Havregalette med ricotta & svampe

Tærte som nem hverdagsmad

Der er ikke meget bedre end når et hverdagsmåltid ender ud med at blive så godt, at man tænkter “Hey! Det her kunne jeg snildt servere for gæster”. Det er netop sådan en opskrift, jeg har til jer i dag. Tærtebunden er pivsund og fyldt med fibre, da den hovedsagligt består af havregryn. Men den smager vidunderligt og har den helt rigtige sprøde, men ikke tørre, konsistens. Fyldet kan I som sagt variere, som det passer jer. Men kombinationen, som jeg anbefaler i opskriften, er altså virkelig, virkelig god. Jeg siger det bare 😉

Havregalette med ricotta og svampe

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 35 min / tilberedning 50 min / i alt 1 t 25 min

Ingredienser

 • 500 g blandede svampe
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk. olivenolie
 • salt og peber
 • 2 spsk. balsamicoeddike
 • 250 g ricotta
 • 25 g friskrevet parmesan
 • 1 håndfuld timian
 • 2 spsk. olivenolie
 • salt & friskkværnet peber

Tærtebund

 • 250 g havregryn (eller havremel) + lidt til pynt
 • 1 tsk. salt
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 æg, str. M/L
 • 1 æggehvide (gem blommen til pensling)
 • 1/2 dl olivenolie
 • 1/2 dl vand

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader.

 

Rens svampene, og skær dem i skiver. Skær løgene i både, og pres hvidløgene. Svits det sammen i olivenolie på en pande, indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt da svampene, og lad dem stege med, indtil de bliver flot gyldne. Dryp med balcamicoeddike, og kværn salt og peber over panden. Lad det stege, indtil væsken er fordampet, og tag så panden af varmen.

 

Rør ricottaen sammen med friskrevet parmesan, finthakket timian, olivenolie, salt og peber i en skål.

 

Lav nu tærtebunden. Blend havregrynene til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, æg, æggehvide og olivenolien, og kør maskinen igen, så melet bliver til en smuldret dej. Tilsæt derefter en spsk. vand ad gangen, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød. Du kan også bruge havremel og ælte dejen sammen i en skål.

 

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og fjern det øverste stykke. Flyt tærtedejen over på en bageplade. Smør med ricottablandingen, og fordel svampene over. Fold der efter forsigtigt siderne af galetten ind – dette gøres nemt ved at løfte hjørner af papiret op, og folde dem ind mod midten.

 

Pensl kanten med æggeblomme, og drys med havregryn. Bag galetten i 30 minutter, indtil tærtebunden er flot gylden og sprød.

Find flere opskrifter i samme kategori

Galette med svampe

Denne rustikke galette med svampe er en sikker vinder på en dag, hvor min energi er opbrugt men sulten stor. Tærtebunden kan nemlig laves på ingen tid! Da den bages uden tærteform, kræver den kun et minimum af tålmodighed at få smidt i ovnen. Hvad gælder fyldet, kan man både være praktisk og kreativ. Det er derfor en perfekt anledning til at få tømt ud i køleskabe. Med et par æg og nogle grøntsager bliver resultatet næsten altid fantastisk! Nogle dage er jeg endda så heldig, at der opstår nye favoritkombinationer – og det var netop det, der skete, da jeg en dag gav en rest svampe selskab af en bøtte ricotta.

Opskrifter til lette måltider

I denne uge laver jeg nærmest ikke andet end at stå i køkkenet. Vi har skudt film til Mig og min Mad mandag, tirsdag, onsdag fra morgen til aften, og i dag skal jeg i fotostudiet for at tage billeder til min madplan i Femina. Videoproduktion og fotoskydning er nok nogle af mine favoritopgaver – det er så sjovt, og jeg oplever det vildeste flow, når teamet arbejder sammen, og alt bare spiller – men jeg må godt nok også indrømme, at jeg ser frem til i weekenden, hvor jeg ikke skal være helt så meget .

I går blev jeg spurgt, om jeg overhovedet orker at lave mad til Simon og jeg på en helt almindelige hverdage, når nu det er noget, der fylder så meget på andre tidspunkter af døgnet. Og dét gør jeg altså stadig! For selvom jeg naturligvis også sommetider ønsker, at aftensmaden kommer hurtigt på bordet uden de større anstregelser, forsvinder min lyst til at eksperimentere med madlavning aldrig.

Der er altid en ny idé, jeg vil prøve af eller en opskrift, der skal testes en ekstra gang – hvilket både resulterer i, at vi spiser virkelig godt og varieret (Simon ved slet ikke, hvor godt han i grunden har det), men også at vi har rigtig mange gæster. Der er jo ikke noget af al den gode mad, der skal gå til spilde 😉

Flere opskrifter på pizza & tærte:

Shop the post

- reklamelinks

23 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Lyder lækkert 🙂
  Hvilket mærke er det firkantede skærebræt mon fra? Leder efter lige sådan et med en saftrille 🙂

 2. Dine billeder er knivskarpe! Det gør bestemt ikke at retten ser dårligere ud. Jeg har en svaghed for svampe, og jeg må helt sikkert give mig i kast, med denne kombination en gang! Især når det ikke kræver andre ingredienser, end de fleste alligevel altid har på lager 🙂
  Og ja, Simon er heldig. Jeg ville gerne være mundskænk til din madlavning 😉
  // http://www.jannifromtheblog.dk

 3. Tak for opskriften, Emma. HELT perfekt middagsmad til når min veninde kommer på besøg i morgen aften og jeg er tom for energi efter en god, lang og hård uge 🙂
  Knus

 4. Det ser virkelig lækkert ud! Jeg elsker både svampe og ricotta, så denne tærte må på næste uges madplan! Mums…

 5. Uha den vil jeg meget gerne afprøve til vores – okay ikke faste men vi forsøger – ugentlige kødfrie dag! Det er sin sag at finde opskrifter som en kødspisende kæreste også kan li men der er ikke noget federe end når man får sætningen “det der må du gerne lave igen”, så lad os se om lidt Emma magi virker. 😉

 6. Shit, det ser lækkert ud! Og et godt bud til en kødfri middag. Den skal vist prøves af i løbet af ugen 🙂 Har en bøtte mascarpone, der skal bruges, tror du det kunne fungere i retten?
  Tak for inspirationen 🙂

 7. Skal helt sikkert afprøves til næste madklupaften med veninderne! Hvad vil du foreslå som en god idé at servere til? ?

 8. Mums, det er en rigtig lækker galette – jeg har lige lavet den her til aften. Jeg fik din kogebog, Herlig og Ærlig Mad, i julegave. Havde set den hjemme hos min veninde, og blev nødt til at ønske mig den. Jeg er SÅ glad for den! Lækre og nemme opskrifter, som opfordrer mig til at være lidt mere kreativ med min madlavning. Har lyst til at lave det hele! Det synes jeg bare lige, du skulle vide 🙂

 9. Helt vildt lækkert – som alle andre af dine opskrifter, jeg har forsøgt mig med! Opskriften er allerede blevet givet videre til mange af mine veninder 🙂 Tak for altid god inspiration og smagfulde opskrifter!

 10. JA! Den galette ser så DRØNlækker ud, at jeg straks kastede mig ud i den – smagen var helt i top, men bunden fuldstændig smuldrende og umulig for mig. Endte med at jeg måtte lave en god, gammel (og lidt kedelig, når nu jeg havde set disse billeder) tærte i en tærteform i stedet. Hvad kan jeg dog have gjort så grueligt galt?
  Bedste hilsner Amanda

  1. Hej Amanda 🙂 Har du mon ladet tærtedejen stå, inden du rullede den ud? Den skal rulles ud med det samme, når du har samlet den, ellers kan den godt blive lidt tør at arbejde med.

Skriv en kommentar