Hjemmelavet grøn pesto

Grøn pesto går man aldrig galt i byen med. Det kan forvandle pasta eller en kedelig sandwich til et luksusmåltid, og så er det en uundværlig del af et godt tapasbræt.

Jeg har eksperimenteret med et hav af forskellige opskrifter, men denne opskrift på grøn basilikumspesto med pinjekerner og cashewnødder er min absolutte favorit.

Det er vigtigt, at du følger fremgangsmåden, hvor du først blender krydderurter til en grøn olie med de flydende ingredienser, før du tilsætter parmesan og ristede nødder. Det sørger nemlig for, at du får en flot grøn pesto, der stadig har en god, grov konsistens.

Hjemmelavet grøn pesto

 
Pesto til 6 personer
tilberedning 10 min / i alt 10 min

Ingredienser

  • 2 potter basilikum
  • 1 dl olivenolie
  • saft af 1⁄2 citron
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g pinjekerner
  • 50 g cashewnødder
  • 25 g parmesan
  • salt

Fremgangsmåde

Kom basilikum, olivenolie, citronsaft og hvidløg i en minihakker, blender eller foodprocessor. Kør, til du får en grøn olie.

Rist pinjekerner og cashewnødder på en tør pande, og riv parmesanost fint. Tilsæt det til køkkenmaskinen, og puls maskinen, til du får en cremet, men stadig grov konsistens.

Smag pestoen til med salt, og opbevar den i køleskabet.

Find flere opskrifter i samme kategori

Grøn pesto med variation

Det er nemt at variere opskriften på grøn pesto, så den passer til dine behov og indholdet af dine køkkenskabe:

Pesto med forskellige krydderurter

Prøv at erstatte basilikum med andre krydderurter såsom persille eller mynte. Det smager også vidunderligt med en smule rosmarin eller salvie. Det kan næsten ikke slå fejl, så eksperiment endelig løs.

Vegansk pesto

Gør din pesto vegansk ved at undlade parmesan. I stedet kan du tilsætte gærflager, der giver en god ‘ostet’ smag.

Billigere pesto

Gør din hjemmelavede pesto billigere ved at erstatte halvdelen af krydderurterne med spinat. Prøv også at bruge solsikkekerner, græskarkerner og/eller mandler, der er billigere end pinjekerner og cashewnødder.

Prøv opskrifter med grøn pesto

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar