
Ingredienser
SALAT
- 2 dl quinoa
- 750 g nye kartofler
- Salt
- 3 forårsløg
- 1 håndfuld purløg
- 1 håndfuld mynte
- 1 håndfuld persille
- ½ bakke jordbær 100 g feta
DRESSING
- saft af ½ citron
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. honning
- 1 tsk. dijonsennep
- Salt & friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Skyl quinoa i en sigte, og kog den i letsaltet vand i cirka 15 minutter, til de små haler frigøres. Lad quinoaen køle af. Skrub de nye kartofler, og kog dem i saltet vand i cirka 15 minutter. Lad kartoflerne køle af, inden de skæres i skiver.
Bland quinoa og kartofler i en skål. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og vend det i skålen.
Skær forårsløg i tynde skiver, og hak krydderurterne fint. Skær jordbærene i skiver, og smuldr fetaosten. Bland det hele i salaten. Anret salaten på et salatfad, og servér.
Kartoffelsalat med quinoa
Kartoffelsalat med quinoa er en skøn måde at give klassiskeren et moderne twist. Quinoaen tilføjer en skøn konsistens og ekstra mæthed til salater, og det er ingen undtagelse med denne friske kartoffelsalat.
Quinoa minder om korn, men det er egentlig et frø, der er sprængfyldt med protein, jern og vitaminer. Planten stammer fra Andesbjergene i Sydamerika, må siges at være blevet en utrolig populær råvare i det meste af verden de sidste år.
Flere opskrifter på skønne sommersalater
- Sommersalat med melon, asparges & feta
- Pastasalat med pesto og bagte gulerødder
- Salade Nicoise med ristede kartofler
- Græsk ristet kartoffelsalat
- Måltidssalat med vandmelon og ristet feta