Grøn salat med æble og parmesan

Grøn salat med æble kan serveres til næsten alt! Det er en utrolig alsidig opskrift, der går perfekt som tilbehør året rundt.

Du kan bruge alle former for frisk, grøn salat til opskriften. Salaten bliver virkelig delikat, når den vendes sammen med æble, flager af parmesan og en simpel vinaigrette dressing

Grøn salat med æble

Grøn salat med æble og parmesan

 
Salat til 4 personer
forberedelse 2 min / tilberedning 3 min / i alt 5 min

Ingredienser

  • 1 skål valgfri grøn salat (blandet salat, hovedsalat, romaine osv.)
  • 1 æble
  • 3 spsk. solsikkekerner
  • 20 g parmesan

Vinaigrette

  • 2 spsk. citronsaft
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt & friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skyl og tør salaten, og kom det i en skål eller på et salatfad.

Fjern kernehuset fra æblet, og skær æblerne i tynde skiver eller små tern. Fordel æblerne over salaten.

Vinaigrette

Ryst eller rør ingredienserne sammen, og smag til.

Salat, fortsat

Vend vinaigretten sammen med salat og æble.

Rist solsikkekernerne på en tør pande, til de er let gyldne, og drys dem over salaten.

Høvl flager af parmesan med en kartoffelskræller, eller skær osten i helt tynde skiver. Drys flagerne over salaten.

Vend let rundt, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

Grøn salat med æble og parmesan

Grøn salat med æble, der kan serveres til alt

En grøn salat med æble er noget, jeg serverer virkelig ofte. Salaten kan samles på blot få minutter, og ingredienserne er nogle, vi som oftest har på lager.

Jeg serverer altid en salat til aftensmaden (med mindre selve retten er en måltidssalat). Hvad end menuen står på bøf eller falafler, skal der noget grønt indenbords. Det er dog sjældent avancerede salater med mange ingredienser, jeg får lavet i hverdagen. Derimod er simple, grønne salater en genganger, fordi de er nemme og lave og kan varieres i det uendelige.

Ingredienser til nem grøn salat

Ingredienserne til en simpel grøn salat tilpasser jeg til sæsonen og indholdet af vores køleskab. Denne opskrift på grøn salat med æble er en genganger, som jeg laver stort set hele året rundt. Men opskriften kan nemt tilpasses, hvis blot du holder dig til følgende elementer:

Grøn salat

Den grønne salat kan være alt fra spæd feldsalat til letbitter rucola. Du kan bruge hovedsalat, hjertesalat, spinat…Whatever floats your boat! Salaten kan også tilsættes fintsnittet kål såsom spidskål.

Du kan også prøve at lave salaten med grønkål. Her er det blot vigtigt, at kålen masseres godt med dressingen. Prøv eksempelvis denne græskarsalat med grønkål.

Frugt eller bær

Det gør noget fremragende for en salat at tilføje sødme fra frugter og bær. En god hverdagsversion er en salat med æble, men du kan også tilsætte bær eller enhver anden frugt skæret ud i mundrette tern. Du kan eksempelvis tilsætte tern af melon, som jeg gør i denne sommersalat eller dette sikre hit med jordbær.

Ost

Ost er valgfrit, men jeg synes altså, det lige gør en salat en tand mere luksuslækker. Parmesan kan erstattes med feta, mozzarella, blåskimmel eller hvad end, der passer til aftenens menu.

Nødder eller kerner

Over denne salat drysser jeg solsikkekerner, der er et perfekt hverdagsdrys, da den er betydeligt billigere end andre frø, nødder og kerner. Du kan erstatte dem med alt fra mandler og græskarkerner til pinjekerner og pistacie. Husk altid at riste dem let på en tør pande, så du fremhæver smagen. Og hak dem også gerne groft, hvis det er større nødder såsom valnødder.

Vinaigrette

En dressing skal der til, og en klassisk vinaigrette går man aldrig galt i byen med! Du kan variere opskriften ved at udskifte citronsaft med limesaft eller eddike. Her er balsamico, æblecider- eller hvidvinseddike mine favoritter. Ønsker du at gøre vinaigretten vegansk, kan du bruge sukker eller agavesirup fremfor honning.

Som en alternativ dressing vil jeg anbefale dig at prøve min tahindressing eller min honning-dijondressing.

 

salat med æble og parmesan

Tips til den bedste salat

Hvis du vil være sikker på, at du får lavet en perfekt salat, kan du bruge denne tjekliste. Kan du svare “ja” til alle punkter, vil salaten stensikkert smage fremragende!

Tjekliste til den perfekte salat

1. Er råvarerne i sæson? Så smager de altid bedre.

2. Har du tænkt over grundsmagene? Mad med elementer af både sødt, salt,
surt, bittert og umami smager mere tilfredsstillende.

3. Har du tænkt over konsistens? Kontraster er nøglen, så tilføj noget knasende sprødt til noget blødt og cremet – og omvendt.

4. Kan salaten anrettes pænt? Vi spiser først med øjnene, så selv farven på salatfadet kan have indflydelse på, om fadet bliver tømt.

5. Har du smagt til? Sæt aldrig noget på bordet, du ikke har smagt til med salt, peber, sødme og syre.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar