Dekorativt og lækkert hummusfad
Et hummusfad toppet med en velsmagende og smuk salat, er et evigt hit hos mig. Det er så enormt nemt men ser bare mere imponerende ud, end hvis man serverede hummus i én skål og salaten i en anden.
Hvis du får gæster, og vil byde dem på en mellemøstlig inspireret menu, er det et fremragende indslag. Det ville være oplagt sammen med falafler, kebab, lune pitabrød og andre delikatesser.
TIP: Prøv også min opskrift på grillede gulerødder med rustik pesto.
Nemt hummusfad med bønner og gryn
Over en bund af cremet hummus topper jeg med bagte gulerødder og en blanding af bønner og gryn. Her kan du bruge, lige hvad du har på lager. En rest quinoa blandet med butterbeans. Kogte perlebyg blandet med linser. Eller hvad du lige synes om og har på lager.
Hvis du ikke har en rest i køleskabet, vil jeg anbefale Bonduelles nye poser med økologiske bælgfrugter og gryn-blandinger. Så slipper du nemlig for at koge dem selv, for i poserne får du økologiske, 100% naturlige ingredienser uden tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler. Blot dampede bønner, linser eller gryn i en pose. Lige til at åbne og blande i salaten.
Over salaten med bønner, gryn og bagte gulerødder anretter jeg skiver af sprødstegt halloumiost samt syrligt-søde granatæblekerner. Og så lige en smule skovsyrer, for synets skyld 🙂