INDEHOLDER REKLAME

Jordbærtærte

Dette er mit allerbedste bud på en jordbærtærte. Med en sprød mørdejsbund, et saftigt mazarinfyld (som en klassisk mazarintærte) og et godt lag chokolade. Toppet med en luftig vaniljecreme og massevis af solmodne jordbær.

Jordbærtærte er min kærestes absolutte favoritter i det søde køkken, og jeg giver ham ret i, at det virkelig er en skøn sommerdessert. Gerne nydt på en lun solskinsdag i sommerhuset i godt selskab ♥

Jordbærtærte

 

Bedøm denne ret

Tærte til 8-10 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 20 min / i alt 50 min

Ingredienser

MØRDEJSBUND

  • 200 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 50 g sukker
  • 1 knsp. salt
  • 3-4 spsk. isvand

MAZARINMASSE

  • 50 g blødt smør
  • 150 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 40 g hvedemel
  • 1 æg

Vaniljecreme

  • 1 vaniljestang
  • 2 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 25 g majsstivelse
  • 3 dl sødmælk
  • 1 dl fløde

CHOKOLADE

  • 100 g chokolade
  • 10 g smør

PYNT

  • 250 g jordbær

Fremgangsmåde

MØRDEJ

Bland mel, sukker og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr dem ud i melet, så smørret ikke er i kugler større end en ært. Gør det hurtigt, så smørret forbliver koldt. Tilsæt en spsk. isvand ad gangen, og rør rundt med en gaffel. Tjek, om du kan samle dejen, og tilsæt ellers mere vand.

Tryk dejen sammen på en bordplade, og saml den til en rund disk. Pas på med at arbejde for længe med den, så smørret smelter. Pak tærtedejen ind i husholdningsfilm eller kom den i en lufttæt boks, og læg den så i køleskabet i mindst 30 minutter.

MAZARINMASSE

Rør blødt smør, marcipan og sukker sammen til en ensartet masse uden klumper (brug evt. dine hænder til at ælte det sammen). Tilsæt dernæst æg og mel, og pisk det sammen, til masse er jævn.

 

BAGNING

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord. Flyt den over i tærteformen, fjern den overskydende tærtedej (evt. ved at rulle en kagerulle over) Tryk forsigtigt kanten på plads, og fordel mazarinmassen i tærtebunden.

Bag tærten i cirka 20 minutter, til overfladen er flot gylden. Lad dernæst tærten køle af.

Lav din vaniljecreme allerede nu, så den kan køle af samtidig med tærten.

VANILJECREME

Skil vaniljekornene fra stangen, og mos dem sammen med lidt sukker på et skærebræt, så de skilles fra hinanden. Kom vaniljesukkeret, det resterende sukker, æggeblommer og majsstivelse i en skål, og pisk det sammen.

Bring mælken og den tomme vaniljestang i kog i mindre gryde. Skru ned på medium varme. Tilsæt først 1/2 dl af mælken til æggemassen, og pisk det sammen, så den bliver flydende. Tilsæt dernæst gradvist æggemassen til gryden med mælk under konstant piskning. Lad din vaniljecreme koge et par minutter, til den tykner. Pisk konstant, da cremen let brænder på.

Hæld vaniljecreme over i en ren skål. Dæk cremen med et lag husholdningsfilm direkte på overfladen, så du undgår, at overfladen danner en hinde. Stil cremen i køleskabet, og lad den køle af.

CHOKOLADE

Smelt chokoladen over et vandbad. Tag chokoladen af varmen, og tilsæt smør. Rør rundt, til smørret smelter, og du får en blank masse.

Fordel chokoladen over mazarinbund i tærtebunden, og lad dernæst tærten køle helt af, så chokoladen sætter sig. Stil den evt. i køleskabet eller fryseren, så det går lidt hurtigere.

VANILJECREME, FORTSAT

Pisk fløden til skum i en skål.

Fjern filmen fra overfladen på vaniljecremen, og pisk cremen godt, så den bliver jævn og glat uden klumper. Vend dernæst forsigtigt flødeskummen i cremen.

Fordel vaniljecremen over tærtebunden.

PYNT

Skyl jordbærene i en sigte, og nib de grønne blade af. Del jordbærene i to, og fordel dem over vaniljecremen.

Stil jordbærtærten på køl indtil servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

klassisk dansk jordbærtærte

dansk jordbærtærte med mazarin

 

Den bedste jordbærtærte opskrift

Hvem elsker ikke jordbærtærte? Hvis I spørger mig, er det først rigtig sommer, når den dejlige sommertærte har været på bordet. Og helst et havebord, så den lækre jordbærtærte kan nydes under blå himmel. Med en god kop kaffe, feriestemning og godt selskab. Jordbærtærte er nemlig så farligt godt, at jeg nemt kommer til at spise liiiiige et lille stykke eller to mere, hvis vi ikke har nogle at dele den med.

 

TIP: Prøv også min rabarbertærte med marcipan eller min nemme rabarbarcrumble.

 

dansk tærte med jordbær

 

Jordbærtærte med marcipan

Jeg har eksperimenteret med mange opskrifter, men det her er, hvordan den bedste jordbærtærte skal smage, hvis I spørger mig og min familie. Det er ikke en jordbærkage men en tærte med mørdejstærtebund fyldt med mazarinmasse. Altså også det man kalder en mazarintærte.

 

tærte med creme og jodbær

 

Min bedste opskrift på jordbærtærte består altså af:

  • Mørdejsbund: Et tyndt, sprød lag mørdej med en dejlig smag af smør.
  • Mazarinfyld: Et fyld af marcipan, æg og sukker, der sætter sig som et saftigt marcipanfyld.
  • Et lag af mørk chokolade: Et godt tykt lag mørk chokolade skal der til! Jeg tilsætter en smule smør, så chokoladen nemmere kan skæres over, når kagen deles.
  • Vaniljecreme: En silkeblød vaniljecreme vendt med en smule flødeskum, så den bliver ekstra luftig.
  • Jordbær: Naturligvis masser af søde, modne og gerne danske jordbær.

Det er sådan en helt klassisk, dansk jordbærtærte bør være, synes jeg. Og hvis I er enige, vil I elske denne opskrift.

 

TIP: Prøv også min opskrift på jordbærsalat

 

jordbær til tærte

ingredienser til jordbærtærte

Tærte med danske jordbær

Tærten skal naturligvis toppes med lækre, solmodne – og allerhelst danske – jordbær. Jeg jeg var heldig at finde de lækreste danske jordbær fra Lidl. Så smukt røde, søde og saftige.

Man kan virkelig mærke, at vi nærmer os sommermånederne, for i disse uger vokser udvalget af danske råvarer i Lidl. I sidste fandt jeg eksempelvis nyhøstede danske agurker, danske tomater og portobellosvampe i deres grøntafdeling. Og i denne uge pryder de smukke røde jordbær hylderne.

I Lidl er der altid et stort udvalg af økologi og sæsonens danske råvarer. Butikkerne får leveret friske frugter og grøntsager hver dag, og butikkerne sikrer dermed altid den bedst mulige kvalitet og friskhed.

 

Den bedste jordbærtærte

Shop the post

- reklamelinks

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma!
    Den ser så lækker ud ❤️ Skal mørdej og mazarin bages sammen? Altså begge dele lægges i formen – og så i ovnen?

    Kh katrine

    1. Hej Katrine 🙂 Yes, lige som det fremgår af opskriften. Mørdejen skal ikke forbages.

  2. Hej Emma. Hvor ser den bare lækker ud!! Bruger du pasteuriserede æggeblommer eller bruger du rå?
    Kh Nanna

    1. Jeg bruger bare rå 🙂 Men det er jo en smagssag, alt efter hvad man er tryg ved 🙂

      KH

  3. Hej Emma

    Har du erfaringer med om man kan gøre kagen klar dagen inden og så blot pynte den med vaniljecreme og bær på dagen? 🍓

    Hilsen Cæcilie

Skriv en kommentar