Julemad

Både smagen og duften af julemad kender vi vist alle. Kanel, nelliker, knas, flæskesteg og and er blot nogle af julens mange krydderier og råvarer.

Her på siden finder du mine bedste juleopskrifter. Alt til den helt klassiske julemiddag med andesteg, flæskesteg, rødkål, brunede kartofler, frisk rødkålssalat og waldorfsalat.

Julen byder også på ekstra hygge, der rimer på søde sager som vaniljekranse, honninghjerter og klassiske julesmåkager.

Jeg kan også anbefale mine opskrifter på sundere søde sager til julehyggen. Prøv eksempelvis mine sunde brunkager, havregrynskugler med dadler eller sunde pebernødder.

Julemad er kan også være dejlige smørrebrød. Typisk serveret til julefrost og eksempelvis med hønsesalat og karrysalat på dejligt rugbrød.

Jeg håber, opskrifterne får julestemningen frem hos dig. Go’ fornøjelse i køkkenet!

Opskrifter til juleaften

Til juleaften skal menuen spille! Flæskestegen skal være saftig og sværen sprød. De brunede kartofler skal skinne smukt, og sovsen må for guds skyld ikke skille! Jeg forsøger derfor at guide dig så grundigt som muligt i mine opskrifter på julemad. Til mange opskrifter såsom denne på andesteg har lavet videoer, så du trygt kan gå i gang med julemaden.

Menu til juleaften

Til en helt traditionel julemiddag ville jeg sætte følgende menu på bordet:

Vegansk julemad

Hvis du ønsker at lave en vegansk julemiddag, kan jeg anbefale at servere en nøddepostej som alternativ til and eller flæskesteg. Ellers kan du lave samme tilbehør men blot bruge plantebaserede alternativer til mælkeprodukterne.

Til julefrokosten er jeg særligt vild med at servere krigsfisk, der er et fremragende alternativ til fiskefilet.

Julekonfekt og julesmåkager

I december spiser vi nok alle lidt flere søde sager. Det er både lækkert og enormt hyggeligt at samles omkring dejlig julekonfekt og julesmåkager med dem, vi holder af.

Jeg elsker særligt vaniljekranse og min opskrift på ischokolader. Derudover laver jeg ofte lidt sundere alternativer på eksempelvis pebernødder, brunkager og havregrynskugler, så jeg ikke får sukkerchok 😉