Knækbrød med kerner

Knækbrød er en god ting at have på lager, både til morgenmad, eftermiddagskaffen eller som en hurtig snack.

Dette er min go-to-opskrift på hjemmelavet knækbrød med kerner. Den er nem at huske i hovedet og kan tilpasses til indholdet i køkkenskabene.

Knækbrød med kerner

Knækbrød med kerner

 

Bedøm denne ret

15 stykker
forberedelse 5 min / tilberedning 25 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 1 dl hvedemel (eller rismel for glutenfrie knækbrød)
  • 1 dl havregryn (fin- eller grovvalsede)
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1⁄2 dl olivenolie
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader.
Kom alle ingredienserne i en skål, og bland dem godt sammen til en klistret dej. Lad det stå i 10 minutter på køkkenbordet, så dejen samler sig, og placér den derefter mellem to stykker bagepapir.Rul dejen ud til et tyndt, jævnt lag med en kagerulle. Fjern det øverste lag bagepapir, og skær snit med en skarp kniv i den størrelse, du ønsker dine knækbrød. Placér bagepapiret med knækbrødene på en bageplade, og sæt den i ovnen i 25 minutter. Knækbrødene er færdige, når de er sprøde og let gyldne.Opbevar dine knækbrød i en lufttæt beholder, så kan de holde sig i flere uger.

Find flere opskrifter i samme kategori

knækbrød med kerner

hjemmelavet knækbrød

Opskrift på nemt knækbrød med kerner

Knækbrød med kerner kan trylles frem på nul komma fem. Alle ingredienserne blandes i én skål, hvorefter de rulles ud mellem to stykker bagepapir. På den måde sparer man også på opvasken.

Efter en hurtig tur i ovnen er knækbrødene klar til servering. Og der er således ikke mere end 30 minutter fra tanke til lækker knækbrøds-snack 😉

 

Knækbrød med variationer

Mit knækbrød med kerner er en opskrift, der er drøn nem at variere. Som hovedregel skal du altid bruge:

  • 4 dl frø, kerner eller grofthakkede nødder (hvad du synes om eller har på lager)
  • 1 dl havregryn (fin- eller grovvalsede)
  • 1 dl mel (alt fra hvede- og speltmel til ris- og boghvedemel fungerer strygende)
  • 1 dl vand
  • 0,5 dl olie (jeg foretrækker olivenolie men kokos- og rapsolie smager også godt)
  • 1 tsk. flagesalt

Derudover kan du tilsætte valgfrie krydderier (friske eller tørrede) eller hvad, du har lyst til at eksperimentere med. Prøv fx at tilsætte hakket chokolade eller revet ost, alt efter om du foretrækker en sød eller salt variant.

Hvis du har en rest surdej på lager, kan jeg også varm anbefale dig at trylle opskriften om til lækre surdejsknækbrød.

 

Knækbrød til ostebræt

Knækbrød med kerner er et must på et lækkert ostebræt. Her har jeg samlet dem med forskellige oste, abrikosmarmelade og vindruer. Ganske simpelt, men når anrettes fint på et bræt, vil det stensikkert imponere dine gæster.

Et ostebræt er en skøn servering både til morgenmad, til en kop til om eftermiddagen, eller som dessert efter middagen. Jeg vil anbefale jer at samle mindst et par oste med forskellig konsistens (fx en fast, salt manchego og en blød blød, sød brie). Anret det med knækbrød, frugt og en marmelade eller kompot, og måske nogle nødder.

 

Flere opskrifter på sunde snacks

Opskriften på knækbrød med kerner er en fantastisk snack på farten. I madpakken er de et godt, sund og mættende indslag. Prøv også disse opskrifter på sunde, både salte og søde, snacks:

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar