Halloween kage

Denne (u)hyggelige kage er forrygende festlig at servere i slutningen af oktober, hvor vi fejrer Allehelgensaften: Halloween!

Den flotte halloween kage består af bunde af svampet, krydret græskarkage. I midten er et lag af hvid chokolademousse med flødeost, og den findes også på toppen i form af små spøgelser med chokoladeøjne og mund.

Kagen er ufattelig velsmagende og så er den tilmed ret nem at lave. Du kan klargøre alt dagen forinden, og så er den klar til servering, når halloween gæsterne banker på døren og råber “slik eller ballade!”.

halloweenkage

Halloween kage

 

Bedøm denne ret

kage til 12 personer
forberedelse 20 min + 4 timer på køl / tilberedning 40 min / i alt 5 timer

Ingredienser

GRÆSKARMOS

  • 1 hokkaidogræskar

KAGEBUNDE

  • 500 g græskarmos
  • 200 g smør
  • 4 æg
  • 135 g brun farin
  • 135 g rørsukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 0,5 tsk. allehånde
  • 0,5 tsk. stødt ingefær
  • 265 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. natron

HVID CHOKOLADE FLØDEOSTCREME

  • 4 blade husblas
  • 200 g hvid chokolade
  • 0,5 l fløde
  • 300 g flødeost

PYNT, ENDVIDERE

  • 20 g mørk chokoladee

UDSTYR

  • 1 springform med diameter på ca 24 cm
  • Kageplast
  • sprøjtepose med rund tyl på X

Fremgangsmåde

GRÆSKARMOS

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Halvér græskaret, og fjern kernerne. Placér græskaret i et ovnfast fad med skindsiden opad. Bag det i ovnen i cirka 45-60 minutter, til græskaret er helt mørt.

Lad det køle af, og fjern så græskarkødet fra skindet med en ske. Mos kødet med en gaffel, så du får en mos.

 

KAGEBUNDE

Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Beklæd springformen med bagepapir.

Afvej græskarmos i en skål. Smelt smør i en lille kasserolle, og kom det i skålen sammen med æg, brun farin, rørsukker, vaniljepulver, kanel, kardemomme, allehånde og ingefær. Pisk det godt sammen til en glat konsistens.

Tilføj mel, bagepulver og natron, og pisk godt, til det hele er blandet til en luftig kagedej uden klumper.

Fordel kagedejen i springformen, og bag kagen i cirka 40 minutter. Tjek evt. at den er gennembagt ved at stikke en tandstik i midten af kagen. Kommer den ud ren, er kagen færdigbagt.

Lad kagen køle helt af.

 

HVID CHOKOLADE FLØDEOSTCREME

Udblød husblas i koldt vand i 15 minutter. Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet i en kasserolle. Tag gryden af varmen. Knug husblas fri for væske, og kom den i den varme fløde. Rør rundt, så husblas smelter, og hæld så blandinden over den hakkede chokolade. Rør rundt, så chokoladen smelter.

Del chokoladeblandingen i to portioner i to skåle. Dæk overfladen med husholdningsfilm, og tryk det helt ned på overfladen. Sæt dernæst skålene i køleskabet i mindst 3 timer, til cremen har sat sig.

SAMLING

Brug en stor kniv til at dele kagen i to kagebunde.

Beklæd bunden af en ren springform med bagepapir, og beklædt siderne med kageplast.

Læg en kagebund ned i springformen.

Pisk den ene skål med hvid chokoladecreme luftig med en elpisker. Tilsæt 150 g flødeost, og pisk igen, til du har en cremet, luftig konsistens. Fordel cremen over kagebunden i formen, og læg så forsigtigt den anden kagebund over cremen. Tryk den forsigtigt ned, så du undgår lufthuller i cremen. Sæt dernæst kagen på køl i minimum 1 time.

PYNT

Pisk den anden skål med hvid chokoladecreme luftig med en elpisker. Tilsæt 150 g flødeost, og pisk igen, til du har en cremet, luftig konsistens.

Fordel cremen i en sprøjtepose med tyl.

Frigør kagen fra springformen og fjern forsigtig kageplasten.

Sprøjt forsigtigt små “spøgelser” i overfladen af kagen med sprøjteposen.

Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovn. Brug en tandstik til at lave små øjne og munde med chokolade på spøgelserne.

Opbevar kagen på køl indtil servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Halloween kage opskrift

Jeg elsker enhver festlig anledning til at invitere gæster, pynte op og gå i køkkenet, og derfor har jeg også budt den amerikanske højtid Halloween varmt velkommen. Med (u)hygge, udklædninger og søde lækkerier, kan gøre det blæsende efterår lidt sjovere.

Denne halloween kage er både drøn lækker og festlig at servere. Lige tilpas uhyggelig med små spøgelser på toppen, bestående af en luftig creme af hvid chokolade og flødeost.

Jeg synes nemt, at halloweenopskrifter kan blive lidt for skræmmende og klamme. Det er en hårfin balance, men jeg synes personligt, at maden også skal være appetitlig og mere til den hyggelige side – naturligvis med et hint af uhygge. Den balance synes jeg, at denne halloween kage finder helt perfekt. De små spøgelser er mere nuttede end skræmmende, men man er ikke et sekund i tvivl om, at det er en halloween kage, der bliver serveret.

 

TIP: Prøv også min opskrift på halloween romkugler eller mumie pølsehorn

 

græskarkage med halloween spøgelser

 

Græskarkage til halloween

Som bunde til kagen har jeg taget udgangpunkt i min gode opskrift på græskarkage

Jeg synes, en græskarkage passer perfekt til halloween. Normalt ser man jo græskar alle vegne på denne tid af året – udhulet som skræmmende ansigter med lys i – men græskar er også utrolig lækkert at spise.

I kagen bruger jeg græskarmos til at gøre kagen saftig, sød og give en flot farve. Græskarmos laves super nemt ved at bage to halve græskar med skindsiden opad i ovnen, til græskarkødet er helt mørt. Derefter kan græskaret nemt udhules og kødet bruges som en mos i opskrifter.

 

TIP: Hvis du har græskarmos til overs, kan jeg varmt anbefale min opskrift på græskarboller

 

halloween kagepynt spøgelser

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar