Gulerodssuppe med chorizo og mandler

Denne opskrift på gulerodssuppe er en fantastisk servering i de kolde måneder. En cremet, lundende suppe med en smuk farve og dejlig mild smag.

Det, der tager en god grøntsagssuppe fra god til fantastisk, er toppings! Et sprødt, smagfuldt drys, der både tilføjer mæthed, smag og knas til suppen. Til denne dejlige gulerodssuppe topper jeg med et drys af chorizo og mandler. Det virkelig dejlig krydret og knasende og er det perfekte modspil til den milde suppe.

gulerodssuppe med chorizo

Gulerodssuppe med chorizo og mandler

 

Bedøm denne ret

Suppe til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 15 min / i alt 39 min

Ingredienser

  • ½ kg gulerødder
  • 1 spsk. smør
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tommel ingefær
  • 1 l hønsebouillon eller grøntsagsbouillon
  • 2 dl fløde
  • 0,5 - 1 spsk. æblecidereddike
  • salt og friskkværnet peber

CHORIZO-KNAS

  • 150 g chorizo
  • 100 g mandler

TIL SERVERING

  • Cremefraiche
  • Persille

Fremgangsmåde

Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Steg skiverne i smør i en gryde, til de begynder at tage farve.

Pil og hak løg groft. Pil og pres hvidløg. Riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær sammen med gulerødderne, indtil løgene er klare.

Hæld bouillon og fløde i gryden, og lad suppen simre i 15 minutter, indtil gulerødderne er helt møre. Blend dernæst suppen, enten i en blender eller med en stavblender direkte i gryden. Smag til med æblecidereddike, salt og peber.

CHORIZO-KNAS

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Hak chorizopølse og mandler til et groft smuldr. Brug evt. en foodprocessor til formålet.

Fordel smuldret på en bageplade med bagepapir, og sæt den i ovnen i 5-10 minutter, til chorizo-knaset er sprødt. Hæld det over på en tallerken med køkkenrulle, og lad fedtet dryppe af.

SERVERING

Servér gulerodssuppen med cremefraiche, chorizo-knas og persille.

Find flere opskrifter i samme kategori

gulerodssuppe med chorizo og mandler

 

Opskrift på nem gulerodssuppe

Gulerodssuppe er både en nem og budgetvenlig ret. En pose gulerødder koster ikke mere end flad 10 kr – tilmed også de økologiske, danske af slagsen. Og der skal ikke meget køkkensnilde til at forvandle dem til den dejligste, cremede suppe. Gulerødderne skal blot svitses i en gryde med løg og krydderier, inden der hæves væske over. Dernæst skal de blot koge i et kvarters tid, inden de kan blendes til en dejlig, cremet suppe.

Gulerodssuppe med ingefær

Jeg laver min gulerodssuppe på bouillon og fløde og smager den til med løg, hvidløg og ingefær. Ingefær giver en vidunderlig krydret smag til gulerodssuppen. Et lille “bid”, der er et dejligt modspil til den sødmefulde smag fra gulerødderne. Ingefær kan sagtens undlades, hvis du er bange for, det bliver for stærkt. Men giv det gerne et skud, selvom du er lidt skeptisk, for det smager virkelig skønt.

Hvis du har mod på en endnu mere krydret udgave af suppen, kan du prøve min opskrift på krydret gulerodssuppe. Det er en skøn mellemøstlig inspireret suppe toppet med sprød halloumi.

 

TIP: Prøv også min opskrift på linsesuppe med kokosmælk eller ærtesuppe med bacon.

 

suppe af gulerødder med chorizo og mandler

 

Suppe topping med chorizo og mandler

Det, der gør denne suppe helt enestående, er den skønne topping af chorizo og mandler. Det skønne knas lave af chorizo og mandler, der hakkes sammen, enten med en kniv eller på en foodprocessor. Det skal hav en grov, smuldret konsistens – præcist hvor fint, bestemmer du.

Når de hakkede mandler og chorizo bages sammen i ovnen, får man et drys med masser af knas og smag. SÅ lækkert!

Som alternativ til chorizo, kan du bruge bacon. Det kan hakkes og ristes på præcis samme måde sammen med mandlerne.

 

chorizo og mandel knas

 

Tips og anbefalinger til min opskrift på gulerodssuppe

  • Tilsæt gerne lidt friske krydderier såsom basilikum, timian eller lignende til suppen.
  • Hvis du ønsker at gøre suppen vegansk, kan du erstatte fløde med kokosmælk. Det giver en dejlig cremet konsistens og mere eksotisk smag.
  • Erstat chorizo med bacon eller italiensk panchetta eller salsiccia. Det kan hakkes og steges præcis på samme måde.
  • Suppen smager også skønt med et lille “spark” af chili. Svits en halv rød chili (finthakket og uden kerner) sammen med hvidløg og ingefær.
  • Servér suppen med lunt flute eller ristet rugbrød.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar