Hjemmelavet nutella

Hjemmelavet nutella er enormt nemt at lave og så smager det helt fantastisk. Med en dejlig smag af ristede hasselnødder og chokolade og en cremet konsistens.

Min opskrift på hjemmelavet nutella består af kun tre ingredienser: Hasselnødder, chokolade og salt. Simpelt, godt og næsten sundt 😉

Du kan bruge både mørk og lys chokolade til opskriften. Jeg foretrækker mørk, men vil du have den helt autentiske nutellasmag, skal du bruge mælkechokolade.

hjemmelavet nutella opskrift

Hjemmelavet nutella

 

Bedøm denne ret

1 syltetøjsglas
forberedelse 10 min / tilberedning 5 min / i alt 15 min

Ingredienser

  • 200 g hasselnødder
  • 75 g chokolade
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde

Rist hasselnødderne på en tør pande, indtil skallerne løsner sig. Lad hasselnødderne køle af, og hæld dem derefter over i et rent viskestykke. Saml viskestykket omkring hasselnødderne, og gnid dem mod hinanden, så skallerne skilles fra nødderne. Sidder der en smule skal tilbage, gør det ingenting.

Hæld de afskallede hasselnødder over i en foodprocessor, og kør, indtil du har et helt glat, cremet nøddesmør. Det tager 2-10 minutter, alt efter hvor kraftig din maskine er.

Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad, og tilsæt den smeltede chokolade og salt til hasselnøddesmørret i foodprocessoren.

Blend igen, så det blandes, og hæld derefter din nutella i et skoldet syltetøjsglas.

Sæt glasset i køleskabet, så din nutella tyknes. Den holder sig fint på køl i flere uger.

Find flere opskrifter i samme kategori

 sund nutella

hjemmelavet nutella

Opskrift på hjemmelavet nutella

Jeg har prøvet mange opskrifter på hjemmelavet nutella. Både af de sundere slags med dadler og ting i den dur, og de mere klassiske med masser af smør og fløde.

Denne opskrift er den eneste, der kan leve op til min kærlighed for det sukkersøde, nougatagtige stads. Og heldigvis er det også den absolut mest simple opskrift. Min hjemmelavede nutella kræver nemlig blot tre ingredienser: chokolade, hasselnødder, en smule salt og intet andet.

Det er ærlig mad, når det er bedst – silkeblød hasselnødde-chokoladecreme, klar til at indtage ethvert stykke brød eller blot blive spist med ske.

Jeg nyder særligt at spise hjemmelavet nutella på ristet surdejsbrød eller over min havregrød om morgenen. Det er sand hverdagsforkælelse, og når jeg bruger en god mørk chokolade, er det jo næsten helt sundt 😉

 

nutella med to ingredienser

Nutella med hasselnødder og chokolade

Opskriften på hjemmelavet nutella kan laves både med mørk og lys chokolade. Jeg bruger som oftest mørk, da jeg godt kan lide den intense chokoladesmag. Men hvis du vil have en klassisk sød nutella, vil jeg anbefale dig at bruge en lys chokolade.

Nutellaens base er hasselnøddesmør, som jeg laver ligesom alle andre typer nøddesmør: Nødderne ristes, inden de blendes længe nok til, at olierne frigives, og man får en cremet, lækker konsistens. Hasselnøddesmør smager også godt i sig selv, så du kan overveje at lave en ekstra portion, som du tager fra, før du tilsætter chokoladen.

 

Flere opskrifter med chokolade

Shop the post

- reklamelinks

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Woops når jeg får tid og energi (please be sooner than later) til at være lidt husmor agtig igen, må jeg helt sikkert prøve at lave det til min søde mand – han er en værre nutella gris! 🙂 Tak for tippet!

  2. Woops når jeg får tid og energi (please be sooner than later) til at være lidt husmor agtig igen, må jeg helt sikkert prøve at lave det til min søde mand – han er en værre nutella gris! 🙂 Tak for tippet!

Skriv en kommentar