Hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalat er vaskeægte luksuspålæg. Fremragende til det kolde bord til jule- eller påskefrokosten. Men i sandelighed også et hit året rundt!

Du kan lave din hønsesalat af en rest kyllingekød (fx fra en helstegt kylling), men eller er det også nemt at pochere kylling, som det fremgår af opskriften.

Hønsesalat

Hønsesalat

 

Bedøm denne ret

Pålæg til 4-6 personer

Ingredienser

POCHERET KYLLING (kan erstattes af koldt trevlet kyllingekød)

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 løg
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk. peberkorn
  • 1 liter grøntsagsbouillon

FYLD

  • 250 g brune champignoner
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 150 g aspargessnitter på dåse

DRESSING

  • 1 dl græsk yoghurt
  • 2 spsk. god mayonnaise
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1 knsp. karry
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • Bacon
  • Persille

Fremgangsmåde

POCHERET KYLLING

Pil løget, og skær det i grove skiver. Kom løg, laurbærblade, peberkorn og bouillon i en gryde, og bring den i kog. Læg kyllingefileterne i gryden, og lad det simre i 20 minutter, til kødet er gennemkogt. Fisk kyllingefileterne op af gryden, og lad dem køle helt af. Riv dernæst riv kødet fra hinanden.

FYLD

Rens champignoner, og skær dem i skiver. Rist dem gyldne i smør på en pande. Afdryp aspargessnitterne i en sigte.

DRESSING

Rør yoghurt, mayonnaise, sennep, karry, salt og peber sammen i en skål. Vend trevlet kyllingekød, ristede champignoner og aspargessnitter i dressingen. Smag hønsesalaten til.

SERVERING

Servér med sprødstegt bacon (i skiver eller tern) og persille. Eksempelvis på rugbrød eller i en sandwich.

Find flere opskrifter i samme kategori

hjemmelavet Hønsesalat

hjemmelavet Hønsesalat med bacon

 

Hjemmelavet hønsesalat med bacon

Hønsesalat er fremragende pålæg i en sandwich eller på rugbrød. Så nemt at lave og et hit både som god restemad (hvis du har kylling til overs fra dagen forinden) eller til frokostbuffetten. Prøv eksempelvis opskriften til at anrette et flot smørrebrød bræt fyldt med forskellige højtbelagte rugbrødsmadder.

Jeg topper typisk min hønsesalat med sprød bacon. Enten hele skiver som på billedet, som ser fint ud enkelte smørrebrød. Hvis du skal servere pålægsalaten i en skål, så man selv kan anrette sin mad, kan du i stedet toppe skålen med små tern af ristet bacon.

 

Hønsesalat med asparges og champignon

Jeg laver min version med ristede champignon og aspargessnitter – helt klassisk og så så godt!

Dressingen består af græsk yoghurt og mayonnaise. Det synes jeg nemlig giver en perfekt cremet men alligevel frisk smag og konsistens. Du kan også vælg at erstatte græsk yoghurt med skyr eller en fuldfed cremefraiche, alt efter hvad du foretrækker. Vigtigt er det, at det er et drænet/fedt yoghurtprodukt, så dressingen ikke bliver for tynd.

 

Rugbrød med hønsesalat

 

Inspiration til hjemmelavet pålæg

En god rugbrødsmad kan være en vaskeægte lukus-servering, hvis man topper med det rette pålæg. Dette er nogle af mine favoritter:

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar