Fyldte chokolader med dadel-karamel

De her fyldte chokolader med  dadel-karamel er simpelthen så stjernelækre. Og så er de tilmed et ganske fint sundere alternativ til diverse julesnolder.

Chokoladerne fyldes med en blanding af dadler og mandelsmør, der moses sammen til en sej karamel. Det er utrolig nemt, og så smager det bare helt, helt fantastisk.

Fyldte chokolader med dadelkaramel

 
8. store fyldte chokolader
forberedelse 5 min / tilberedning 30 min / i alt 35 min

Ingredienser

CHOKOLADE

  • 100 g mørk chokolade
  • 1 spsk. kokosolie

DADELKARAMEL

  • 4 bløde dadler
  • 1 spsk. mandelsmør (kan erstattes af peanutbutter)
  • 1 nip salt

ENDVIDERE

  • 8 små papirforme

Fremgangsmåde

CHOKOLADE

Smelt forsigtigt chokolade og kokosolie sammen. Enten i en kasserolle ved meget svag varme (og et vågent øje), over et vandbad eller i mikroovnen.

Kom en smule af den smeltede chokolade i hver af papirsformene, så det dækker bunden. Sæt dernæst papirsformene i fryseren i et par minutter, til chokoladen har sat sig.

DADEL-KARAMEL

Fjern stenene fra dadlerne, og mos dem sammen med mandelsmør og salt med en gaffel. Massen vil tykne en smule, så du kan rulle den til 8. små kugler.

Placér kugler af dadelkaramel ned ovenpå chokoladebundene i formene, og giv dem et lille tryk, inden at de kommer til at røre siderne. Hæld dernæst den resterende smeltede chokolade over, så det dækker dadelkaramellen.

Sæt de fyldte chokolader i fryseren i cirka 15 minutter, eller indtil de er faste. Opbevar i en lukket beholder på køl.

Find flere opskrifter i samme kategori

Fyldte chokolader med karamel af dadler

hjemmelavede sunde fyldte chokolader

Sunde fyldte chokolader med dadel-karamel

Mine fyldte chokolader med dadel-karamel er ikke ligefrem slankekost. Men derfor synes jeg sagtens, jeg kan tillade mig at sætte det sunde label på opskriften.

Chokoladerne består nemlig udelukkende af mørk chokolade og kokosolie, fyldt med dadler og mandelsmør. Ingredienser, der ikke bare smager skønt, men også nærer og mætter, så vi ikke får lyst til at tomme hele fadet.

Jeg tilsætter kokosolie til chokoladen, da jeg synes, det giver en fantastisk konsistens. Lidt a la mine ischokolader, der opbevares i køleskabet, og som smelter på den lækreste måde, når de rammer tungen.

Hvis du foretrækker det, kan du sagtens undlade kokosolien i chokoladen. Det vil blot give dig en chokolade med en helt fast sprød konsistens. Og så behøver de til gengæld ikke at opbevares på køl.

 

Fyldte chokolader med dadel karamel

 

Karamel af dadler og mandelsmør

Fyldet i mine chokolader består af den lækreste, grove karamel af dadler og mandelsmør. Den er fremragende nem at lave, fordi du blot kan mose de bløde dadler sammen med nøddesmørret med en gaffel, helt uden at skulle finde en køkkenmaskine frem (og gøre den ren igen..).

Mandelsmør kan du lave selv efter min opskrift lige her. Du kan også finde det i helsekostbutikker, men pas på – det kan godt blive en dyr ny afhængighed 😉

Hvis du ikke kan skaffe mandelsmør, kan du bruge peanutbutter i stedet. Det vil give de fyldte chokolader med karamel en smag af snickers bar.

 

dadel karamel fyldte chokolader

 

Flere sundere opskrifter til julehyggen

Hvis du er på udkig efter flere sundere alternativer til julens konfekt, vil jeg anbefale dig at prøve følgende opskrifter:

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar