Hvidvinsdampet torsk med linsesalat

Hvis I mangler inspiration til et let og sommerligt måltid er dette lige sagen.

Her serveres delikat hvidsvinsdampet torsk med en fyldig linsesalat fyldt med skønne råvarer som rabarber og asparges.

Det virker måske skørt at komme rabarber i en salat, men stol på mig: Det smager fantastisk! Kombinationen af sødt og syrligt sammen med fedmen fra fetaosten er fantastisk.

hvidvinsdampet torsk

Hvidvinsdampet torsk med linsesalat

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 10 min / tilberedning 30 min / i alt 40 min

Ingredienser

Hvidvinsdampet torsk

  • 800 g torsk
  • 1 stort løg
  • 1 spsk. smør
  • 1 håndfuld rosmarinkviste
  • 1 citron
  • Friskkværnet salt og peber
  • Cirka 4 dl hvidvin, eller så det dækker

Linsesalat med rabarber

  • 3 dl belugalinser
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 2 fed hvidløg, presset
  • Salt & friskkværnet peber
  • 4-5 stængler rabarber (150 g, renset vægt)
  • 2 spsk. honning
  • 50 g rucola
  • 1 bundt asparges
  • 50 g mandler
  • 125 g feta (eksempelvis Puck-ost)

Fremgangsmåde

Kog belugalinserne i cirka 20 minutter, indtil de kan moses med spidsen af en gaffel. Pas på, de ikke koger ud, og lad al væsken fordampe fra gryden ved at fjerne låget de sidste 5 minutter. Tag linserne af varmen, og tilsæt olivenolie, balsamicoeddike, presset hvidløg, salt og peber til gryden. Lad nu linserne køle af, og sæt dem i køleskabet.
Tænd ovnen på 175 grader. Skær rabarberne i skrå skiver, og vend dem i honning på en beklædt bageplade. Bag rabarberne i 10 minutter, indtil de er møre, og lad dem derefter køle af.

Nu er det tid til at tilberede den hvidvinsdampede torsk. Skær løget i skiver, og svits det i smør sammen med rosmarin i en tykbundet gryde. Gryden skal kunne holde til at komme i ovnen og have et tilhørende låg. Har du ikke en sådan gryde, kan du stege løg og rosmarin på en pande, komme det i et fad, og lægge stanniol over, når det skal i ovnen.
Tag gryden af blusset, når løgskiverne er gennemsigtige, og læg torsken ovenpå. Skær citronen i skiver, og anret dem oven på fisken. Kværn salt og peber over, og hæld hvidvin i gryden, så det netop dækker torsken. Kom nu låget på gryden, og sæt den i ovnen i 25 minutter, indtil fisken falder fra hinanden, når du stikker til den med en gaffel. Imens kan du tilberede resten af salaten.

Knæk de hårde bunde af aspargesene, kassér bundene, og kom aspargesene i en ren køkkenvask.

Kog en liter vand, og hæld det over aspargesene, så de bliver blancherede. Lad aspargesene dampe af, og skær dem derefter i skrå skiver.

Rist mandlerne gyldne på en varm, tør pande, og hak dem groft. Skyl og slyng rucolasalaten, og anret den på et stort salatfad. Hæld linserne over, og vend rundt.
Top salaten med asparges, rabarber, smuldret feta og mandler, og servér til den hvidvinsdampede torsk.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvidvinsdampet torsk

Hvidvinsdampet torsk smager dejligt delikat. Tilberedningsmetoden kan nærmest ikke slå fejl – fisken bliver altid saftig og utrolig smagfuld.

Det eneste du skal gøre, er at samle torsk og hvidvin i en gryde eller et ovnfast fad. Tilføj citron og friske krydderurter, og du er garanteret en god smag.

Linsesalat med rabarbar

Jeg klapper i mine små hænder, når man både kan finde asparges og rabarber i supermarkederne! Hvis du har det på samme måde, er denne skønne linsesalat en fantastisk måde at fejre det på.

Vidste du, at rabarber faktisk er en grøntsag? Jep, det er ganske sandt, og der er altså ingen grund til kun at bruge de syrlige, smukke stængler i det søde køkken.

Til denne salat vendes stænglerne i honning og bages let i ovnen, så deres smag rigtig fremhæves. Resultatet er med til at gøre denne sommerlige linsesalat til noget helt særligt.

 

TIP: Prøv også min bedste opskrift på rabarbertærte med marcipan eller min nemme rabarbercrumble.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar