
Ingredienser
- 100 g mørk chokolade
- 50 g mandelsmør (gerne hjemmelavet)
- 1 spsk. honning
- 1 tsk. vaniljepulver
- 25 g mandler (gerne ristede)
Fremgangsmåde
Beklæd en form på 15×20 cm med bagepapir. Smelt forsigtigt chokoladen i en lille kasserolle, og tag den af varmen. Tilsæt mandelsmør, honning og vaniljepulver til kasserollen, og rør det godt sammen. Hak mandlerne groft, og rør dem i chokoladeblandingen. Fordel nu chokoladen i formen. Stil den i køleskabet, indtil den er stivnet. Skær den da ud i mundrette trekanter, og nyd.
Hjemmelavet Toblerone med mørk chokolade
Det er både nemt og utrolig lækkert at lave hjemmelavet toblerone. Jeg har altid haft et soft spot for den søde chokolade med smag af mandler og honning, og derfor var jeg ikke så lidt begejstret, da det lykkedes mig at skabe en sundere variant, der smager nærmest præcis som originalen og er super-nem at bikse sammen.
TIP: prøv også at lave sunde chokoladetrøfler med avocado eller hjemmelavet nutella eller havregrynskugler
Se video med opskriften her
I denne video kan du se, hvordan du nemt og hurtigt tryller de hjemmelavede Toblerone-bidder frem:
Find flere søde snacks i Fabelagtige fristelser
Opskriften er fra min kogebog Fabelagtige fristelser.
Kogebogenindeholder 100 søde opskrifter med mindre sukker og mere smag. Den er et indblik i hvad, jeg kalder mit moderne dessertkøkken. Et køkken, hvor der er plads til søde sager, men hvor man stadig lytter til sin fornuft. I kogebogen finder I 270 smukke sider med opskrifter på alt fra morgenmad, cookies og søde snacks til is, tærter og overdådige kager.
TIP: Prøv også min opskrift på sunde gulerodsmuffins sødet med dadler eller de nemme bananis med chokolade
Hvor mørk chokolade skal det være? 65, 70, 85%? Hvad anbefaler du? 🙂
Hejsa 🙂 Jeg bruger 75%, men det er ikke så afgørende. Du kan sagtens bruge en mørkere, da honning og mandelsmør også søder.
Hej Emma.
Jeg modtog eeendelig din nye bog med posten i dag, og jeg er så spændt på at lave alle opskrifterne 🙂 Hvor ser de bare gode ud – juhuuu.
Held og lykke i morgen.
Tusind tak, Rikke 🙂 Håber, du bliver glad for bogen!
Hej Emma,
hvor ser den lækker ud!
Kan man godt bruge alm. smør eller plantesmør i stedet for mandelsmørret? Eller er det en vigtig del af smagen?
Hej Siri 🙂 Mandelsmør er slet ikke det samme som almindeligt smør, så det kan du ikke. Det er ligesom peanutbutter blendede mandler, der er blevet til en cremet masse. Du kan lave det selv ved at blende mandler i en foodprocessor eller købe det i helsekosten.
Okay, så må jeg se at få kastet mig ud i at lave noget mandelsmør 🙂
Hvilken honning bruger du? Skal det være fast honning?
Hej Helle 🙂 Det betyder ikke noget, om det er fast eller fyldende honning.
I mandelsmør kommer der ikke andet i end mandler ?
Skal de bare blentes og ikke andet 🙂
Hej Charlotte 🙂 De skal bare blendes længe nok til, at de bliver flydende (det er cirka 10 minutter). Jeg tilsætter som regel også salt.
Hej Emma
Kan man mon bruge denne mandelsmør?
https://mad.coop.dk/kolonial/marmelade-m-m/noeddecreme/noedde-og-mandelsmoer-5718147441543?gclid=EAIaIQobChMIvd-spI7v3gIVUuaaCh1iMQEVEAQYCCABEgIaMPD_BwE
Sagtens 🙂