
Ingredienser
Gyros-lammekoteletter
- 4 lammekoteletter
- 1 spsk. gyros-krydderi
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
Semi-dried tomater
- 250 g cherrytomater
- ½ spsk. olivenolie
- salt
Kikærtesalat
- 2 dåser kikærter
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 250 g halloumi (grillost)
- lidt olie til stegning
- semidried tomater (se ovenfor)
- 1 glas sorte oliven, f.eks. kalamata-oliven
- friske ærteskud
Fremgangsmåde
Semi-dried tomater
Tænd ovnen på 150°. Halvér tomaterne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med salt. Bag tomaterne i ca. 30 minutter, indtil de er dejligt rynkede.
Gyros-lammekoteletter
Krydr lammekoteletterne med gyros-krydderi, salt og peber. Steg dem i smør på en pande i ca. 8 minutter på hver side.
Kikærtesalat
Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Bland dem med olie, citronsaft, salt og peber i en skål. Skær halloumien i skiver, og kværn salt og peber over. Steg hallomiskiverne i en smule olie på en (grill)pande, indtil de er flot gyldne. Fordel kikærterne på et salatfad, og top med halloumi, semidried tomater, oliven og ærteskud. Servér til lammekoteletterne.
Græske lammekoteletter
For mig smager lam ikke kun om forår og påske, men også af sommerferie i Grækenland.
Lammet får den gode smag fra gyros-krydderi. Gyros er som den græske kebab, og krydderiblandingen tilføjer dejlig smag til alt fra fisk til kylling, oksekød til lam.
Kan du ikke få fingrene i gyros-krydderi, kan du lave din egen blanding af koriander, gurkemeje, oregano, spidskommen, timian og allehånde.
TIP: Prøv også at servere en græsk linsesalat med feta og prøv min opskrift på græsk moussaka med lammekød
Kikærtesalat med halloumi
Koteletterne serverer jeg sammen med den lækreste(!) salat med halloumi, semidried tomater, oliven og kikærter.
Bor I i Århus, må I gøre jer selv tjenesten at købe halloumi i Klostergrønt – varianten i den gennemsigtige indpakning. Den smager af vaskeægte græsk halloumi, og kan slet ikke sammenlignes med den gummi-agtige grillost, man kan få i de fleste supermarkeder.
TIP: Servér gerne salat og lammekød med hjemmebagte pitabrød.