Grillet spidskål med parmesan

Det her er virkelig sommerens favorittilbehør! Grillet spidskål serveret med et generøst drys friskrevet parmesan.

Hvis du aldrig har prøvet at grille (eller stege) spidskål før, må du simpelthen give det et skud. Kålen bliver så delikat og får den skønneste smag, der gør, at man pludselig snildt kan guffer et halvt kålhoved i sig.

spidskål på grill

Grillet spidskål med parmesan

 

Bedøm denne ret

Tilbehør til 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 10 min / i alt 15 min

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • ½ citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt & friskkværnet peber
  • 30 g parmesan
  • 1 håndfuld frisk timian

Fremgangsmåde

Skær spidskålet i både. Sørg for ikke at skære for meget af bunden fra, så bladene ikke falder fra hinanden. Pres citronsaft over spidskålsbådene. Dryp olivenolie over, og kværn med salt og peber.

Grill spidskålen på alle sider, til den får flotte grillstriber. Anret grillet spidskål på et fad, og riv parmesan over. Pynt med frisk timian, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Grillet spidskål

Opskrift på grillet spidskål

Grillet spidskål virker måske som en lidt spøjs spise for nogle. Grillet kål?! Kan det virkelig være lækkert? Men ja, det kan det i dén grad, og så er det tilmed stjernenemt at tilberede.

Hvordan griller man spidskål?

Det eneste du skal gøre, er følgende: Skyl kålen godt, og skær den i skiver. Dryp lidt olivenolie over, og drys med salt og peber, inden kålen ryger på grillen. Her skal den have et par minutter eller fem på hver side, alt efter hvor varm grillen er. Det vigtigste er bare, at den får flotte grillstriber, og det er dem, der giver den gode smag.

Grillet spidskål kan serveres bare sådan, men jeg synes, det smager ekstra skønt, hvis man giver det et dryp citronsaft, river parmesan over og pynter med frisk timian.

 

PRØV OGSÅ: Min populære spidskålssalat med æbler

 

Grillet spidskål med parmesan

 

Grøn grillmad

Når man siger “grillmad” tænker mange nok på pølser og grillede bøffer. Men grillmad kan sagtens være både grøn og ganske sund. Det er nemlig utrolig nemt også at smide grøntsager på grillen, og langt de fleste grøntsager smager bare bedre efter en tur over kullene.

Det gælder denne opskrift på grillet spidskål, men det samme asparges og majskolber. Andre gode grøntsager til grillen er peberfrugt, aubergine og squash. De skal blot skæres i skiver, pensles let med olie og krydres godt, inden de kommer på grillen.

 

TIP: Servér grøntsagerne sammen med lækre grillspyd. Prøv eksempelvis mine satayspyd eller BBQ-grillspyd med kylling og grønt

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar