Græskarkage

Denne græskarkage er en sand efterårsdrøm! En svampet, krydret græskarkage toppet med luftig creme af hvid chokolade og flødeost. Det smager ganske enkelt vidunderligt, og så er den tilmed ret nem at lave.

Til græskarkagen skal du bruge græskarmos. Det laves nemt ved at bage hokkaidogræskar i ovnen. Mosen giver kagen en flot farve, en saftig konsistens og en herlig sødme.

græskar kage

Græskarkage

 

Bedøm denne ret

Kage til 12 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 30 min / i alt 45 min

Ingredienser

Græskarmos

  • 1 hokkaidogræskar

Græskarkage

  • 375 g græskarmos
  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 100 g brun farin
  • 100 g rørsukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 0,5 tsk. allehånde
  • 0,5 tsk. stødt ingefær
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. natron

Hvid chokolade flødeostcreme

  • 2 blade husblas
  • 100 g hvid chokolade
  • 2,5 dl fløde
  • 150 g flødeost

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Halvér græskaret, og fjern kernerne. Placér græskaret i et ovnfast fad med skindsiden opad. Bag det i ovnen i cirka 45-60 minutter, til græskaret er helt mørt.

Lad det køle af, og fjern så græskarkødet fra skindet med en ske. Mos kødet med en gaffel, så du får en mos.

Græskarkage

Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Beklæd en springform på ca 24 cm med bagepapir.

Afvej græskarmos i en skål. Smelt smør i en lille kasserolle, og kom det i skålen sammen med æg, brun farin, rørsukker, vaniljepulver, kanel, kardemomme, allehånde og ingefær. Pisk det godt sammen til en glat konsistens.

Tilføj mel, bagepulver og natron, og pisk godt, til det hele er blandet til en luftig kagedej uden klumper.

Fordel kagedejen i springformen, og bag kagen i cirka 30 minutter. Tjek evt. at den er gennembagt ved at stikke en tandstik i midten af kagen. Kommer den ud ren, er kagen færdigbagt.

Lad kagen køle helt af.

Hvid chokolade flødeostcreme

Udblød husblas i koldt vand i 15 minutter.

Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål.

Varm fløden op til lige under kogepunktet i en kasserolle. Tag gryden af varmen. Knug husblas fri for væske, og kom den i den varme fløde. Rør rundt, så husblas smelter, og hæld så blandinden over den hakkede chokolade. Rør rundt, så chokoladen smelter.

Dæk overfladen med husholdningsfilm, og tryk det helt ned på overfladen. Sæt dernæst skålen i køleskabet i mindst 3 timer, til cremen har sat sig.

Fjern filmen, og pisk cremen, så den bliver luftig. Tilsæt flødeost, og pisk igen, til du har en cremet, luftig konsistens.

Fordel cremen over græskarkagen, og servér. Kagen kan opbevares på køl indtil servering i en lufttæt boks.

Find flere opskrifter i samme kategori

græskarkage

 

Opskrift på græskarkage

En græskarkage er en skøn kage i efteråret, hvor butikkerne bugner med smukke græskar i alle størrelser og former. De mest almindelige er hokkaido og butternut, som begge er på menuen ugentligt hjemme hos os på denne tid af året.

Græskar er en vidunderlig ingrediens i både det salte og søde køkken. Når grøntsagen tilberedes bliver kødet saftigt og sødmefuldt, og det smager både dejligt i en fyldig efterårssalat, som græskarfritter eller til en cremet græskarsauce. Jeg elsker dog også at bruge det møre græskarkød i det søde køkken, hvor det passer perfekt med lunende krydderier.

 

TIP: Prøv også at lave græskarkagen som en festlig (u)hyggelig halloweenkage

 

kage med græskar og flødeostcreme

græskarkage med hvid chokolade flødeost mousse

 

Kage med græskar mos

I denne opskrift på græskarkage bruger jeg græskarmos i kagen. Det laves super nemt ved at bage to halve græskar med skindsiden opad i ovnen, til græskarkødet er helt mørt. Derefter kan man nemt fjerne det møre kød med en ske og lade det køle helt af, inden det bruges i kagedejen.

 

TIP: Prøv også mine græskarboller med græskarmos

 

græskarkage med flødeost og hvid chokolade

 

Hvid chokolade flødeostcreme

Det, der er med til at gøre denne kage helt fantastisk, er cremen på toppen. En hvid chokolade flødeostcreme, der er både cremet og luftig på samme tid. Cremen har en dejlig sødme fra den hvide chokolade og syrlighed fra flødeosten. Tilsammen giver det en vildt lækker cremeglasur til den krydrede græskarkage.

 

TIP: Du kan også toppe kagen med en klassisk flødeostcreme

 

græskar kage med mousse

Shop the post

- reklamelinks

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
    1. Hej Cille
      Nej, det gør jeg stadig sommetider. Du kan vælge “glutenfri” i mit opskriftsindeks, så er der masser af lækre opskrifter.

  1. Hej Emma

    Hvor ser den bare lækker ud! Jeg vil rigtig gerne bage den, men bruger ikke husblas (spiser vegetarisk). Har du et forslag til om det kan erstattes eller udelades? Hvis det kan erstattes med noget, hvor meget skal jeg så bruge? 🙂 På forhånd tak! Mia

    1. Hej Mia 🙂
      Jeg ville prøve at bruge mere hvid chokolade, måske 200 gram, så massen sætter sig mere uden husblas 🙂

Skriv en kommentar