Fransk pølseret

Fransk pølseret er en mere smagfuld og grøn udgave af familieklassikeren “svensk pølseret“, som jeg ofte fik serveret som barn.

Her har den skønne hverdagsret fået et twist af fransk landkøkken med en grov kålpølse, krydderier og masser af grøntsager. Det smager virkelig skønt og sommerligt, og så kan retten tilberedes på ingen tid.

Fransk pølseret

Fransk pølseret

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 15 min / tilberedning 30 min / i alt 45 min

Ingredienser

  • 1 kg nye kartofler
  • 400 g kålpølse
  • 1 spsk. smør
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 1 tsk. stærk paprika
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 2 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld timian

Fremgangsmåde

Skrub eller skræl kartoflerne, og kod dem i letsalatet vand til de er akkurat møre. Lad dem køle lidt af.

Skær pølserne i grove skiver, og rist dem i smør på en stor pande med høje kanter.

Pil løget, og skær det i tynde både. Pil og pres hvidløg. Svits løg og hvidløg sammen med pølserne på panden.

Rens peberfrugter, aubergine og squash, og skær dem i tern. Tilføj dem til panden, og lad dem stege med, indtil de begynder at falde sammen og tage farve.

Skær kartoflerne i skiver, og vend dem sammen med pandens indhold.

Krydr med timian, rosmarin og paprika, og tilsæt tomatpuré, mælk, salt og peber. Vend rundt, og lad retten simre i 10 minutter.

Smag til, og pynt med frisk timian inden servering.

 

 

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på fransk pølseret a la ratatouille

Opskriften på fransk pølseret indeholder de klassiske elementer, vi kender fra svensk pølseret. Kartofler, pølser og en mælkesauce med tomatpuré. Her har jeg blot givet retten et ekstra skub op ad både sundhedsskalaen og ‘smagsstigen’. Jeg tilføjer nemlig en masse grøntsager samt både friske og tørrede krydderier.

Sammensætningen af grønt og krydderier er inspireret af den franske grøntsagsret ratatouille. Her sauteres forskellige grøntsager såsom aubergine, squash og peberfrugt i olivenolie med krydderurter.

Hvis du er vild med ratatouille, vil jeg også anbefale dig at prøve min opskrift på ratatouille salat, der smager helt vidunderligt.

 

Opskrift med kålpølse

I min opskrift på fransk pølseret bruger jeg kålpølse, da den er mere grov og smagfuld – perfekt til en ret inspireret af det franske landkøkken. Kålpølse er en klassisk spise fra det sydlige Danmark, hvor den oftes serveres til kål. Deraf navnet, den indeholder altså ikke kål, men er lavet af svinekød.

Det lyder måske ikke så tiltalende med navnet “kålpølse”, men det er altså en ret lækker spise – især hvis du finder en god økologisk pølse eller køber dem hos slagteren.

Hvis du ikke kan finde kålpølse eller bare gerne vil bruge noget andet, kan du sagtens det. Et godt bud kunne være en spansk chorizo – så får du blot en spansk pølseret i stedet. Du kan også vælge alverdens andre typer pølse i stedet. Alt fra wienerpølse til vegansk kødalternativer vil fungere. Men lov mig, at du ikke bruger en kedelig rød pølse 😉

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar