver af de flade sider. De skal ikke have mere end et par minutter på hver side – måske mindre, hvis de er små.

Forret til nytårsaften

Forretten til nytårsaften skal gerne imponere både på udseende og smag. Hvis du er på udkig efter flere idéer til festmenuens første servering, kan du udforske følgende opskrifter:

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar