Græsk linsesalat med feta

En græsk linsesalat med fetas er et vaskeægte sommerhit. Med få gode ingredienser, kan man få en fantastisk frisk salat, der altid bringer lykke og som passer til det meste.

Kombinationen af tomater, agurk, rødløg, feta og oliven slår aldrig fejl. Og den bliver kun et endnu større hit, når man tilsætter linser for mere fylde, tekstur og smag.

Linserne forvandler den klassiske græske salat til en fyldig servering, der sagtens kan stå alene som tilbehør til aftensmaden. Og så er det også en skøn måltidssalat og frokostservering – gerne serveret med tzatziki og pitabrød.

Græsk linsesalat med feta

Græsk linsesalat med feta

 

Bedøm denne ret

Måltidssalat eller tilbehør til 2-4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 20 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 125 g tørrede linser, fx delikatesselinser, belugalinser eller puy linser
  • 1 agurk
  • 0,5 rødløg
  • 500 g tomater
  • 100 g græsk feta
  • 1 glas sorte kalamataoliven
  • 2 spsk. olivenolie
  • saft af 0,5 citron
  • salt & friskkværnet peber
  • 1 håndfuld mynte

Fremgangsmåde

Kog linserne efter anvisningen på pakken i let saltet vand, og lad dem køle af. Kom evt. linserne i en sigte, og hæld kogende vand over, hvis det skal gå stærkt.

Skær agurk og tomater i mundrette tern eller skiver.

Pil rødløget, og skær det i papirstynde både.

Smuldr fetaosten, eller skær den i tern.

Hak mynte groft.

Bland linser, agurk, tomater, rødløg, feta, mynte og oliven i en skål. Dryp med olivenolie og citronsaft, og kværn godt med salt og peber over.

Vend rundt, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

græsk linsesalat med feta agurk og tomat

Opskrift på græsk linsesalat med feta

Denne opskrift på græsk linsesalat med feta er en “opgradering” af min opskrift på græsk salat. En klassisk græsk salat består af agurk, tomater, rødløg, feta og oliven. Tilføjer man linser, får man en mere fyldig salat, der stadig er frisk og sommerlækker.

Salaten bliver særligt lækker, hvis du bruger gode solmodne råvarer, en olivenolie af ordentlig kvalitet og ægte græske kalamataoliven. Til en simpel salat som denne, er det kvaliteten af de enkelte råvare, der tilsammen vil sikre det lækreste resultat.

Salat til græsk mad

Opskriften på græsk linsesalat med feta er fantastisk som tilbehør til græsk mad. Til lam, gyros eller græske frikadeller, hvor den sagtens kan agere ene tilbehør på spisebordet.  Jeg kan også anbefale, at servere linsesalaten som en vegetarisk måltidssalat, da linserne tilføjer en god mættende base. Prøv også at komme linsesalat med feta i pitabrød, gerne sammen med tzatziki, der jo virkelig er et must til græsk madlavning.

I mit barndomshjem var der ofte græsk mad på bordet, når vi fik gæster. Her biksede mine forældre en fornem græsk menu sammen (som de fleste af deres venner vist havde fået serveret mere end én gang) af græske frikadeller, ovnkartofler, friterede blæksprutteringe og tzatziki. Det var et sikkert hit hos både store og små, og jeg laver ofte noget lignede.

En salat som denne ville have passet perfekt til en græsk menu. Særligt hvis der også er vegetariske middagsgæster, da linserne tilføjer protein og mæthed til måltidet, også hvis man springer kødet over.

 

Græsk linsesalat med feta tomat og oliven

 

Hvilke linser til linsesalat?

Til min opskrift på linsesalat med feta kan du bruge lige de linser, du har på lager eller synes om. Grønne linser, delikatesselinser, puy linser (kært barn har mange navne). Eller de små sprøde belugalinser, der bestemt også ville være lækre.

Sørg blot for, at du bruger hele linser, der forbliver sprøde og ikke udkoges ved tilberedning. Røde linser er eksempelvis “flækkede”, og de vil derfor ikke bevare deres form ved kogning.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar