ANNONCE

Knuste kartofler

Knuste kartofler er fantastisk lækkert tilbehør. De bliver sprøde og gyldne, som pomfritter, men er stadig saftige og gode at servere til sauce.

Til denne opskrift topper jeg de knuste kartofler med rosmarin og et generøst lagt revet Grana Padano. Osten tilføjer en masse umami og gør kartoflerne helt uimodståelig lækre.

Knuste kartofler

Knuste kartofler

 

Bedøm denne ret

Tilbehør til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 40 min / i alt 50 min

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk, olivenolie
  • 50 g revet Grana Padano
  • 1 lille håndfuld rosmarin
  • Salt

Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne rene, og kog dem i letsaltet vand, til de er møre.

Tænd ovnen på 175 grader.

Lad de kogte kartofler køle en smule af, og placér dem derefter på en beklædt bageplade.

Hold rundt om skindet på kartoflerne, og tryk dem flade med en gaffel, så du får små kartoffelkratere.

Pensl kartoffelkraterne med olivenolie, drys med revet Grana Padano, finthakket rosmarin og salt, og sæt dem derefter i ovnen i 30 minutter, indtil de er gyldne.

Pynt med lidt rosmarin, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

knuste kartofler med rosmarin

 

Opskrift på knuste kartofler

Knuste kartofler er et hit året rundt. Det smager skønt med nye kartofler, men er også en god opskrift til at pifte liv i kedelige vinterkartofler.

Fremgangsmåden er utrolig simpel. Kog kartoflerne, til de er møre nok til, at du vil kunne mose dem med en gaffel. Hver kartoffel skal stadig hænge let sammen, så pas på med at knuse dem for meget. Et godt tryk, imens du stadig holder omkring kartoflen med den anden hånd, gør typisk tricket.

Knuste kartofler med ost

 

Kartofler med Grana Padano

Jeg topper min version af knuste kartofler med rosmarin og Grana Padano. Den italienske ost tilføjer øjeblikkeligt en smag af Italiensk landkøkken til opskriften, og det klæder kartoflerne utrolig godt. Også selvom de formodentlig er pære danske.

“Grana Padano” er en fast men samtidig smuldrende ost. Det beskrives faktisk i navnet, som både refererer ostens konsistens og oprindelse. “Grana”, der betyder “smuldrende”, og “Padano” henviser til, at osten produceres af mælk fra området Pianura Padano.

I produktionen af Grana Padano benyttes mælken fra Pianura Padano. Hvert ostehjul lagres i mindst 9 måneder – sommetider helt op til 24 måneder. Den længere lagringstid intensiverer smagen og frembringer den mere smuldrende konsistens. Osten bliver fast og umami-riv, og lige til at rive over retter som denne.

 

TIP: Prøv også Grana Padano over en dejlig risotto med svampe

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar