ANNONCE

Havregrynskugler

Havregrynskugler er klassisk julekonfekt, der er et hit hos både store og små. De lækre små hapsere er nemme at lave af ingredienser, du nok allerede har på lager. Og så er de hyggelige at trille, gerne med hjælp fra køkkenassistenter i alle aldre

Opskriften herunder giver helt klassiske havregrynskugler, der smager mildt og godt af kakao. For en voksenvariant kan jeg anbefale at tilsætte kaffe frem for vand, hvilket giver et skønt twist.

Havregrynskugler

 

Bedøm denne ret

30 små kugler
forberedelse 5 min / tilberedning 10 min / i alt 15 min

Ingredienser

  • 200 g havregryn
  • 150 g blødt smør
  • 100 g flormelis
  • 30 g kakaopulver
  • 2-4 spsk. vand eller stærk kaffe
  • 100 g kokosmel

Fremgangsmåde

Kom havregryn, smør, flormelis og kakao i en skål. Ælt det godt sammen med hænderne. Tilsæt vand lidt efter lidt, til du får en let klistret dej.

Rul dejen til små kugler, og tril dem i kokosmel.

Opbevar dine havregrynskugler på køl i en lufttæt beholder i op til en uge.

Find flere opskrifter i samme kategori

Havregrynskugler ingredienser

 

Klassisk opskrift på havregrynskugler

Havregrynskugler er ufatteligt lækre og nemme at lave. Med ganske få ingredienser og en enkelt skål, kan du lave den herligste julekonfekt, som bare hitter år efter år.

Som barn kan jeg huske, at vi ofte lavede havregrynskugler i fritidsordningen. Pædagogerne lavede en kæmpe portion, som vi børn kunne hjælpes med at trille til kugler – i meget forskellige, ulige former, og uden tvivl med en del spild undervejs 😉

Det ville nok næppe foregå helt på samme måde i disse nye Coronatider. Men med rene hænder og muligvis et par plastikhandsker kan man uden tvivl også skabe hyggelige minder og lave en lille, familiedrevet havregrynskuglefabrik.

 

TIP: Prøv også min opskrift på sundere havregrynskugler sødet med dadler.

 

Ingredienser til havregrynskugler

Helt klassiske havregrynskugler laves af få, basis ingredienser, de fleste har på lager:

  • Havregryn: Helst finvalsede, så konsistensen ikke bliver for tør eller grov.
  • Smør: Ægte, god, saltet smør.
  • Flormelis: Jeg foretrækker at bruge dette fremfor sukker, så kuglerne ikke knaser.
  • Kakao: Ren bagekakao, dvs. ikke drikkekakao med mælkepulver og sukker.
  • Kokosmel: Til udrulning. Du kan også bruge kakao eller sukker som alternativ.

 

TIP: Prøv min opskrift på luciabrød eller julesmåkager eller dadelkonfekt

 

havregrynskugler fra lidl

 

Økologiske varer fra Lidl

Til min opskrift på havregrynskugler har jeg handlet i Lidl. Deres sortiment er fyldt med gode basisingredienser, som både er et hit i hverdagen og i julen, hvor madbudgettet hurtigt kan stikke lidt af. Jeg foretrækker at vælge økologiske varer, og derfor sætter jeg stor pris på, at man i Lidl altid finder økologisk havregryn og økologisk smør til en hverdagsvenlig pris.

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar