Ghormeh Sabzi lammegryde

Ghormeh Sabzi er en klassisk gryderet fra det persiske køkken.

Her simres kød og bønner i en grøn sauce sprængfyldt med urter. Det giver en vidunderlig aromatisk og let krydret smag og det mørest kød, du kan forestille dig.

Opskriften på Ghormeh Sabzi er utrolig nem at gå til, og hvis du blot husker at lade gryden simre et par timer, kan den næsten ikke slå fejl.

Ghormeh Sabzi

Ghormeh Sabzi lammegryde

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 2-3 timer /

Ingredienser

  • 400 g lammekød i tern
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 forårsløg
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 1 stor håndfuld koriander
  • 1 spsk. gurkemeje
  • ½ citron
  • ½ l grøntsagsboullion
  • 1 dåse kidney bønner

TIL SERVERING

  • 4 dl basmatirisris

Fremgangsmåde

Krydr lammekødet med salt og peber. Brun kødet i olivenolie på alle sider i en gryde.

Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg. Tilsæt det til gryden. Lad løgene stege med, til de bliver bløde og begynder at tage farve.

Skær de lyse bunde af forårsløgene, og kassér (eller gem) dem – du skal kun bruge den grønne ender. Hak forårsløg, persille og koriander fint, gerne i en minihakker. Tilsæt det til gryden sammen med gurkemeje, og rør rundt. Kom citronsaft og boullion i gryden, og bring den i kog. Lad retten simre under låg i 2-3 timer.

Skyl og dræn kidney bønnerne fra dåsen, og vend dem i gryderetten. Smag til med salt og peber, og servér til ris.

Find flere opskrifter i samme kategori

Ghormeh Sabzi

Persisk urtegryde med lam

Persisk urtegryde med lam

Ghormeh Sabzi kan laves på men lam eller oksekød. Jeg foretrækker dog klart varianten med lam, som jeg synes passer perfekt dertil. Vil du hellere bruge oksekød, kan du vælge oksekød i tern fx fra bov eller okseklump.

Urtesaucen laves af koriander, persille og forårsløg. Og der skal bruges masser af det! Brug derfor en generøs håndfuld af både koriander og persille. Af forårsløgene skal du bruge de grønne ender, og alt ikke den lyse del, man oftest anvender.

Ghormeh Sabzi med bønner

En klassisk ghormeh sabzi indeholder røde bønner. Her ville man traditionelt naturligvis selv udbløde bønnerne  og lade dem koge med i gryden. Men for at spare tid, bruger jeg i stedet en dåse kidney bønner. Resultatet er stort set det samme, men hvis du har mod på det, synes jeg klart, du skal prøve at bruge tørre bønner. Her skal du udbløde de tørre bønner natten over, skylle dem grundigt, og dernæst lade dem koge med 2-3 timer, til de er møre og smagfulde.

 

opskrifter med lam

Flere opskrifter med lam

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar