Hjemmelavet toblerone

Denne opskrift er en sundere, hjemmelavet udgave af toblerone. Bestående af chokolade, mandler, vanilje og sødet medd honning.

Sammen giver det en helt fantastisk og meget autentisk smag af toblerone. Med en blød chokoladekonsistenes, knasende mandler og smag af honning og vanilje.

 

Hjemmelavet tobleronee

Hjemmelavet Toblerone

 

Bedøm denne ret

20 stykker
forberedelse 10 min / tilberedning 30 min / i alt 40 min

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g mandelsmør (gerne hjemmelavet)
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 25 g mandler (gerne ristede)

Fremgangsmåde

Beklæd en form på 15×20 cm med bagepapir. Smelt forsigtigt chokoladen i en lille kasserolle, og tag den af varmen. Tilsæt mandelsmør, honning og vaniljepulver til kasserollen, og rør det godt sammen. Hak mandlerne groft, og rør dem i chokoladeblandingen. Fordel nu chokoladen i formen. Stil den i køleskabet, indtil den er stivnet. Skær den da ud i mundrette trekanter, og nyd.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hjemmelavet Toblerone med mørk chokolade

Det er både nemt og utrolig lækkert at lave hjemmelavet toblerone. Jeg har altid haft et soft spot for den søde chokolade med smag af mandler og honning, og derfor var jeg ikke så lidt begejstret, da det lykkedes mig at skabe en sundere variant, der smager nærmest præcis som originalen og er super-nem at bikse sammen.

 

TIP: prøv også at lave sunde chokoladetrøfler med avocado eller hjemmelavet nutella eller havregrynskugler

 

Chokolade med mandelsmør

Til den lækre hjemmelavede chokolade skal du bruge mandelsmør. Det kan du enten købe i en helsekost eller et velassorteret supermarked eller lave selv. Jeg har en god og nem opskrift på mandelsmør, som du kan anvende. Det eneste, du skal bruge for at lave mandelsmør, er mandler og en god foodprocessor.

Som alternativ til mandelsmør kan du anvende peanutbutter. Det giver naturligvis en anden men også virkelig dejlig smag.

 

Find flere søde snacks i Fabelagtige fristelser

Opskriften på hjemmelavet toblerone er fra min kogebog Fabelagtige fristelser.

Kogebogenindeholder 100 søde opskrifter med mindre sukker og mere smag. Den er et indblik i hvad, jeg kalder mit moderne dessertkøkken. Et køkken, hvor der er plads til søde sager, men hvor man stadig lytter til sin fornuft. I kogebogen finder I 270 smukke sider med opskrifter på alt fra morgenmad, cookies og søde snacks til is, tærter og overdådige kager.

 

TIP: Prøv også min opskrift på sunde gulerodsmuffins sødet med dadler  eller de nemme bananis med chokolade

Shop the post

- reklamelinks

16 kommentarer
Vis alle kommentarer
    1. Hejsa 🙂 Jeg bruger 75%, men det er ikke så afgørende. Du kan sagtens bruge en mørkere, da honning og mandelsmør også søder.

  1. Hej Emma.
    Jeg modtog eeendelig din nye bog med posten i dag, og jeg er så spændt på at lave alle opskrifterne 🙂 Hvor ser de bare gode ud – juhuuu.
    Held og lykke i morgen.

  2. Hej Emma,
    hvor ser den lækker ud!
    Kan man godt bruge alm. smør eller plantesmør i stedet for mandelsmørret? Eller er det en vigtig del af smagen?

    1. Hej Siri 🙂 Mandelsmør er slet ikke det samme som almindeligt smør, så det kan du ikke. Det er ligesom peanutbutter blendede mandler, der er blevet til en cremet masse. Du kan lave det selv ved at blende mandler i en foodprocessor eller købe det i helsekosten.

    1. Hej Charlotte 🙂 De skal bare blendes længe nok til, at de bliver flydende (det er cirka 10 minutter). Jeg tilsætter som regel også salt.

  3. Sådan en lækker opskrift! Det smager nemlig nærmest præcis som rigtig toblerone. Tak for at dele denne opskrift.

Skriv en kommentar