Haydari dip

Haydari er en tyrkisk fetadip med ristet peberfrugt. I kender den måske fra mellemøstlige butikker og kebab-shops, hvor man finder den ved siden af hummus, oliven og de andre delikatesser bag disken.

Den cremede haydari dip er utrolig nem at lave selv. Den består af peberfrugter, der bages møre i ovnen. Tilsæt fetaost (eller græsk yoghurt) og krydderier, og du har den lækreste dip til både grøntsager og kød.

haydari tyrkisk dip

Haydari

 

Bedøm denne ret

Dip til 6 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 30 min / i alt 40 min

Ingredienser

Haydari

  • 2 røde peberfrugter
  • 200 g Puck-fetaost (kan erstattes af græsk yoghurt 10 %)
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 lille tsk. sambal oelek, el. 1⁄4 finthakket rød chili
  • 2 fed hvidløg, presset
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Haydari

Tænd ovnen på 200 grader.

 

Halvér peberfrugterne, fjern kernerne, og placér dem med skindsiden opad på en beklædt bageplade. Sæt bagepladen i ovnen i 20-30 minutter, indtil peberfrugterne er helt møre, og skallen begynder at blive sort. Lad de bagte peberfrugter køle af, og pil derefter skallen af, og kassér den.

 

Blend peberfrugterne sammen med de resterende ingredienser ved hjælp af en stavblender, minihakker eller foodprocessor, så du opnår en cremet konsistens.

 

Smag din haydari til, og stil den på køl indtil servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Tyrkisk haydari dip med feta

Haydari blev jeg introduceret til af min kæreste Simon. Han er tosset med haydari og køber det ofte til frokost i en lille lokal kebab-shop. Han blev derfor ved med at opfordret mig til at lave min egen variant. Der gik dog ret lang tid, før vi endelig tog os sammen til at genskabe hans favorit-dip. Ret dumt, for dippen viste sig at være nemmere end nem at bikse sammen, og siden vi lavede opskriften første gang, har den været en fast genganger i vores køkken.

 

TIP: Prøv hay dari med mine lækre edamamefalafler

 

haydari dip

 

Hvordan laver man haydari?

Haydaris vigtigste ingrediens er røde peberfrugter. De bages i ovnen, så skindet bliver helt sort og kødet mørt. Når peberfrugterne køles af, kan man let kan fjernes det sorte skin fra peberfrugtkødet. Det er nemlig kun det saftige, røde kød, der skal bruges.

Derefter skal bagt rød peberfrugt røres eller blendes med persille, hvidløg, en smule chili og feta eller græsk yoghurt.

 

Haydari med feta eller græsk yoghurt

Haydari kan laves af både feta og græsk yoghurt. I kebabshop finder man ofte begge varianter. Den mere fyldige, salte udgave af feta, og den lidt lettere, syrlige variant af græsk yoghurt.

Jeg foretrækker klart varianten med feta, men den lidt lettere dip med yoghurt er også rigtig lækker. Du kan også prøve at bruge halv feta og halv græsk yoghurt, hvilket giver en rigtig god balance.

 

mellemøstlig menu med haydari

 

Mellemøstlig menu med haydari

Hvis du har planer om at sammensætte en mellemøstlig menu med hjemmelavede falafler og lune pitabrød er dippen her et must! Prøv også dippen over min nemme opskrift på falafel vafler.

Find inspiration til en lækker mellemøstlig “falafelfest” med smukke salater, fladbrød og lækre dips lige her. 

Flere opskrifter på hjemmelavet dip

Gode dips er en fantastisk måde at gøre ens måltider mere interessante. Prøv disse opskrifter, og lav gerne en stor portion, så du også har til frokost dagen efter:

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar