Glutenfri pizzabund

Jeg lover dig: Denne glutenfri pizzabund er nem!

Og så smager den nærmest præcist som en kridhvid hvedebund.

Jeg vil vove at påstå, at de fleste ikke vil kunne smage forskel på min glutenfri pizza og en normal hvedebund, hvis de ikke ved besked om ingredienslisten. Her er nemlig på ingen måde tale om en stenhård, tør speltbund.

Den glutenfrie pizza får en luftig, sprød og sej pizzabund, der tilmed er 100% fuldkorn og propfyldt med fibre.

Glutenfri pizzabund

Glutenfri pizzabund

 
3 store pizzabunde til 3-4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 45 min / i alt 1 time

Ingredienser

  • 4 spsk. fiberHUSK (pulveriserede loppefrøskaller – den gule pakke)
  • 200 g boghvedemel
  • 100 g fuldkornsmajsmel
  • 100 g fuldkornsrismel + mel til udrulning
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 dl + 2 spsk. olivenolie
  • 8 dl lunken vand

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader.
Bland fiberHUSK, boghvede-, majs og rismel samt salt i en skål, og bland det sammen. Tilsæt olivenolie og vand, og rør hurtigt dejen sammen, så du undgår for mange klumper. Bliv ved med at røre, indtil dejen samler sig, og begynd derefter at ælte den med hænderne på et meldrysset bord. Del dejen i tre, og ælt hver del grundigt, indtil dejen bliver smidig og uden klumper.
Rul hver del ud, så du får 3 store pizzaer. Du kan lave dejen så tyk eller tynd, som du kan lide.
Placér hver pizzabund på en beklædt bageplade, og prik små huller med en gaffel, så bundene ikke hæver for meget op i ovnen. Pensel hver bund med et tyndt lag olivenolie – det gør, at de bliver ekstra sprøde i overfladen.
Forbag nu pizzabundene i cirka 20-30 minutter, alt efter deres tykkelse, indtil de bliver let gyldne og sprøde. Top pizzaerne med dit ønskede fyld, og bag dem så igen i yderligere 15 minutter, indtil bunden er sprød og fyldet klar.

Find flere opskrifter i samme kategori

glutenfri pizzabund

vegansk og Glutenfri pizzabund

Nem glutenfri pizzabund

Min glutenfri pizzabund er stjerne god! Hvad end du spiser glutenfrit, eller bare synes, det er rart med en lettere type brød som alternativ fra tid til anden, er jeg sikker på, at du vil synes om min opskrift på glutenfri pizza.

Opskriften er tilmed boyfriend-Approved! Min kæreste elsker den og efterspørger den ofte. Men det, der gør den til en vinder hos mig, er, at den er glutenfri, og derfor ligger virkelig rart i maven. Det betyder igen oppustede pizza-maver og god mavefornemmelse, selv efter en masse pizzaslizes. Pizzaen mætter nemlig både hurtigere og på en langt mere behagelig måde, da den er fyldt med fibre.

 

P1291291

Ingredienser til glutenfri pizza

Ingredienserne til pizzaen er en kombination af forskellig glutenfri mel. Jeg bruger en blanding af boghvede-, majs- og rismel, der tilsammen giver en god smag og konsistens.

Når man bager glutenfrit, er det en god idé at mikse forskellige meltyper. Det gør nemlig, at man ikke får en gennemtrængende smag af nogle af meltyperne, og så fungerer det godt at mikse mel med forskellig “tyngde”. Fx den lette rismel og tungere majsmel.

For at give dejen en let og luftig konsistens, der hæver ligesom en klassisk pizzabund, tilsætter man fiberHUSK. Der er pulveriserede loppefrøskaller, der er ren fiber, som suger væske til sig og derfor gør det muligt at få en masse luft ind i dejen. Det er vigtigt, at du vælger pulveriserede loppefrøskaller, som man finder i den gule pakke. Hvis du har hele skaller (den grønne pakke), kan du evt. male dem helt fint i en kaffekværn.

TIP: Prøv dejen til glutenfrie pizzasnegle

Dejen er hurtig at røre sammen og bliver super smidig, så pizzaerne er nemme at rulle ud og flytte rundt på. Jeg har også eksperimenteret lidt med at bruge dejen til pizzasnegle og lignende også, og det fungerer også helt kanon.

Vegansk pizzadej

Udover at dejen er glutenfri, er den tilmed også vegansk. Det kan være vanskeligt at finde en glutenfri dej, der ikke indeholder æg, men her er det lykkes – og tilmed med stor succes!

Det betyder, at du snildt kan lave 100% glutenfri og vegansk pizza, hvis blot du undlader kød og mælkeprodukter fra toppingen. I dag findes der jo alverdens veganske alternativer til fx ost, men pizzaerne smager også herligt blot toppet med tomatsauce og grillede grøntsager.

 

collage03

collage01collage02

collage04 

Idéer til pizzatopping

En helt klassisk pizza med tomatsauce og mozzarella går man aldrig galt i byen med, men hvis du savner idéer til toppingen, kan du her finde inspiration til lækre pizzatoppings.

Jeg vil også anbefale dig at lave en hjemmelavet tomatsauce. Find opskriften på en lyn-hurtig og drøn-god tomatsauce her.

P1291255

P1291303

Flere opskrifter på sund pizza

Jeg har masser af lækre opskrifter på pizza med et sundere twist på min blog. Prøv nogle af mine favoritter her:

Shop the post

- reklamelinks

39 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Wow hvor ser det lækkert ud!
    Jeg lavede pizza i går, desværre, så nu går der nok en uge eller 2 før jeg får muligheden for det igen. Men så må din opskrift klart afprøves. Lækre og sunde alternativer er fedt, og især når det slet ikke virker så “helseagtigt” 🙂

  2. Hihi, jeg kan altså ikke lade være med at trække på smiletbåndet over et manglende ‘r’: … og pik små huller… 😉
    Derudover lyder det så lækkert – den opskrift skal klart prøves 🙂 Tak for evigt god inspiration, glæder mig til din anden kogebog.
    Kh Maria

  3. Hej søde Emma.
    Den lyder mega lækker, den pizzabund der! Har du et bud på hvor i København tingene kan købes? Skal man i en helsekost forretning? Synes altid de er frygteligt dyre.

    1. Jeg synes ofte helseforretningerne er lidt billigere, da man kan købe større poser. Men almindelige supermarkeder så som Super Brugsen, Føtex osv. har dem også 🙂

  4. Hej Emma 🙂
    Jeg har prøvet at lave din lækre opskrift her til aften, men kunne simpelthen ikke få dejen til at hænge sammen, så har måtte tilføje enormt meget ekstra mel. Jeg har fuldt opskriften nøje, så jeg forstår det ikke helt? Er det den du er gået efter – helt nøjagtig? 🙂

    1. Hej Josefine 🙂 Det lyder underligt! Jeg har brugt opskriften helt præcist flere gange med stor succes. Er det pulveriseret HUSK, du bruger? Altså den gule pakke og ikke den grønne pakke?

        1. Den gule pakke er pulveriserede (og ikke hele, som i den grønne) loppefrøskaller, som jeg skriver i opskriften. Det må være derfor, det er gået galt for dig. Æv! Jeg skulle have tænkt på at skrive det ind (det er rettet nu), for det er selvfølgelig ikke alle, der tænker på det. Beklager :/

  5. Hej du! 🙂
    Jeg har lavet dejen her til aften og fulgt opskriften nøje, men dejen blev meget klistret, og jeg blev nødt til at tilføje meget mel…
    Pizzaerne er nu færdige, men dejen smager ikke af forfærdeligt meget 🙁

  6. Tror du det vil være et problem, hvis det kun er rismel der er fuldkorn? Og bruger du måleskeer? 🙂 jeg skal nemlig lave denne opskrift imorgen aften til mine forældre og kæreste, så er lidt nervøs for hvordan dejen vil blive for mig 🙂

      1. Det er helt bestemt den bedste pizzabund jeg har smagt. Den var vildt nem at lave også. Mine forældre og kæreste var helt vild med den, og det er den jeg skal lave fremover mener min kæreste. Skønt med en glutenfri pizzabund og så kræver den ikke så meget af det lidt dyre mel 🙂

  7. Hej Emma
    Har du nogen ide om hvor lang tid dejen kan holde sig i køleskabet?
    Herhjemme har vi lavet den med stor succes 🙂
    Maja

    1. Hej Maja 🙂
      Hm… nej, desværre. Jeg vil nok ikke gemme den mere end et par timer, men hvis du prøver, må du endelig give lyd.
      Dejligt, I kan bruge opskriften.
      KH

  8. Elsker at dejen er så nem at arbejde med, synes tit at det er et af de store problemer ved glutenfri bagning. Vi skal først have dem i aften, så jeg ved ikke om drengene godkender smagen, de ser dog rigtig flotte ud? Jeg har fået 3 store bunde og 7 “kagetallerken-størrelse” ud af portionen, men de er også rullet ret tyndt ud? Tænkte faktisk at jeg ville prøve at lave et pitabrød, men i kampens hede kom jeg til at prikke alle bundene med en gaffel? så der må blive næste gang.

  9. Jeg har lavet denne dej et par gange. Første gang fulgte jeg opskriften, men dejen var meget tynd. Seneste gang nøjes jeg med 7,5 dl vand og det var bedre … i aften vil jeg prøve med 750 ml. 🙂 Når det så er sagt, så er det den bedste glutenfri pizza, vi prøvet. Så tak for det.
    I øvrigt lod jeg halvdelen af dejen stå i skålen i køleskabet til dagen efter, det virkede fint.

  10. Jeg har lavet pizzaer ud fra denn opskrift et par gange nu og er vild med opskriften. Da min datter desuden skal undgå ris har jeg erstattet rismel med ekstra majsmel og havremel. Jeg bruger desuden noget mindre vand end angivet i opskriften og derudover bager jeg pizzabunder 25-30min inden fyldet kommer på, trods jeg ruller den meget tyndt ud, ellers synes jeg ikke den bliver bagt.

  11. Man kan godt bruge den grønne husk (eller helt alm loppefrøskaller), man skal bare bruge dobbelt så meget 🙂
    Jeg syns også dejen har tendens til at blive for våd med den mængde vand, så vil reducere næste gan.

  12. Hej Emma
    Jeg har i din kogebog set en opskrift på en pizzabund lavet af kikærtemel, hvilket jeg ikke har været i stand til at finde. Tror du det er muligt at bruge quinoamel istedet?

    1. Hej du 🙂 Det er ikke helt det samme desværre. Har du en mellemøstlig købmand/kiosk i din by? Der har de helt sikkert kikærtemel.

  13. Dette er uden tvivl den bedste pizzabund jeg nogensinde har prøvet. Elsker den ? Har prøvet at fryse dem inden de bages i små pizza størrelser og det gik så fint ??

  14. Hej Emma,
    Tusinde tak for en dejlig blog med en masse god inspiration. Jeg skal lave pizza i aften og har tænkt mig at bruge din opskrift 🙂
    Har købt almindeligt boghvedemel da jeg simpelthen ikke har kunnet finde fuldkorn. Så bare til en anden gang – hvor finder du fuldkornsboghvedemel? Har kigget i både Føtex, Brugsen og helsekostbutikker (ris og majs var intet problem)

    1. Hej Signe 🙂 Jeg tror faktisk, at det meste boghvedemel er fuldkorn – det står bare ikke på pakken.

Skriv en kommentar