Kardemommesnurrer

Disse kardemommesnurrer er i sandhed verdens bedste!

De består af en luftig og saftig dej, der er nem at snurre. Med et uimodståeligt remonce-fyld med intens smag af kardemomme. Og så er de tilmed meget nemmere at lave, end man skulle tro.

Kardemommesnurrerne smager allerbedst nybagte, men de forbliver også lækre dagen efter.

 

TIP: Se hvordan du former og snoer dejen i videoen længere nede i indlægget.

Kardemommesnurrer

 
Snurrer til 20 personer
forberedelse 2,5 t (inkl. hævning) / tilberedning 15 min / i alt 2 t 45 min

Ingredienser

DEJ

 • 3 dl mælk
 • 1 æg
 • 25 g gær
 • 100 g rørsukker
 • 5 g salt
 • 10 g kardemommefrø
 • 625 g hvedemel + lidt til bordet
 • 100 g blødt smør

KARDEMOMME-REMONCE

 • 10 g kardemommefrø
 • 200 g sukker
 • 200 g blødt smør

Honning glace

 • 2 spsk. honning
 • 2 spsk. kogende vand

Fremgangsmåde

Kardemommefrø

Stød kardemommefrøene til både dej og remonce i en morter.

ALMINDELIG FREMGANGSMÅDE

Lun mælken i en kasserolle, til den er lillefinger varm. Rør gæren ud i mælken i en stor skål eller røremaskine. Rør æg, rørsukker, 10 g stødt kardemomme og salt i. Tilsæt dernæst melet, lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, ved håndkræft eller på røremaskine, til den er helt glat, skinnende og lidt sej i konsistensen.

Skær blødt smør i små tern, og ælt dem ind i dejen. Lad dejen hæve i skålen under et rent, fugtigt viskestykke et lunt sted i 1,5 time.

KOLDHÆVET FREMGANGSMÅDE

Rør gæren ud i kold mælk i en stor skål eller røremaskine. Rør æg, rørsukker, 10 g stødt kardemomme og salt i. Tilsæt dernæst melet, lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, ved håndkræft eller på røremaskine, til den er helt glat, skinnende og lidt sej i konsistensen.

Skær blødt smør i små tern, og ælt dem ind i dejen. Stil nu dejen på køl natten over.

REMONCE

Rør knuste kardemommefrø, sukker og blødt smør sammen i en skål, til det netop er blandet. Lad ikke massen blive alt for smeltet/blød, for så flyder den nemmere ud af snurrerne.

FREMGANGSMÅDE FOR BÅDE ALMINDELIGE OG KOLDHÆVEDE SNURRER

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til et rektangel på 40 x 50 cm.

Smør remonce ud på rektanglen. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i 3 lag.

Skær strimler på tværs af dejen på ca. 1½ cm. Tag fat i hver strimmel med den ene hånd, og sno dejen rundt om hånden med den anden hånd, så du får en snurre. Fastgør enderne på strimlen under snurren.

Placér kardemommesnurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 1-2 timer, til de er hævet til dobbelt størrelse.

Forvarm ovnen til 225° varmluft. Sæt snurrerne i  ovnen i cirka 12 minutter, til de er flot gyldne.

Honning-glace

Kog lidt vand i en elkedel, og rør honning og kogt vand sammen i en skål.

Pensl kardemommesnurrerne med honning-glacen, så snart de kommer ud af ovnen.

Find flere opskrifter i samme kategori

Video: Sådan laver man kardemommesnurrer

I denne video viser jeg, hvordan man laver de fantastiske kardemommesnurrer. Teknikken til at sno dejen kan godt kræve et par forsøg, men når man først har fanget den, er det slet ikke så svært.

 

 

Dej til kardemommesnurrer

sådan formes kardemommesnurrer

Svenske kardemommesnurrer opskrift

Kardemommesnurrer smagte jeg første gang, da jeg var på en rejse til Stockholm. Her duftede gaderne hver morgen helt vidunderligt aromatisk af kardemomme og nybagt brød, og jeg blev hurtigt lokket til at købe en kardemommesnurre (eller “kardemummabullar”, som de hedder på svensk).

Og nøj, for en smagsoplevelse! Det er nok noget nært det bedste bagværk, jeg i mit liv har smagt, og jeg husker stadig tilbage på øjeblikket, da jeg stod og nød en snurrer der i sneen.

 

TIP: Prøv også min opskrift på lækre kanelsnurrer i fad med en fantastisk flødesotglasur.

 

Kardemommesnurrer som dem fra Juno the Bakery

Hjemme i Danmark er kardemommensnurrer også komme på landkortet, efter Juno the Bakery satte dem på menuen. Det lille hippe Københavner-bageri, hvor folk pludselig stod i kø helt ud på gaden, for at få lov til at smage en snurrer med kardemomme. Mange danskere kender jo Meyers kanelsnurrer (der vist nok er inspireret af et bageri i Stockholm!), men disse kardemommesnurrer var virkelig next level.

Efter både at have smagt en autentisk svensk kardemommesnurre og den ganske fremragende københavnske efterligning, måtte jeg selv i køkkenet. Og efter et par forsøg, lykkedes det mig at ramme plet!

 

hjemmebagte kardemommesnurrer opskrift

 

Koldhævede snurrer med kardemomme

I videoen nævner jeg, at opskriften også kan bruges til at lave koldhævede snurrer. Dette har jeg beskrevet i opskriften, og det kan være en smart idé at følge, hvis man vil servere dem til en brunch.

Når du laver dejen koldhævet, bruges kold mælk i dejen. Når dejen er æltet godt sammen, stilles skålen tildækket i køleskabet natten over (mindst 8 timer). Derefter kan dejen snurres næste morgen, hvorefter de skal efterhæve i 1-2 timer inden bagning.

 

kardemommesnurrer som juno the bakery

Tips og tricks til de bedste kardemommesnurrer

For at du opnår det bedste resultat med dine hjemmebagte snurrer, har jeg følgende tips og anbefalinger:

Brug hele kardemommekapsler / kardemommefrø

Det giver en helt anden smag, når man laver kardemommesnurrer med hele kardemommefrø. Frøene kan være lidt svære at få fingrene i, men ofte kan man finde hele kardemommekapsler, der kan knuses, så man frigør frøene. De små, sorte kardemommefrø skal knuses i en morter, inden de bruges i opskriften.

Kan du ikke finde hele kardemommekapsler eller -frø, kan du til nøds bruge samme mængde (vægt) af stødt kardemomme.

Arbejd ikke for meget med din remonce

Pas på med at røre for meget i din remonce, så smørret begynder at blive meget blødt eller at smelte. Så kan du nemlig risikere, at remoncen flyder ud af snurrerne under bagning.

Smagsvariationer af kardemommesnurrer

Du kan let lave forskellige smagsvariationer af opskriften på kardemommesnurrer. Prøv eksempelvis at tilsætte revet marcipan eller hakkede pistacienødder til remoncen. Du kan også smøre hindbærmarmelade over dejen sammen med remoncen (brug da blot 2/3 portion remonce) og lave lækre hindbærsnurrer.

Perlesukker til bagværk

De kardemommesnurrer, jeg har smagt i Sverige, har altid haft perlesukker drysset over toppen. Det giver et virkelig fint udtryk, så hvis du kan få fingrene i perlesukker eller tilfældigvis har det i skabet, vil jeg anbefale dig at give dem et lille drys. Drys blot sukkeret over, umiddelbart inden, snurrerne kommer i ovnen.

 

bagværk

Opskrifter på lækkert bagværk

Jeg har mange opskrifter på herligt bagværk her på bloggen. Alt fra søde brød til luftige boller og sprøde cookies. Prøv nogle af mine favoritopskrifter her:

1 kommentar
Vis alle kommentarer
 1. Mums! Synes, at min kærestes version af Meyers er noget af det lækreste overhovedet, så må da bestemt prøve disse 🙂

  Er generelt vild med alt bagværk, der indeholder hjemmestødt kardemomme.

Skriv en kommentar