Hjemmelavede melboller

Melboller er dejligt fyld til suppe. De bruges ofte i det traditionelle danske køkken til klare supper som oksekødssuppe og hønsekødssuppe. Jeg kunne dog også sagtens finde på at komme dem i andre supper som en god tomatsuppe eller græskarsuppe.

Hjemmelavede melboller er utrolig nemme at lave, og så smager de længder bedre end dem, du kan købe på frost. Ingredienserne er få og budgetvenlige, og fremgangsmåden ganske hurtig, så der er ingen grund til ikke at lave melboller fra bunden.

Melboller

Melboller

 

Bedøm denne ret

melboller til 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 15 min / i alt 20 min

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 2 dl vand
  • 125 g mel
  • 2 æg

Fremgangsmåde

MELBOLLER

Kom smør, vand og salt i en gryde, og bring det i kog, så smørret smelter. Tilsæt mel, og pisk med et piskeris, så du får en dej. Bliv ved med at piske, imens gryden står ved medium varme i et par minutter, til dejen samler sig til en blank masse.

Flyt dejen over i en ren skål, og lad den køle af i 5-10 minutter. Pisk dernæst æggene i et ad gangen, til du får en klistret, ensartet dej.

Bring en gryde med letsaltet vand i kog.

med bollesprøjte

Fyld dejen over i en bollesprøjte. Tryk langsomt en pølse dej ud af sprøjten. Skær pølsen over med en kniv efter hver 1,5-2 cm, og lad små boller dumpe ned i gryden med simrende vand. Kog melbollerne i cirka 5 minutter, og flyt dem over i et dørslag, så de kan dryppe af.

med sprøjtepose:

Fyld dejen over i en sprøjte pose. Klip et hul på cirka 1,5 cm. Tryk langsomt en pølse dej ud af sprøjteposen. Klip pølsen over med en saks efter hver 1,5-2 cm, og lad små boller dumpe ned i gryden med simrende vand. Kog melbollerne i cirka 5 minutter, og flyt dem over i et dørslag, så de kan dryppe af.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hjemmelavede melboller med bollesprøjte

Denne opskrift på melboller er utrolig nem. Det mest besværlige er at få fat i en bollesprøjte. Det er det redskab, man tradtionelt har brugt til at fremtylle de små boller.

En bollesprøjte består af en cylinder med et hul for enden samt et skaft, (typisk af træ), som man bruger til at presse dejen ud med. Man holder bollesprøjten med den ene hånd, og trykker skaftet ind mod maven. Så man har den anden hånd fri til at skære dejen over, når den trykkes ud af sprøjten. På den måde kan små, fine boller dumpe ned i en gryde med simrende vand, og man kan på ingen tid lave en stor portion melboller.

 

hjemmelavede melboller

Hvor køber man en bollesprøjte?

I dag er det ligegodt umuligt at få fat i en bollesprøjte. Da jeg fik lyst til at lave mine egne melboller, gik jeg på jagt i alle køkkenbutikker i Århus. Jeg kom dog tomhændet hjem, for det er (åbentbart) ikke et redskab, der føres i butikker i dag. I stedet vil jeg anbefale jer at kigge i genbrugsbutikker. Her er jeg flere gange er stødt på bollesprøjter. Ellers kan du høre dine ældre familiemedlemmer. Jeg var så heldig, at mine svigerforældre havde en, jeg kunne låne.

 

TIP: Prøv melboller i en klassisk hønsekødssuppe med kødboller og melboller

 

Melboller uden bollesprøjte

Hvis du ikke kan skaffe en bollesprøjte, kan det heldigvis sagtens lade sig at gøre uden. Du kan komme dejen i en sprøjtepose, og lave et passende stort hul. Når du så sprøjter dejen ud, kan du bruge en saks til hurtigt at klippe dejen over. Det fungerer lige fint, selvom melbollerne bliver lidt pænere, når de laves med en bollesprøjte.

 

TIP: Prøv også melboller i jordskokkesuppe eller blomkålssuppe

 

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar