Havrevafler med appelsin-tahincreme

Denne opskrift, må I love mig, at I prøver!

Hvis I er på udkig efter en vaffelopskrift, der er glutenfri og til den sunde side (og som ikke indeholder banan, som man ellers så ofte ser), er jeg sikker på, I vil elske disse.

Havrevaflerne smager himmelsk, de har den helt rigtige luftige konsistens med en sprød overflade, og så er de enormt nemme at variere. Her har jeg eksempelvis givet dem et lille juletwist, ved at tilføje allehånde og kardemomme til dejen.

havrevafler

Havrevafler med appelsin-tahincreme

 
Dessert til 2-3 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 20 min / i alt 30 min

Ingredienser

Vafler

  • 3 dl finvalsede havregryn eller 100 g havremel
  • 1 ½ dl valgfri mælk
  • 1 ½ dl yoghurt
  • 2 æg, str. M/L
  • 1 spsk. kokossukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • 1/2 tsk. kardemomme (kan undlades)
  • 1/2 tsk. allehånde (kan undlades)
  • kokosolie eller smør til stegning

Vaniljeprikket appelsin-tahincreme

  • skal af 1 appelsin
  • 1 dl appelsinsaft
  • 2 dl lys tahin
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 1 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

Vafler

Blend havregrynene til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt alle de resterende ingredienser til maskinen, og kør, til dejen er helt glat. Opvarm vaffeljernet, og smør det med en smule kokosolie, inden du steger vaflerne.

Vaniljeprikket appelsin-tahincreme

Riv skallen af appelsinen, og pres saften. Bland appelsinskal, 1 dl appelsinsaft, tahin, citronsaft, ahornsirup og vaniljepulver, og rør det sammen til en creme. Servér vaflerne med cremen.

Find flere opskrifter i samme kategori

Havrevafler

Havrevafler er glutenfri, da der bruges havregryn fremfor almindeligt hvedemel.

Havregrynene blendes til fint mel i en blender eller foodprocessor, hvorefter de mikses sammen med de resterende ingredienser.

Hvis du ikke har en køkkenmaskine, der kan lave havregryn til mel, kan du købe havremel. Her kan du nemt mikse alle ingredienserne i en skål med en håndmikser.

Sød creme af tahin

Havrevaflerne serveres med den lækreste appelsin-tahincreme, som jeg måske får lidt sværere ved at overbevise jer om at prøve – for tahin kan man da ikke bruge i det søde køkken? Eller hvad?!

Dét kan man! Og det er noget, jeg selv er begyndt at gøre i stor stil. Særligt den lyse og lidt mildere tahin smager helt vidunderligt i søde sager (og faktisk også ovenpå havregrød!), hvor det giver en skøn, nøddeagtig smag og en ekstra cremet konsistens. Jeg køber min favoritvariant i Rema1000, og ellers kan man altid få lys tahin hos mellemøstlige købmænd.

 

havrevafler

havrevafler

Appelsin-tahincreme

I denne opskrift blander jeg den lyse tahin med appelsinsaft samt en smule citronssaft og ahornsirup, og det giver en næsten karamelagtig creme. Smagt til med vanilje og appelsinskal får den en virkelig afhængighedsskabende smag, der giver en lyst til altid at have et glas stående i køleskabet. Hvad mere kan jeg sige? Prøv den, prøv den, prøv den!

 

Flere opskrifter med tahin

Shop the post

- reklamelinks

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Vi har desværre ikke er vaffeljern (endnu! 😉 ) men synes da du skal vide, apropos din indledning, at du sammen med Valdemarsro er de eneste der rent faktisk får mig i køkkenet og lave maden. 😉 Dine opskrifter er helt sikkert blandt mine favoritter! Rigtig glædelig jul Emma. Håber 2017 bliver et godt år for dig og din familie og at der måske bliver tid til en kop kaffe i København. 🙂

  2. Hvor er dit fine stel fra? Har set du også bruger kaffekopper med samme mønster, og jeg synes simpelthen det er så fint!

    1. Hej Sarah 🙂 Mange tak! Det er mine forældres gamle, så det forhandles ikke længere. Sjovt nok fra det det, de bruge i deres første fælles lejlighed, så synes det er lidt hyggeligt 🙂

  3. Sidste feriedag for mit vedkommende er lige startet med denne omgang vafler med den skønne creme af tahin og appelsin.
    Skønne luftige og sprøde vafler – og hold nu op en lækker creme. Du har ret! Den er altså vanedannende 🙂
    Tak for en dejlig opskrift – og en skøn blog!

Skriv en kommentar