Annonce for De Danske Familiegårde

Fyldt kylling med mozzarella og rød pesto

Fyldt kylling med mozzarella og rød pesto er en skøn servering til både hverdag og fest. Som en hurtig men utrolig lækker middag, hvor kyllingekødet laves med italiensk inspireret fyld af smeltet mozzarellaost, rød pesto og basilikum. Perfekt som hverdagsforkælelse eller nem gæstemad, der uden tvivl vil vække begejstring.

Til opskriften anbefaler jeg, at du bruger kyllingelår uden ben. Det er en udskæring, der er nem at fylde, og så er det med skind, hvilket giver et mere saftigt og smagfuldt resultat. Læs mere om udskæringen under opskriften.

fyldt kylling

Fyldt kylling med mozzarella og rød pesto

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 25 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 4 hele kyllingelår uden ben
  • 4 spsk. rød pesto
  • 125 g mozzarella
  • 1 håndfuld basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180° varmluft.

Læg de hele kyllingelår med skindsiden nedad på et skærebræt, og bred dem ud, så de ligger fladt.

Smør kødet med rød pesto. Skær mozzarella i skiver, og fordel det i en række i midten af kyllingelårene. Læg basilikumblade over.

Rul kyllingekødet sammen, og luk det sammen om fyldet ved hjælp af tandstikker, kødnåle eller -snor. Vend den fyldte kylling om. Dup skindet tørt med køkkenrulle, og krydr det godt med salt og peber.

Opvarm en pande, der kan tåle at komme i ovnen, med ca 3 spsk. olivenolie. Steg den fyldte kylling på skindsiden, til skindet er flot gylden. Vend dernæst kyllingestykkerne op, så skindet vender op ad. Sæt panden i ovnen i 20 minutter, til kødet er gennemstegt og skindet sprødt.

Find flere opskrifter i samme kategori

fyldt kyllingekød med rød pesto og mozzarella

 

Opskrift på fyldt kylling

Fyldt kylling kan laves med alverdens lækkerier. Jeg bruger her en klassisk og drøn god kombination med mozzarellaost, rød pesto og basilikumsblade, men variationsmulighederne er uendelige.

Her får du flere gode idéer til, hvad du kan bruge til fyld til kyllingekød:

  • Erstat rød pesto med grøn pesto eller tapenade. 
  • Brug andre krydderurter såsom timian, rosmarin eller oregano
  • Brug andre typer ost såsom parmesan, gedeost eller blåskimmel
  • Tilsæt bagte grøntsager såsom aubergineskiver, tern af græskar eller peberfrugt.
  • Drys hakket, sprødstegt bacon eller serranoskinke over. 
  • Rør flødeost med soltørrede tomater, hvidløg og hakkede svampe.

Tilbehør til fyldt kylling

Du kan servere retten med alt fra pasta, ovnbagte kartofler eller blot en god salat og godt brød. Alt italiensk inspireret tilbehør vil passe særligt godt dertil. Jeg kan også anbefale, at du jævner saucen på panden med fløde og bruger det som en sauce.

ingredienser til fyldt kyllingelår

Kyllingelår uden ben – med skind

Til opskriften på fyldt kylling anbefaler jeg, at du vælger et helt kyllingelår uden ben. Det er en ny udskæring fra De Danske Familiegårde, som kan bruges i alle opskrifter, hvor man normalt bruger brystfilet. Her får man blot mere smag og et saftigt stykke kyllingekød med knasende sprødt skind. Af deres langsomt voksende Gårdkyllinger, der er opdrættet på lokale familiegårde og er vokset op i et naturligt tempo uden antibiotika

Udskæringen kan tilberedes både på pande eller i ovnen (eller på grillen til sommer!). Og så er den utrolig nem at fylde, uden at skulle bankes eller der skal skæres en lomme. Man skal blot brede kyllingekødet ud, så den ligger fladt, og dernæst kan den rulles med fyld og samles med tandstikker, kødnåle eler -snor.

 

TIP: Prøv også udskæringen til kylling saltimbocca eller klassisk cæsarsalat med kylling

 

Jeg foretrækker at stege fyldt kylling i ovnen, så kødet tilberedes mere jævnt. For at få skindet sprødt er det bedst først at bruge skindet på en pande. Steg det nogle minutter, så skindet bliver flot gyldent, på en pande der kan tåle at komme i ovnen. Dernæst kan du nemt flytte panden direkte i ovnen, og så er det blot at vente 20-minutters tid, før der er serveret.

 

TIP: Tjek De Danske Familiegårdes facebookside for mere opskriftsinspiration

 

 

Kyllingelår uden ben - med skind

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar