Hummus

Hummus er en klassisk mellemøstlig dip, der efterhånden også er blevet en klassiker i mange danske hjem. I hvert fald i mit!

Den skønne dip laves på kikærter, der blendes sammen med tahin (sesamsmør), olivenolie, spidskommen, hvidløg og citronsaft. Sammen giver det en cremet dip, der passer til det meste og er svær at holde sig fra.

Den bedste hummus opskrift

Hummus

 

Bedøm denne ret

Dip til 4 personer
i alt 5 min

Ingredienser

HUMMUS

  • 1 dåser kikærter
  • 2 spsk. lys tahin
  • 1 spsk. olivenolie
  • saft af 0,5 citron
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • Salt
  • 0,5 dl vand

Fremgangsmåde

HUMMUS

Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem i en sigte. Kom kikærter, tahin, olie, citronsaft, pressede hvidløg, spidskommen og salt sammen i en blender. Kør maskinen, og tilsæt gradvist vand, indtil det har opnået den ønskede konsistens. Smag hummussen til.

Find flere opskrifter i samme kategori

ingredienser til hummus

 

Opskrift på hjemmelavet hummus

Hummus er et fast indslag i mit køkken. Det smager fuldstændig fantastisk til nærmest alt og er en skøn og nem måde at snige mere mæthed ind i måltiderne.

Den lækre hummus stammer fra mellemøsten, hvor den serveres som dip med pitabrød eller som en cremet bund, toppet med grøntsager, kød eller kikærter.

Den lækre hummusdip er et must til sprøde falafler, de lækre falafel vafler og mellemøstlig mad i det hele taget. Men jeg spiser den også til grøntsagsstængler, på rugbrød eller i en rugbrødssandwich. Den smager også fantastisk i lækre madpandekager eller til bløde naanbrød, der jo egentlig stammer fra det indiske køkken.

 

TIP: Prøv også den lækre auberginedip baba ganoush som alternativ til hummus

 

 

Hvordan laver man hummus?

Hummus laves af kikærter, der blendes sammen med tahin (sesampasta), olivenolie, citronsaft, hvidløg og salt.

Jeg bruger som oftest kikærter fra dåse, da det er nemt og hurtigt. Men du kan også vælge at koge dine kikærter selv. Husk dog at koge dem længe, da en god hummus skal være helt cremet.

For en helt autentisk hummus, skal du blende den, til den er helt ufattelig cremet. Den skal gerne føles let og næsten luftig i konsistensen.

Hvis du foretrækker din hummus mere grov, vil jeg anbefale dig at gemme 1/4 af kikærterne og blende dem let med til sidst.

 

TIP: Servér hummus til min yndlingsopskrift på bagt blomkål

 

Hjemmelavet hummus

 

Tip til den bedste hummus

For at lave en autentisk og cremet hummus, har jeg tre vigtige tips:

  1. Brug lys tahin

    Jeg vil altid anbefale, at du vælger en lys tahin. Dermed ikke en ristet tahin, som man eksempelvis kan købe fra Urtekram. Din tahin skal gerne være helt cremet, flydende og mild i smagen, før du får det bedste resultat.

  2. Brug en god blender

    For at få en helt cremet konsistens, skal du bruge en blender med masser af hestekræfter. Det giver et helt andet resultat end at bruge en foodprocessor eller stavblender. Jeg bruger den fra Blendtec (reklamelink).

  3. Smag din dip til

    Det er super vigtigt, at du sørger for at smage din hummus til. Den skal have en god balance mellem salt, syre (citronsaft) og fedme (olivenolie og tahin) og en mild smag af hvidløg og spidskommen. Tænk over, at du skal kunne smage alle ingredienserne, uden at nogle af dem smager for meget igennem.

 

TIP: Prøv også min opskrift på ærtehummus

 

cremet hummus

ingredienser til hummus

Hummus med grøntsager

Jeg elsker at tilsætte grøntsager dippen, da det er skøn måde at snige flere grøntsager indenbords. Og grøntsagerne tilføjer ikke kun mere næring, men også farve og smag, der sikrer variation på tallerkenen.

I dette blogpost deler jeg fem forskellige opskrifter. I videoen neden for, kan du desuden se, hvordan du kan lave sunde og farverige varianter af den klassiske mellemøstlige dip:

Sund hummus

Både med og uden grøntsager er hummus en virkelig sund dip. Den indeholder hovedsagligt kikærter, der er fyldt med protein og fiber. Når de blendes med tahin og olivenolie med sunde fedtstopper, har du en mættende, sund og fantastisk velsmagende kombination. Perfekt til at udgøre en dejlig sund snack eller som et mættende indslag til både frokost og aftensmad.

 

TIP: Prøv også min opskrift på en lækker græsk tzatziki dip.

 

 

hummus med grøntsager

Hvor lang tid kan hummus holde sig i køleskabet?

Når du har lavet din cremede kikærtedip, kan den holde sig 3-4 dage i køleskabet. Sørg for at opbevare den i en lufttætbeholder, da duften af hvidløg og spidskommen hurtigt kan sprede sig.

Du kan dog også sagtens fryse den i mindre portioner. Det er en god idé, så du altid har en lækker dip til madpakken. Opdel den blot i portioner i så bøtter, og kom dem i fryseren. Bøtterne kan tages op om aftenen og tø op i køleskabet, og så er de klar til at komme med på madpakken.

 

TIP: Prøv hummus til en mellemøstlig salat med havreris

 

Shop the post

- reklamelinks

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Super lækker hummus. Den skal jeg helt sikkert lave igen meget snart 👌 tak for en god opskrift 🙏🏻😊

  2. Tidligere i dag lavede jeg denne hummus men , jeg er alligevel lukket inde derhjmme og går derfor igang med at prøve din version her om et øjeblik! 🙂

    Tak fordi du har delt denne opskrift 🙂

  3. Kikærter på dåse er ofte ikke helt kogte, så kog dem i 20 min med 2 tsk bagepulver, så opløses den hinde, som sidder på kikærterne og man får en perfekt hummus. Prøv evt. at blende 2 isterninger i. Det giver en luftig og lækker konsistens.

Skriv en kommentar